Recept: Ravioli plněné špenátem

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 45
Hodnotilo 1 lidí

Jednoduchý, zdravý a výborný recept, který zvládnete hravě doma. Děti mohou pomáhat s výrobou raviol a pak si na nich můžete společně pochutnat. U nás patří k nejoblíbenějším receptům.

Postup

Náplň - náplň připravíme tak, že si spaříme špenát, necháme ho prochladnout, osolíme ho a nakonec k němu přidáme ricottu a prolisovaný česnek. Vše dobře promícháme a máme hotovo.

Těsto - z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho min. 30 minut odpočívat. Poté ho vyválíme na tenký plát, vykrajujeme z něj tvary (kolečka, srdíčka apod.). Každé kolečko po okraji potřeme vajíčkem, dáme na něj lžičku náplně, přiložíme na něj druhé kolečko a okraje přimáčkneme vidličkou, aby se nám při vaření ravioly nerozlepily a náplň zůstala uvnitř. Když máme ravioly připravené, vhodíme je do horké, osolené vody a uvaříme. Uvařené ravioly posypeme strouhaným parmazánem, zakápneme olivovým olejem a ihned servírujeme.

Autor: pzaf

Ingredience

  • Na těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 5 vajec
  • 3 lžičky vody
  • 1 lžička olivového oleje
  • špetka soli
  • Na náplň:
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 250 g ricotty
  • 1 žloutek
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • Ostatní:
  • vejce na potření těsta
  • olivový olej
  • parmazán

Chutnalo vám? Okomentujte recept Ravioli plněné špenátem

 Váš příspěvek