Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Měla jsem to přesně to samé jak popisuješ, udělali mi biopsii, naštěstí to vyšlo negativně, ale přesto mi pak doporučili to vyndat
byla jsem na operaci a dobrý ![]()
tak ať dopadneš dobře, má to prý spousta žen kolem 30cítky, i mladších
@Anonymní píše:
Měla jsem to přesně to samé jak popisuješ, udělali mi biopsii, naštěstí to vyšlo negativně, ale přesto mi pak doporučili to vyndat
byla jsem na operaci a dobrý
@Anonymní píše:
byla jsem na operaci a dobrý
Neboj, boulička ještě nic neznamená
může to být problém a nemusí…
gynekoložka tě stejně s největší pravděpodobností pošle na ultrazvuk prsou, takže by tam mohlo být další zdržení…
pokud máš strach a chceš to řešit hned, zkus zkontaktovat mamografickou ambulanci, tam tě případně můžou vzít i bez žádanky jako samoplátce - seznam screeningových center najdeš např. na http://www.mamo.cz/index.php?… ![]()
věřím, že bys našla pracoviště, kde tě vezmou co nejdřív, abys měla klid ![]()
@chaarleene píše:
Neboj, boulička ještě nic neznamenámůže to být problém a nemusí…
gynekoložka tě stejně s největší pravděpodobností pošle na ultrazvuk prsou, takže by tam mohlo být další zdržení…pokud máš strach a chceš to řešit hned, zkus zkontaktovat mamografickou ambulanci, tam tě případně můžou vzít i bez žádanky jako samoplátce - seznam screeningových center najdeš např. na http://www.mamo.cz/index.php?…
věřím, že bys našla pracoviště, kde tě vezmou co nejdřív, abys měla klid
@RadkaOR K lékaři jsem chodila i s kočárem a do dneška chodím i s dětmi. Hlídání nemám a běhání po doktorech mám dost.
No, nevím, jak u vás, ale u nás vezmou klidně i s kočárem a mimčo pohlídají
zkus tam zavolat a zeptej se, za to nic nedáš ![]()
@chaarleene píše:
No, nevím, jak u vás, ale u nás vezmou klidně i s kočárem a mimčo pohlídajízkus tam zavolat a zeptej se, za to nic nedáš
Raduš hlavně neplaš a neděs se dopředu, je zbytečné se nervovat, ale samozřejmě chápu, že je to těžké nemyslet na to. Taky jsem si před pár lety bouličku dole v prsu objevila, velkou asi tak, jak popisuješ. Před MS je většinou citlivější. Z gyndy mě poslali na sono a je to jenom zapouzdřené cosi, nepamatuju si přesně, jak se to jmenuje, ale doporučili mi to jen hlídat a občas přijít na kontrolu, není to prý nic zhoubného. Oni tam můžou být ruzné tukové bulky a tak, takže opravdu týden vydrž a držím palce, aby to nic nebylo!
Ono u bouličky pohmatem nikdo nepozná, co to je.Zda jen zduřená mléčná žláza či nádor. Ale je dobře, že si se prohlížela, na bulku si přišla a rozhodla si se nechat vyšetřit. Určitě budeš vyslaná na ultrazvuk a potom se uvidí co dál.
Dnes už je naštěstí osvěta dost rozběhnutá. Když babička měla CA prsu-před 30-ti lety, tak v té době většina lidí nechtěla problémy vidět a řešit. Babička byla jedna z mála, která hned po nálezu boule-tenkrát se doma samo nevyšetřovalo, nemluvilo se o tom, prostě to už byla většinou opravdu boule, když na ní někdo přišel-a spousta žen se dostala k lékaři v pokročilén stadiu s metastázami. A většina říkala, že o bouli věděly dosti dlouho, ale bály se pravdy, tak nikam nechtěly jít. A babičku všude ukazovali za vzor.
Neboj, většina bulek neznamená vůbec nic. I když plně chápu obavy, strach jen tak z hlavy stejně nevytěsníš, i když ti tady budeme říkat, že se nemusíš bát. Spíše zajdi k lékaři co nejdřív-z důvodu, aby ses nestresovala dlouho. A držím palce.
A jdi i s kočárkem, ono se to vždy nějak vyřeší-sestřička pohlídá, nebo někdo z pacientů chvíli povozí.
@lasička1 píše:
Ono u bouličky pohmatem nikdo nepozná, co to je.Zda jen zduřená mléčná žláza či nádor. Ale je dobře, že si se prohlížela, na bulku si přišla a rozhodla si se nechat vyšetřit. Určitě budeš vyslaná na ultrazvuk a potom se uvidí co dál.
Dnes už je naštěstí osvěta dost rozběhnutá. Když babička měla CA prsu-před 30-ti lety, tak v té době většina lidí nechtěla problémy vidět a řešit. Babička byla jedna z mála, která hned po nálezu boule-tenkrát se doma samo nevyšetřovalo, nemluvilo se o tom, prostě to už byla většinou opravdu boule, když na ní někdo přišel-a spousta žen se dostala k lékaři v pokročilén stadiu s metastázami. A většina říkala, že o bouli věděly dosti dlouho, ale bály se pravdy, tak nikam nechtěly jít. A babičku všude ukazovali za vzor.
Neboj, většina bulek neznamená vůbec nic. I když plně chápu obavy, strach jen tak z hlavy stejně nevytěsníš, i když ti tady budeme říkat, že se nemusíš bát. Spíše zajdi k lékaři co nejdřív-z důvodu, aby ses nestresovala dlouho. A držím palce.A jdi i s kočárkem, ono se to vždy nějak vyřeší-sestřička pohlídá, nebo někdo z pacientů chvíli povozí.
@RadkaOR Když jdu na ultrazvuk prsou, tak je to cca 10- 15 minut.Ale mám je docela veliké. Ale přesto si myslím, že vyjdou vstříc a v ordinaci to vymyslíte.
Pokud by dělali biopsii, tak by si neměla nic tahat, nesmíš po zákroku tuším 3 dny zvedat ruce, chce to klidový režit. To už by si se musela domluvit s manželem nebo někým, kdo by s malou vypomohl.
@lasička1 píše:
@RadkaOR Když jdu na ultrazvuk prsou, tak je to cca 10- 15 minut.Ale mám je docela veliké. Ale přesto si myslím, že vyjdou vstříc a v ordinaci to vymyslíte.
Pokud by dělali biopsii, tak by si neměla nic tahat, nesmíš po zákroku tuším 3 dny zvedat ruce, chce to klidový režit. To už by si se musela domluvit s manželem nebo někým, kdo by s malou vypomohl.
@RadkaOR biopsii mi dělali tenkou jehlou, napíchli to pod sonem a pak to poslali na rozbor, do týdne myslím jsem věděla výsledek… já to měla ještě před otěhotněním, tak mi řekli, že by to mohlo začít v těhu se zvětšovat a pak dělat problémy při kojení, já to dala radši pryč, ale nemusela jsem, bylo to jen na mě, kdybych to tam nechala, tak mě budou prý jen sledovat ![]()
Ahoj holky, jen tak náhodně jsem si nahmatala malinkou bouličku na spodní straně prsu, jakoby malý hrášek. Objednala jsem se hned ke gynekoložce, ale kvůli hlídání dcerky tam jdu až ve středu páč s ní tam prý nemůžu. Tak jsem z toho dost špatná, bojím se. Měli jste některá podobný problém?