Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky. Už se vám stalo, že vás někdo vyhodil z obchodu s kočárkem? Dneska ráno jsem jela nakoupit a byla jsem paní vedoucí naší Jednoty slušně vyhozena s kočárkem ven, že kočárek musí stát jen u pokladny a že tam na to nejsou prostory. Přitom na dveřích žádná nálepka se zákazem vjezdu kočárkům není a místa na kočárek je tam dost a dost. To mám nechat stát kočárek s dvouměsíčním miminkem venku? Nebo mám mít v jedné ruce dítě a v druhé košík? Jen mě zajímá, jestli se vám to už taky stalo a co na to říkáte… Hezký den ![]()
Anabelko třeba u nás v papírnictví prosí maminky, aby nejezdily s kočárkem mezi regály. Pravda, že u nás se nemusím bát nechat kočárek před obchodem, tak abych na něj viděla a holt jdu jenom pro tu určitou věc. V naší jednotě je to občas s kočárkem boj, prostoru je tam málo, ale nikdy mi nikdo nic neřekl.
ano stalo, a docela je chápu. ne jednou jsem totiž byla svědkem, že maminky kradly zboží a dávaly ho k prckovi do kočárku. takže ono nejde jen o to, že by se kočárek nevešel mezi regály, ale spíš o to, aby maminky nekradly. navíc tak troch nechápu emancipovanost maminek, ony si někdy myslí, že opravdu můžou všechno a co jsem slyšela od mé mamky, tak dřív rozhodně nebylo zvykem, aby se s kočárem jezdilo do prodejny. chápu, že dřív se také tolik nekradlo, ale ber to tak, že pokud by se do obchodu takhle nahrnulo 5 maminek s kočárem, tak pak by tam ani nebylo k hnutí a ostraha by to nestačilo hlídat kdo krade či nikoliv.
No snad máš možnost jít nakoupit někam jinam …
Hele a v tom obchodě se nakupuje s košíčkem na ruku nebo s normálně vozíčkama. Pokud s vozíčkama, tak nevidím rozdíl mezi vozíkem a kočárkem ![]()
Nestalo se mi to tedy nikdy, k i když tady v Samce na mě taky ze začátku soudružky prodavačky civěly, když jsem si to natvrdo namířila v protisměru přes pokladny (u vsutpu je totiž turniket a takovýto bimbací podjíždědlo pro vozíky, takže tam bych neprojela) a nedala jim šanci ani pípnout. Byla jsem připravená, že jim řeknu, že dneska už si nikdo nikde nelajzne nechat dítě jen tak postavený jako se to dělávalo dřív - že před obchodem stálo x kočárů, cizí děti je tam vozily, báby do nich slintaly a čoklové mezi nima lítali.
Neviděla jsi tam nikdy někoho jinýho s kočárkem třeba?
Zrovna před malou chvílí jsem to psala do jiný diskuze.
„A k těm kočárkům… také už mi bylo naznačeno, že do obchodu s ním nesmím. A když jsem se ptala proč? Tak mi prodavající řekla, že je tam málo místa. Na to jsem ji odpověděla, že je to smutné, ale kdyby přijel vozíčkář, také mu to řekne? Nebo mu řekne, aby kolečkové křeslo nechal venku? Sebrala jsem se a šla pryč. A už tam v životě nepáchnu!!!!!“
Je to smutné, a dost mi to vadí. A takovéto obchody bych raději nenavštěvovala. Bohužel pokud bydlíš na vesnici a nemáš jinde možnost nakupovat je to horší. Mě se to stalo v drogerii Schlecker, od tý doby chodím do DM a nikomu tam nic podobnýho nevadí.
Stalo a právě jsem to spala v jiné diskuzi právě probíhá o kojení, vak vadí veřejnosti a tam se to zmínilo.
Mně řekla pani prodavačka, dítě na ruky. Jako já jsem nechávala stát kočár u pokladny, pokud nemáš jednotu velkou jak krávu, tak se to dá. Já jsem na kočár viděla vždycky. Jinak neporadím, prostě jsem nechávala před obchůdkem a prostě vykukovala než přišla na mě řada
a rychlo zaplatit a jít
Nestalo se mi to. Fakt je ten, že jsem se v supermarketu, kam jsem chodila nakupovat, nejdřív zeptala, jestli můžu vjet s kočárkem dovnitř. Pokud by mě někdo tak odpálkoval jako tebe, brala bych to jako důvod už tam nikdy nevkročit, a to i bez kočárku.
