Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Bramborové placky s povidlama - dělám dodnes, akorát nemám tu správnou plotnu na kamnech ![]()
Sejkory. Takový normální jídlo s krkonošským názvem
Tak mě to napadlo.
Mě se hned vybavily opékané škubánky, mňam
Ale nedělám je, stejně by nebyly tak dobré jako od babičky.
Moje prababi vařila mlíkovou polévku. Milovala jsem jí, ale nemám odvahu to teď udělat znovu, protože věřím, že to bude hnus a já si zkazím vzpomínky ![]()
Pohanková kaše se slaninou
Mňam. Houbovy Kuba.
Ježek
Nevim, jestli se tomu jidlu tak rika oficialne, nebo je to po generace nas domaci nazev.. Ale je to normalne bramborakove testo (bez majoranky teda) pecene v troube na masle a zalite mlékem. Mnam. A delam ho doma take. Moje dite to miluje ![]()
Babička vařila švestkovou omáčku se smetanou a krupicovými noky, druhá babička pekla preclíky z koblihového těsta, ještě horké se obalovaly v cukru se skořicí. Ty pekla v této době masopustu ![]()
Boží milosti, bramborové placky na plotně, slepičí vývar, ze kterého trčel pařát (nekecám), perkelt, domácí jitrnice a klobásy, houbové a kapustové karbanátky, kachnu na pomerančích…toho bylo ![]()
Moje babicka delala vynikajici ceske kolace, zajice na smetane a rybi polevku. Mrzi me, ze jsem se ji aspon jednou nedivala pod ruce ![]()
Moje nej vzpomínka na jídlo od babičky jsou klasický tvarohový knedlíky. Vybavuju si ten vál a jak jsme je spolu koulely, aby nikde nuzestala dírka a ovoce nevyteklo
![]()
@free333 píše:
Bramborové placky s povidlama - dělám dodnes, akorát nemám tu správnou plotnu na kamnech
To jsem měla poprvé loni na hodech - prodávali to ve stánku. Velká mnamka ![]()
@Mauv píše:
@Pajka89 A tím mlékem se to zalévá před upečením, nebo po?
V hlubokem plechu v troube se necha rozpustit maslo, pak se do nej vylije a rozprostre to bramborakove testo. Necha se to v troube asi deset minut zatahnout a pak se to polije mlekem a vidlickou trochu rozklofe. A pece se to, az to udela takovou zlatou kurku ![]()