Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky chci se zeptat jaký je to u porodu když tam s vami někdo je třeba přítel nebo mamka. A chtěla bych se ještě zeptat dají vám něco na uklidnění aby to nebylo tak cítit? napište ![]()
Příspěvek upraven 02.12.10 v 20:58
to je fakt různé…někdo přijde,zatlačí a mimi je venku a někdo se trápí 2dny a mimi ne a ne na svět.....naše sousedka začala cítit bolesti tak se oblékla že pojedou,na schodišti ještě větší bolesti a v autě wauuuuu,auuuuu,uhhhh,jehhhh a malej byl venku,sice byl srpen ale v noci žádné teplo nebylo
Jo tak to by mě taky zajímalo jakej budu mít porod.
Bohužel je to fakt u každého jiné.
Nic příjemnýho to teda nebude, ale až člověk uvidí ten malý uzlíček tak mu bude už všechno jedno a bude se soustředit jen na ten malý zázrak. Už aby to bylo ![]()
Bolí to a hodně jako hooodně silné menstruační bolesti, ale přežilo to tolik ženských před námi, tak proč ne my, ne? Jinak je to jak píše Prodigy…až ten poklad budeš držet v ruce, rázem na všechnu bolest zapomeneš.
já měla oba porody vyvolávané,oba bolestivé,ten druhý víc i když se říká že ten druhý bývá méně bolestivý tak to není pravda,při obou jsem měla epidurál,u druhého porodu mi vůbec nezabral,fakt šílený bolesti,úplně jsem svírala matraci na posteli,a dokonce jsem si i zabrečela a i zařvala z plných plic.....asi to bude tím že dcera 4440g a syn 4650g
Bolí to ale i tak je to krásný a stojí to za všechno na světě:))
No já budu rodit dvojčata takže si říkám že to asi nuda taky nebude
,jinak všem držím pěstičky ať je vše ok ![]()
A moc ráda bych nechtěla prožívat probíhající bolesti, ale hledět k horizontu:za chvíli je na světě,za chvíli ho uvidím!!! No ovšem realita asi bude jiná… ![]()
Porod je ![]()
Holka na to ti asi nikdo jasnou odpověď nedá, jasné dají se psát romány na toto téma a hoodně z nás to už udělala v deníčkách tak si zalistuj a počti, ale věz že v drtivé většině je na konci voňavý zdravý uzlík a průběh porodu je pak už jen na povídání u kávičky a to si piš že pokud se u té kávičky sejdou matky tak dřív nebo později se o porodu bavit budou ![]()
prodigy222 píše:
A moc ráda bych nechtěla prožívat probíhající bolesti, ale hledět k horizontu:za chvíli je na světě,za chvíli ho uvidím!!! No ovšem realita asi bude jiná…
To sem si říkala pokaždé a stejně jsem ke konci už panikařila a kdyby přišel ďábel tak bych se i upsala peklu jen aby to tolik nebolelo
Ale vize je to dobrá a ze začátku z toho určitě vyžiješ ![]()
a snad horší než všechny bolesti byla tato situace-říkám porodní asistentce-potřebuji na velkou…ona-ne to je nucení k tlačení u porodu nebo tak něco prohodila,říkám ne já potřebuju na velkou,ona zas že ne že je to tlačení k porodu,no ještě chvilku mi furt hustila že na velkou nepotřebuju že jsem jí tam nejdřív porodila malýho,možná velkýho černouška-nevím toho mi neukázali ani nezvážily-a až pak našeho Jendu
![]()
Ahoj.
Já měla každý porod úplně jiný. První trval dlouho, měla jsem křížové bolesti, rozhodně to nebylo jako silná menstruační bolest. Druhý porod byl rychlý a skoro bezbolestný, bolesti bych mohla přirovnat k silným menstruačním bolestem a hlavně netrvaly moc dlouho.
Takže jak vidíš, i dva porody jedné rodičky se můžou diametrálně lišit. Za sebe můžu říct, že křížové bolesti jsou mnohem míň snesitelnější. Ale oba moje porody stály za to a totéž přeju i tobě
.
mě čeká teď druhý v listopadu a doufám že bude rychlejší než ten první.
Jinak celou dobu jsem si opakovala: Zítra už bude dobře, bude venku- a fakt byl ![]()
tehdy jsem si řekla že druhé už nechci ![]()
a čekám teď druhého chlapečka ![]()
na bolest se časem zapomene a já už se na ten druhý porod docela i těším