Stalo!
V případech, že tam opravdu bylo málo místa a hrozilo, že bych něco shodila, rozbila či ušpinila, tak jsem to pochopila. Ale jednou mi pán vnucoval, že tam s tím kočárkem nesmím, tak jsem se na něj podívala, řekla jsem mu, že si ze mě snad dělá srandu. Položila jsem košík se zbožím doprostřed uličky a odkráčela s tím, že pro jeho krámek tohle není zrovna vhodná reklama.
Většina lidí v krámcích spíš pomáhá dovnitř a ven a kolikrát se mi i stalo, že mi paní prodavačka pohlídala dítě s kočárem, než jsem si vybrala nějaké zboží.
Tak ono ale záleží na typu obchodu, pokut je opravdu úzký, tak bych tam osobně nejezdila a cpala se tam.
Pokud jsou to potraviny je to něco jiného, ty jsou vždycky větší - ale taky pokud je to nějaká místnostka, tak se tam nebudu cpát s kočárkem
asi výběr obchodu
Příspěvek upraven 30.09.10 v 11:20
Stalo, taky jsem to zrovna psala na tom kojení - já v takových obchodech nenakupuju. Pro mě neexistuje nechat dítě venku před obchodem, prostě ne. A může nějaký živnostník uplákat, jak mu velké řetězce berou kšefty. Když neví, jak se chovat k platícímu zákazníkovi, tak bohužel. Protože málokdy tě vyhodí slušně…
Markéto - taktéž - pokud mě někdo považuj za zloděje, nemůžu u něho nakupovat a dávat mu svoje peníze. Bohužel, tak to je ![]()
taky se mi to stalo… ale bydlím ve velkém městě, takže si můžu vybrat. Do takových obchodů nechodím.
Marketa_Fialova píše:
ano stalo, a docela je chápu. ne jednou jsem totiž byla svědkem, že maminky kradly zboží a dávaly ho k prckovi do kočárku. takže ono nejde jen o to, že by se kočárek nevešel mezi regály, ale spíš o to, aby maminky nekradly. navíc tak troch nechápu emancipovanost maminek, ony si někdy myslí, že opravdu můžou všechno a co jsem slyšela od mé mamky, tak dřív rozhodně nebylo zvykem, aby se s kočárem jezdilo do prodejny. chápu, že dřív se také tolik nekradlo, ale ber to tak, že pokud by se do obchodu takhle nahrnulo 5 maminek s kočárem, tak pak by tam ani nebylo k hnutí a ostraha by to nestačilo hlídat kdo krade či nikoliv.
Markéto já jsem to teda nezažila, takže nemůžu posoudit, ale vůbec si nepřipadám jako nějak extra emancipovaná, když si chci zajít do Schleckera pro ubrousky v akci (a zrovna je jinde nemají), a nenechám třeba 2m miminko u kasy a už vůbec bych si takového prťouska nevzala na ruky v obchodě. Samozřejmě, najdou se maminky, které si myslí, že sežraly všechnu moudrost světa, ale zase se to nafukuje a všechny se cpou do jednoho pytle. Kradou i ostatní lidi, ne maminky, kvůli tomu by měli nechat třeba bundu u kasy, aby teda nemohli nic ukrást? Nechápu. Kočárek je můj, patří mi, nehledě na to, že ten nás konkrétně byl pěkěn drahý, takže u kasy bych ho nenechala. Stát se může cokoliv. Neřeknu, když jsou uličky fakt úzké a můžete něco rozbít, tak tam se nehrnu, ale každá z nás má snad rozumný odhad. Pokud mi prodavačka slušně řekne, že se tam s kočárkem nejezdí, tak odejdu a už se nevrátím.
S tím vozíčkářem máte holky pravdu, ale to je na dlouhé lokte. Naše děti z kočárků za max.2-3 roky vyrostou, ale co chudáci invalidi. Když autobus nízkopodlažní spoj zastaví běžně 1m od nástupiště, vzpomenu si na ně. Když jedu vlakem a na přestupní stanici není výtah, vzpmenu si na ně. A děkuji za své zdraví, ale to by všechno bylo na jinou diskusi, tady podstatné bylo řečeno
Ahojky , tak my jsme byli také vyhozeni s kočárkem v obchodě kde bylo hodně prostoru v uličkách! Na každém rohu prodavačka
a na mojí otázku proč tam nemůžu nakupovat, mi bylo řečeno ,že bych mohla něco ukrást
!!Tak jsme okamžitě z toho obchodu odešli!!
No a naše další zkušenost ,kterou jsme s manželem už vůbec nepochopili
šli jsme do vietnamského obchodu s oblečením a měli jsme sebou syna na invalidním vozíčku ,po 5 minutách na nás vietnamka začala řvát at s tama vypadneme ,že tam je zákaz s kočárama atd..
nechápavě jsme tedy odešli a schválně se podívali před obchod,jestli to tam mají napsané
a nic tam nebylo !!! Byli jsme tak v šoku , že jsme po cestě domů ani jeden nepromluvili ![]()
Je to všechno bohužel jen o lidech ![]()
zuzanasinova píše:
taky se mi to stalo… ale bydlím ve velkém městě, takže si můžu vybrat. Do takových obchodů nechodím.Marketa_Fialova píše:Markéto já jsem to teda nezažila, takže nemůžu posoudit, ale vůbec si nepřipadám jako nějak extra emancipovaná, když si chci zajít do Schleckera pro ubrousky v akci (a zrovna je jinde nemají), a nenechám třeba 2m miminko u kasy a už vůbec bych si takového prťouska nevzala na ruky v obchodě. Samozřejmě, najdou se maminky, které si myslí, že sežraly všechnu moudrost světa, ale zase se to nafukuje a všechny se cpou do jednoho pytle. Kradou i ostatní lidi, ne maminky, kvůli tomu by měli nechat třeba bundu u kasy, aby teda nemohli nic ukrást? Nechápu. Kočárek je můj, patří mi, nehledě na to, že ten nás konkrétně byl pěkěn drahý, takže u kasy bych ho nenechala. Stát se může cokoliv. Neřeknu, když jsou uličky fakt úzké a můžete něco rozbít, tak tam se nehrnu, ale každá z nás má snad rozumný odhad. Pokud mi prodavačka slušně řekne, že se tam s kočárkem nejezdí, tak odejdu a už se nevrátím.
S tím vozíčkářem máte holky pravdu, ale to je na dlouhé lokte. Naše děti z kočárků za max.2-3 roky vyrostou, ale co chudáci invalidi. Když autobus nízkopodlažní spoj zastaví běžně 1m od nástupiště, vzpomenu si na ně. Když jedu vlakem a na přestupní stanici není výtah, vzpmenu si na ně. A děkuji za své zdraví, ale to by všechno bylo na jinou diskusi, tady podstatné bylo řečeno
Tak lépe už to vyjádřit z mého pohledu prostě nejde. Díky
![]()
suchar píše:
Ahojky , tak my jsme byli také vyhozeni s kočárkem v obchodě kde bylo hodně prostoru v uličkách! Na každém rohu prodavačkaa na mojí otázku proč tam nemůžu nakupovat, mi bylo řečeno ,že bych mohla něco ukrást
![]()
!!Tak jsme okamžitě z toho obchodu odešli!!
No a naše další zkušenost ,kterou jsme s manželem už vůbec nepochopilišli jsme do vietnamského obchodu s oblečením a měli jsme sebou syna na invalidním vozíčku ,po 5 minutách na nás vietnamka začala řvát at s tama vypadneme ,že tam je zákaz s kočárama atd..
nechápavě jsme tedy odešli a schválně se podívali před obchod,jestli to tam mají napsané
a nic tam nebylo !!! Byli jsme tak v šoku , že jsme po cestě domů ani jeden nepromluvili
Je to všechno bohužel jen o lidech
mně se to stalo,ale je fakt že když jsem se tam nacpala s kočárkem tak to bylo šílený…bylo to tam totiž malý takže jsme zacpali uličku až jsem se styděla sama za sebe že tam lezu,byli jsme jak buldozer.....s kočárkem už jedině do velkého obchoďáku ale třeba nechápu že můj gynekolog má zákaz kočárku do čekárny,zas tak malou jí nemá a nikdy se nestalo že by se tam sešly 2 kočárky
Příspěvek upraven 30.09.10 v 11:32