Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mohl by mě prosím někdo poradit kde se dají sehnat botičky v malých velikostech. Před měsícem jsme si přivezli z DD nedonošenou holčičku 15 měsíců. Holčička je malinká, oblečení se ještě jakž takž zvládlo, má velikost 74.
Princezna se ale začíná stavět a s oporou dělá krůčky, potřebujeme sehnat botičky, bohužel podle měření má tak 14,5 všude se prodávají standartně od 19, narazila jsem na nejmenší 17, v těch je ale jako kocour v botách.
Díky za rady
Na ty prvni krucky zkuste kozene capacky. Jinak bych hledala specializovanou prodejnu detske obuvi. Tam by ti je mohli i objednat. A nebo pak nakup pres net…
Díky, já vím jaké holčičce koupit, jen netuším kde koupit botičky ve velikosti menších než 17.
@Lucie1G
Kolik cm má nohu když jí postavíš a obkreslíš na papír?
@Lucie1G zatím holčičce kup capáčky mají hromadu krásných vzorů, neboj ona rychle poroste, jak se bude mít dobře
malému ted za 1,5 měsíce porostla noha o dvě čísla
na první krůčky kolem nábytku to stačí a než začne chodit do botiček doroste ![]()
Pokud ještě sama nechodí a jen to zkouší, takže stále převažuje lezení. Koupila bych capáčky, třeba ty nolen nebo snuggle feet apod. a až začne chodit, klidně to může být až za dva měsíce, tak kup boty. Ona ji do té doby ještě určitě noha vyroste.
Presne, bud kozene capacky a nebo ja jsem kupovala detem prvni capacky od Pegres, neco mezi botickou a capackem, presne na prvni staveni, meli je hlavne na ven na zahradu.. a kdybys chtela, tak to je za par korun muzu i poslat..
@Lucie1G Jestli ještě úplně nechodí a nenachodí spostu km, tak bych zvolila opravdu capáčky nebo výborné botky pro první krůčky má značka pediped. Mají i malé velikosti.
Většinou se objednává z US a poštovné stojí 4 dolary a je to už osvobozené od cla.
Jsou opravdu skvělé.
pediped.com
Nožičku ji měřila paní v Žirafce a říkala že tak malou nožku ještě neviděla, podle té jejich tabulky má 14,5, když jí koupím 17 tak tam má tak 3 cm místa a zakopává.
@Lucie1G
Aha, mě napadlo že by si to mohla změřit dle těchto stránek: http://www.boty-detske.cz/…-nakupu.html
Nedávno jsem si totiž myslela, že se do rozměrů taky nevejdeme a pak jsem zjistila, že máme číslo 20… Mají tam pěkné botičky. Ale když vám nožičku měřila paní prodavačka, tak to jí bude mít asi opravdu tak malinkou.
@Lucie1G tady jsem našla botičky číslo 16. Ty by jí třeba mohly být…