Makrely na grilu

17368
11.7.10 10:47

Makrely na grilu

Je tu období grilovaní a radovanek. Strašně ujíždíme v poslední době na makrelách. Na gril se je snažím aspoň na pár hodin dopředu naložit, klasicky do koření grilovacího na ryby, případně klasického grilovacího, potom česnek a vše do alobalu, ve kterém to potom i grilujeme. Občas s něčím zaexperimentuju,ať máme chuť jinou. Jen škoda, že si většinu těch experimentů nepamatuju..holt, dělám to od oka.. A právě se chci zeptat,jestli nemáte nějaký receptík na makrely na grilu? Jak je děláte? Co k nim třeba,..prostě jakýkoliv nápad sem s ním.Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14721
11.7.10 12:25

Já je akorát posolím a pokapu olivovým olejem :oops: Já mám holt ráda jemné chutě :)
Ale koření na ryby bych někdy zkusit mohla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
11.7.10 16:08

Čerstvé makrely jsou opravdu nejlepší jen se solí. A výborný je nejen k nim česnekový chleba - krajíce chleba namazané česnekovým máslem a rychle ogrilované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
12.7.10 21:31

Já doporučuju olivový olej, čerstvý pepř, sůl a pár bylinek, tymián musí být super. Naložit, nechat odležet a ugrilovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
12.7.10 22:11

Tymián mám ráda…zkusím… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená soleile
28.6.13 09:51

Koření na makrely

Konečně jsem našla diskuzi, kterou potřebuju a moc odpovědí zde není :? :mrgreen: Tak to tu oživuji, třeba se někdo najde, kdo mi pošle nějaký recept na makrely :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2204
28.6.13 10:13

Potřu směsí soli, česneku, papriky a oleje a dělám hodně pomalu na žhavých uhlících, které přihazuju z vedle hořícího ohně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
28.6.13 10:28

Taťka dělal citrónovou marinádu a bylo to vynikající! Bohužel co přesně tam dával už nevím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
28.6.13 11:13

Jo, s tím citronem jsem to kdysi taky jedla a bylo to vynikajici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
28.6.13 12:21

My je jeste navic nacpeme kolecky cibule ( + oliv olej a sul, trochu cesneku)a nakladame je den predem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí