Co vařily Vaše babičky - recepty

40423
4.2.19 12:38

Bramborové placky s povidlama - dělám dodnes, akorát nemám tu správnou plotnu na kamnech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5040
4.2.19 12:44

Sejkory. Takový normální jídlo s krkonošským názvem :D Tak mě to napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
4.2.19 12:46

Mě se hned vybavily opékané škubánky, mňam :D Ale nedělám je, stejně by nebyly tak dobré jako od babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.2.19 13:03

Moje prababi vařila mlíkovou polévku. Milovala jsem jí, ale nemám odvahu to teď udělat znovu, protože věřím, že to bude hnus a já si zkazím vzpomínky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
4.2.19 13:05

Valašské cernidlo

Pohanková kaše se slaninou
Mňam. Houbovy Kuba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
4.2.19 13:06

Ježek :palec: Nevim, jestli se tomu jidlu tak rika oficialne, nebo je to po generace nas domaci nazev.. Ale je to normalne bramborakove testo (bez majoranky teda) pecene v troube na masle a zalite mlékem. Mnam. A delam ho doma take. Moje dite to miluje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
4.2.19 13:08

Babička vařila švestkovou omáčku se smetanou a krupicovými noky, druhá babička pekla preclíky z koblihového těsta, ještě horké se obalovaly v cukru se skořicí. Ty pekla v této době masopustu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
4.2.19 13:19

Boží milosti, bramborové placky na plotně, slepičí vývar, ze kterého trčel pařát (nekecám), perkelt, domácí jitrnice a klobásy, houbové a kapustové karbanátky, kachnu na pomerančích…toho bylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
4.2.19 13:22

Moje babicka delala vynikajici ceske kolace, zajice na smetane a rybi polevku. Mrzi me, ze jsem se ji aspon jednou nedivala pod ruce :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
4.2.19 13:23

@Pajka89 A tím mlékem se to zalévá před upečením, nebo po? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
4.2.19 13:29

Placky s domácími povidly a mákem, pečené hezky na plotně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
4.2.19 13:29
  • jakési placky přímo na plotně na kamnech a pak jsme je máčely jako děti v rozpuštěném horkém medu
  • letní salát : nastrouhat mrkev, jablko ( obojí na jemno jako na cmundu), pokapat citronem, přidat moučkový cukr a zalít 1 šlehačkou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4889
4.2.19 13:31

Moje nej vzpomínka na jídlo od babičky jsou klasický tvarohový knedlíky. Vybavuju si ten vál a jak jsme je spolu koulely, aby nikde nuzestala dírka a ovoce nevyteklo :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
4.2.19 13:32
@free333 píše:
Bramborové placky s povidlama - dělám dodnes, akorát nemám tu správnou plotnu na kamnech :)

To jsem měla poprvé loni na hodech - prodávali to ve stánku. Velká mnamka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
4.2.19 13:39
@Mauv píše:
@Pajka89 A tím mlékem se to zalévá před upečením, nebo po? :)

V hlubokem plechu v troube se necha rozpustit maslo, pak se do nej vylije a rozprostre to bramborakove testo. Necha se to v troube asi deset minut zatahnout a pak se to polije mlekem a vidlickou trochu rozklofe. A pece se to, az to udela takovou zlatou kurku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí