Jaký je porod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3807
2.10.10 12:57

Já jsem měla myslím dobrý porod,3 týdny před porodem jsem se začala postupně otevírat a na kontrole mě můj gynďák hnal do porodnice,že už jsem na 5 cm otevřená, že už rodím a mě při tom nic nebylo :lol: ,asi po dvou hoďkách mi v porodnici praskli vodu a začaly postupně bolesti,tak jsem hopsala ve sprše na baloně a to bylo celkem v poho ,pak ale jak jsem začala tlačit ( rodila jsem ve vodě ) tak mě překvapily ty velké bolesti,ale jak ze mě prďolka vyjel tak to byla neuvěřilená ůleva a když mi ho dali do náruče tak jsem byla moooc šťastná,že ho mám u sebe,šití mě naštěstí vůbec nebolelo,celkově jsem měla bolesti 5 hodin,takže na první porod to bylo celkem v poho,je fakt,že 2 dny jsem si říkala,že Tobísek nebude mít sourozence,ale už třetí den jsem se ptala manžela kdy se budem snažit o druhé mimi :kytka: ,ptostě na tu bolest se rychle zapomíná a jak ti dají mimíska do náruče je to ten nejkrásnější pocit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
2.10.10 18:01

Ahoj, já jsem rodila teď po druhé- a můžu říct, že teď bych rodila i na zakázku :-)
První porod nic moc teda- 13 hodin- kdo by to dobrovolně snášel, že.
Druhý porod 6 hodin a hrc frc byl venku- čekala jsem že to bude horší a ono ne :-)

A pozor- ono se říká, že až ten poklad budeš mít v ruce- jenže já si prvního syna pěkně obrečela a druhý mi po porodu najednou NIC NEŘÍKAL. Přišla jsem mu na CHUŤ asi až za dva dny… Ale to pak byl: Láska, broucek, sluníčko, miláček, koblížek, pupíček, pipinek, myšáček… Jako by se ten dvoudenní ,,půst,, znásobil až ten třetí den …

Dřžím pěsti, určitě to přežijete ve zdraví a síle :srdce: :srdce: :srdce: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.10 11:03

nejhorší je to žse v celku bojím ale na druhou stranu se těším až to bude venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
25.10.10 12:14

Držim palce, já už to mám za sebou i když císařem, ale jsem moc ráda že to mám za sebou.Nikdy nezapomenu na to jak krásný pocit a příval lásky mě zaplavil když jsem poprvé uviděla ten krásný uzlíček :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.10 07:51

Ahoj nemusíš se ničeho bát není to tak hrozný, ale pravda je že je to individuální. Já jsem byla prvorodička tak jsem taky vůbec nevěděla do čeho jdu. Syn se mi narodil 18.7.2010 v noci. Tenkrát byla velká bouřka a aměna tlaku. O půl osmé mě doma praskla voda a manžel mě odvezl do porodnice. Nic mě nebylo, pak mě doktor otevřel rukou hrázku a šlo to jak po másle. Asi 3 hodiny jsem měla stahy to mě kontrolovala sestřička. O půlnoci mě položili na porodní křeslo a dali na monitor. Já jsem nemohla ležet na zádech tak jsem si lehla na bok a najednou se to rozjelo. Měla jsem nutnost tlačit......to tě nuntí samo ať chceš nebo ne. Během půl hodiny jsem byla otevřená na 8cm a syn se mi narodil o půl druhé v noci. Samotný porod není tak hrozný ale ty stahy jsou nepříjemný. Já jsem mohla jen sedět na balóně a tím jsem to asi spustila. Jakmile drobeček vyjede ven tak ty bolesti jak mávnutím proutku okamžitě zmizí. Pak ti dají mimíska na bříško a to je nekrásnější pocit na světě. Držím ti palce ať máš rychlý porod. :wink: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
3.11.10 09:55

