Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, extra zkušená nejsem, dělala jsem je jen párkrát, ale hlavně u těch zelených mi to připadá jako hodně řídké těsto.
Za mě to může být klidně troubou. Já napekla desítky plechů větrníků a věnečků a od té doby, co mám novou, tak se mi nepovedl ani jeden plech
Už jsem to vzdala
A zrovna makronky jsou dost vyšší dívčí, u nich může nastat problém se vším ![]()
@kadlina To je zajimava informace! A ja si rikala, ze trouba to urcite nebude, protoze mame novou a pomerne kvalitni, takze musi peci za me ![]()
@Danni_ella a taky hodně nabejvaji, takže se dělají menší než je ta forma na ně. Já už jsem tuhle silikonovou i vyhodila. Je hrozná a patlam je jen na hladký silikonový podložce z Lidlu.
A děláte italský nebo francouzský recept?
@Bizky Barvivo bylo v prasku… Jaky je rozdil mezi italskym a francouzskym zpusobem? ![]()
@atominnka Deala jsem recept podle kitchenette: https://kitchenette.cz/clanek/makronky
@Danni_ella nevím jestli to muze být tím, ale já nepřidávám cukr d bílků, ale dělám cukrový rozvar. dělám tenhle recept
Podle mne se to deje, kdyz se „premichaji“ uslehany bilka v te fazi, kdy se zamichava sucha smes. Je dulezite to neprehnat.
Ja tady kvuli tomu pouzivam „cream of tartar“, ten tomuhle ma predchazet, jen netusim, co je ekvivalent v CR ![]()
@Danni_ella píše:
@kadlina To je zajimava informace! A ja si rikala, ze trouba to urcite nebude, protoze mame novou a pomerne kvalitni, takze musi peci za me
Já se právě taky těšila na novou troubu. Stará Mora moc netěsnila a pekla hodně nerovnoměrně. Ovšem v nové zas nejsem schopná upéct odpalované těsto. Krásně vyběhne a po vyndání z trouby se vyfoukne
Makronky jsem nezkoušela, ale klidně to může být stejné.