Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,, dneska jsme poprvé jedli maso se zeleninou.. taky měla poprvé jablečnej čaj od Hammi. osypaly se jí tvářičky.. myslíte, žeje to s toho čaje??? je na něm napsáno od ukončenýho 4m a nám je skoro 5m.. reakce na jablíčko?? nebo na to kuře???
![]()
máte s tím ňáká zkušenosti??? díky
No, ten jablíčkový čaj - to je možné, třeba je moc koncentrovaný. Správně by jsi měla zavádět novinky v jídle po jednom druhu a vždy pár dnů vyčkat, jestli se neobjeví alergie. Zkus dát klasický dětský čajík, fa Leros myslím, z lékárny.
Naše kožní by asi řekla že je spíš možné že je to reakce na to že je ten čaj instantní. Ale blíž to nevysvětlila.
No, bude to jistě tím - granulát - ten je jistě s éčkama, ne? No, ne každý na to reaguje špatně, ale faktem je, že když tohle u mě viděla moje máma, pěkně mi vynadala ![]()
Mono a jaké jste měli to maso? Já dnes dala jehněčí se zeleninou od hami a Eliška je cela pupínkovatá ![]()
noasi to tim čajem bude…měli jsme kuřecí se zeleninou..malá se nemohla vykadit, tak jsem jí dala asi 50ml toho sladkýho čaje a šlo to ven.. a ty pupínky už jsou taky pryč
![]()
Sorry, ale nechápu, jak někdo může ty granulovaný sajrajty cpát tak malým dětem. Já bych to nedala ani školákovi ![]()
asi proto, že je doporučujou v lékarně!!!! a co bys teda cpala tak malýmu dítěti…_???
mona.k.79 píše:
asi proto, že je doporučujou v lékarně!!!! a co bys teda cpala tak malýmu dítěti…_???
Z čajíků bych dala fenyklový nebo roiboos. Čím méně „průmyslově“ upravené potraviny, tím lépe. Já jsem tedy až přehnaně opatrná, kupuju hlavně bio potraviny a mám pocit, že někdy opravdu nemusí být reakce na tu potravinu jako takovou, ale spíš na ty příměsy v ní. Třeba slazené bych nedávala vůbec, to je zbytečné. V lékárně doporučují to, co prodávají, jako ostatně každý obchodník.
noo dáváme taky fenikl, ale je taky granulovanej, ten hipp jsme zkoušeli a už jí ho nedám…
mona.k.79 -klíd
…moja malá ho taky pila granulovaný Fenyklový od druhého týdne kvůli železu..je živá a zdravá…později jsem začala dělat sáčkové ovocné dochucené Fenyklovým…jsou prý moc sladké kvůli zoubkům…
ahoj, jak tu holky pisou, tak mi taky prijde trochu brzo pridavat ovocne stavy a taky mi prijde na maso se zeleninou. Ja nevim holce je ukoncenej 6mesic a davam zeleninu s prilohou a porad tocim caje sackove…
Na maso se chystam az po ovoci, vcera mela poprve jabko+mrkev a tady mi doporucili detske susenky, ktere jsem do toho zamichala nechala prejit varem a mixla
Chce to dat fenystil a namazat pudrem a davala bych prikrmy asi pozvolneji, navic kdyz jeste napr. jablko nemela asi bych ji necpala hned stavu, navic ze zacatku ovoce se ma prevarit ![]()
Monjie píše:
ahoj, jak tu holky pisou, tak mi taky prijde trochu brzo pridavat ovocne stavy a taky mi prijde na maso se zeleninou. Ja nevim holce je ukoncenej 6mesic a davam zeleninu s prilohou a porad tocim caje sackove…
Na maso se chystam az po ovoci, vcera mela poprve jabko+mrkev a tady mi doporucili detske susenky, ktere jsem do toho zamichala nechala prejit varem a mixlaChce to dat fenystil a namazat pudrem a davala bych prikrmy asi pozvolneji, navic kdyz jeste napr. jablko nemela asi bych ji necpala hned stavu, navic ze zacatku ovoce se ma prevarit
nejdřív se má dávat zeleninka pak zeleninka s masem a ovoce až nakonec..
aha tak to ja zas slysela neco jineho, ze nejdrive zelenina, pak zelenina +priloha, pak druhy prikrm kase vecer, dal ovocna presnidavka… a nakonec maso k polednimu prikrmu:)
asi kazdej pediatr to vidi jinak ![]()
Monjie píše:
aha tak to ja zas slysela neco jineho, ze nejdrive zelenina, pak zelenina +priloha, pak druhy prikrm kase vecer, dal ovocna presnidavka… a nakonec maso k polednimu prikrmu:)
asi kazdej pediatr to vidi jinak
noo asi joo. já hlavně nekojim, takže jedem příkrmy už přesměsíc a ovoce až naposledy, tedy po zelenině a masu..: ![]()