Já měla 22hodin od prasknutí vody strašný křížový bolesti,no k menstruační bolesti to přirovnávat nebudu,protože to bylo něco mnohem mnohem silnějšího,chvílema jsem z tý bolesti a z vyčerpání ztrácela vědomí,snažila jsem se uklidňovat představou,že maličká bude za chvíli venku,jenže po deseti hodinách stále zesilujících bolestí jsem začla silně pochybovat o tom jestli to vůbec přežiju,páč epidural nebyl možný.V deset večer mě vzal doktor na mylost a šlo se rodit,nejkrásnější pocit když mě nastřih a malá vyběhla ven,už vůbec žádná bolest,jen strašná úleva a nádhernej pocit štěstí.Nechci nikoho strašit,ale je to tak,porod prostě není brnkačka,ale stojí za to :hug:

• Citovat
  • Upravit
1477
3.11.10 10:16

ahojky ja byla na vyvolani, rika se ze je to bolestivejsi ale kazdej to ma asi fakt jinak.. v 8rano mi zavedli 2 tabletky a porad nic nic pohodicka teda az do 12hod… ve 12 mi pichli vodu a od te doby tak sileny bolesti ze jsem malem lezla po zdi.. asi po hodine jsem byla tak vycerpana a unavena ze jsem usinala a omdlivala, nejhorsi na tom bylo ze me nutili chodit at mimi sleze trosku dolu, no a kolem pul druhe jsem zacla tlacit a za 15minut byl malej na svete :palec: porod mi urcite zvedl prah bolesti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
3.11.10 10:34

No chození po mě chtěla PA taky,já jsem si myslela že asi spadla na hlavu :cert: nejhorší bylo,že jedna asistentka asi nevěřila druhý nebo co a v největší bolesti do mě nastřídačku každou chvíli strkaly ruce,aby věděly koolik cenťáků ještě schází a neustále mě komandovaly při kontrakcích kolínka úplně povolit,roztáhnout nožičky :pocitac: přiznám se že jsem chvílema byla sprostá jak dlaždič :oops:

• Citovat
  • Upravit
963
3.11.10 10:39

No, každý porod je asi jiný a každý to snáší jinak. Mě porod vyvolávali, no šílený. Přenášela jsem a byla šíleně zavodněná. Vyvolání nezabralo, nakonec nám sama od sebe začala odtékat plodovka a jelikož byla zkažená, tak se mě snažili co nejrychleji odrodit. otevřená jsem byla na 2 prsty a malá pořád hlavičku vysoko. 6 hodin do mě cpali různý urychlovače na otvírání, nutili mě sedět na wc a netlačit, i když kontrakce byly asi po půl minutě a když jsem se začala dusit, skončilo to císařem, což bylo asi v pohodě, jen následující týden po něm šílený- všechno všude bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
3.11.10 10:43
rozmary píše:
No chození po mě chtěla PA taky,já jsem si myslela že asi spadla na hlavu :cert: nejhorší bylo,že jedna asistentka asi nevěřila druhý nebo co a v největší bolesti do mě nastřídačku každou chvíli strkaly ruce,aby věděly koolik cenťáků ještě schází a neustále mě komandovaly při kontrakcích kolínka úplně povolit,roztáhnout nožičky :pocitac: přiznám se že jsem chvílema byla sprostá jak dlaždič :oops:

No já se držela, sprostá jsem nebyla, ale vyhrožovala jsem jim že jim to tam vsechno rozbiju jestli mi okamzite nejak neulevy od bolesti.. jeste ze tam byl se mnou pritel kterej me krotil a hlidal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
3.11.10 12:23

Porod

Jindřiška 31 píše:
Ahoj nemusíš se ničeho bát není to tak hrozný, ale pravda je že je to individuální. Já jsem byla prvorodička tak jsem taky vůbec nevěděla do čeho jdu. Syn se mi narodil 18.7.2010 v noci. Tenkrát byla velká bouřka a aměna tlaku. O půl osmé mě doma praskla voda a manžel mě odvezl do porodnice. Nic mě nebylo, pak mě doktor otevřel rukou hrázku a šlo to jak po másle. Asi 3 hodiny jsem měla stahy to mě kontrolovala sestřička. O půlnoci mě položili na porodní křeslo a dali na monitor. Já jsem nemohla ležet na zádech tak jsem si lehla na bok a najednou se to rozjelo. Měla jsem nutnost tlačit......to tě nuntí samo ať chceš nebo ne. Během půl hodiny jsem byla otevřená na 8cm a syn se mi narodil o půl druhé v noci. Samotný porod není tak hrozný ale ty stahy jsou nepříjemný. Já jsem mohla jen sedět na balóně a tím jsem to asi spustila. Jakmile drobeček vyjede ven tak ty bolesti jak mávnutím proutku okamžitě zmizí. Pak ti dají mimíska na bříško a to je nekrásnější pocit na světě. Držím ti palce ať máš rychlý porod. :wink: :kytka: :mavam:

Ahojky,jelikož bych napsala podobný příspěvek jako Jindřiška,protože jsem měla podobný porod jako ona :palec: ,tak jen napíšu,že souhlasím s Jindřiškou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
3.11.10 12:27
slunecnice120 píše:
nejhorší je to žse v celku bojím ale na druhou stranu se těším až to bude venku.

Ahojky,mela jsem stejne pocity jako ty,ale opravdu to neni tak zle jak si clovek mozna predstavuje.me hodne pomohlo i to ze tam byl semnou pritel,vazne to pomaha hlavne na psychiku!! :palec: :palec: Preji hodne stesti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
3.11.10 13:51

Ahoj, tak já jako prvorodička jsem měla strach, že budu mít dlouhý porod, jak každý říkal, prvorodička rodí min. 12 hodin. Cha. Bylo 1.7.2010, vedro, sluníčko, vylezla jsem na balkon, že se trochu opálím - 5 dní před termínem :-D . Začlo mě trošku pobolívat břicho, jako na menzes. Tak jsem se radši schovala. V 17:00 se stavila kamarádka mě pozdravit. Pak přijel přítel. Nachystala jsem si sváču a cítila jsem, že mě ty „jakože bolesti“ přicházejí pravidelněji. Asi po 10 min. Ale pořád mi to přišlo jako nic. V 19:00 už to tedy bylo po 6 min. a to už byly trochu větší bolesti, ale pořád jsem si říkala, to jsou poslíčci. No ale stupňovalo se to, takže přítel zavelel ve 20:00, že se pojede. Já pořád, že to nic není, že nás pošlou domů. Jeli jsme. V autě už to teda bylo najednou po 2 min. a to už jsem ani nevěděla, jak si mám sednout. Ve 20:15 jsme dorazili před nemocnici a přesně přede dveřmi mi v autě praskla voda :-) jó, a to už začlo bolet. Přítel mě naložil na lehátko a vezl mě na porodní. Tam jsem si jen stačila obléct košili, přišla dr. a řekla, ježiši, vy jste otevřená na 8cm! Nestihli ani monitor, ani klystýr, nic, odvedli mě rovnou na sál, třikrát jsem zatlačila a malá byla ve 20:47 na světě :srdce: :srdce: Takže porod u mě hračka, ale šití a doba poporodní, tu už bych si zopakovat nechtěla :-? Jé, omlouvám se za román :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
3.11.10 14:23

Já rodila 2×,mám holky 10 let od sebe. :-D Takže ten druhý porod nebyl lepší,jak se říká :lol: No,po takové době je to prý jako poprvé. :wink: Nikdy jsem o porodech nepřemýšlela, jako -jestli se mám bát.. Řekla jsem si prostě: jak to má být,tak to bude :wink: Ten druhý byl,co se týče bolestí daleko horší. V té chvíli jsem si říkala : už nikdy!!!,ale jakmile byla malá na světě, bylo všechno trápení pryč :huban: Bolí to,bolí :lol: ale stojí to za to!! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
3.11.10 14:32

Z mého pohledu to byla ta největší bolest kterou jsem kdy zažila, ale nakonci tě čeká odměna, která stojí za všechny bolesti světa. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí