Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nikdo se ještě nic nenaučil, aniž by to nevyzkoušel a občas něco nepokazil.
Takže prostě si vyber nějaké jídlo, které máš ráda, které normálně jíš a znáš jeho chuť a uvař podle receptu. Mrkni klidně sem do receptů , je tam dost i podrobných návodů, jak jídlo uvařit, tak držím palce, ať se zadaří.
Pokud máš takový strach tak bych si být tebou pořídila teploměr na maso, nasla si jakou teplotu má mit maso když je hotové a řídila bych se tím. Casem to odhadnes.
Tak nevař z drůbeže. Když nedovaříš vepřový nebo hovězí tak je to jedno pokud je čerstvé a kvalitní, to si lidi dávaj i napůl syrový. Vařit dětem z točeného salámu je teda mnohem větší humus než nějaký rare steak.
Zacni treba gulasem, v tom se maso muze rozpadat a nevadi to.
Kup si teplomer abys mela jistotu ze je to propeceny az budes delat sekanou, nebo roast beef a i treba u kurete neskodi to zmerit v prsou.
Varit s masem je jednoduchy, to zvladnes v pohode.
Příspěvek upraven 26.01.19 v 20:08
Ale jinak dobrý tema, já nemohla dlouho jist nic s kosti a a sahat na maso. Fakt mi to vadilo. A dneska jsem s láskou porcovala kuře. Člověk k tomu většinou nějak dojde. Jinak guláš je dobrý nápad, tam to maso muzes vraždit hodiny.
Hele tak nepec, delej pomalu dusena masa .
Na peceni ci steaky doporucuji hovezi nebo jehneci ci kachni prsa, to nemusi byt uvnitr propecene. U ostatniho masa a i u veproveho ( prestoze tu nekdo tvrdi, ze to taky nevadi), to vadi a hrozi riziko. Resenim by pro tebe mohlo byt i mlete maso, da se z nej pripravit spousta jidel.
Nebo svíčkovou, strčíš to na pár hodin do trouby to se musí udělat pokaždé. @Run Mě třeba maso nevadí, já se v tom ráda pitvam
už v pubertě sem kuchala ryby co táta ulovil, máma když si třeba koupila králíka tak sem mu musela uriznout hlavu protože ji z toho bylo špatně, kuře si naporcuju sama radsši než to koupit v obchoďáku po kouskach, ale co mi vadilo ne ani tak strukturou jako spíš „vůní“ byla divočina, sme dostali půlku jelena a to sem teda s chutí nechala na chlapovi jelikož mě z toho smradu natahovalo ![]()
No spis by me desila salmonela z tocenaku nez z čerstvého masa… Fuj. A nekdo z tveho okoli by ti nemohl poradit, jak varit zakladni jídla, aby jsi to okoukala od zkuseneho? A co nejaky rychlokurz vareni, zamereny na maso? Byvaji v kazdem vetsim meste. Vyhla bych se kurecimu, kdyz se tak bojis. U veproveho to prinejhorsim nevadi, kdyz neni uplne na smrt… A nehledej v tom zadnou super vedu. Staci jednou vyzkouset, zapsat si, jak se ktery maso dela dlouho a pak uz to musi jit samo..
Mě by se eklovalo zase jídlo z točeňáku
. Pokud použiješ vždy čerstvé suroviny nemáš se čeho bát.
Gulas ako ti uz poradily je idealny. A rozne masa na stave. To nevysusis. Nie je sa coho bat ![]()