Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
NEBOJ,KDYBY TO BYLO TAK STRAŠNÝ JAK NĚKTERÝ ŽENSKÝ ŘÍKAJÍ ,TAK MÁ KAŽDÁ MAXIMÁLNNĚ JEDNO DÍTĚ…JÁ JSEM RODILA PŘED 3 TÝDNY A ŠLA BYCH ZASE HNED
JASNĚ KOTRAKCE BOLÍ,JAK TO UŽ TI NEPOVÍM NEPAMATUJU SI TO UŽ…ŠILI MĚ 3/4 HODINY TO JE TROŠKU MAZEC,ALE NIC STRAŠNÝHO…VŠECHNO JE O PSYCHICE-PŘIPRAV SE NA TO,ŽE POROD BOLÍ,ALE ZUBAŘ JE DALEKO HORŠÍ
A DÁM I JEŠTĚ JEDNU RADU-JÁ KDYŽ JSEM SI FURT ŘÍKALA,ŽE KDYŽ TO ZVLÁDLY JINÝ ŽENSKÝ TAK TO ZVLÁDNU TAKY
no nechci strašit ale každá to nezvládne-moje známá nesnáší bolest tak se vždy narve práškama a snáží se bolest zaspat,takže když měla rodit řekla si že teda bolesti zaspí a nevím jak teda dokázala spát při bolestech,možná až tak velký neměla,prostě se chystala ke spánku,sestry z ní na nervy,ona absolutně nespolupracovala takže jí nakonec vzali císařem při celkové narkoze
prodigy222 píše:dzarunka píše:A to mi čoveče neni jasný, s tím se teĎ setkávám pořád, že holky říkaj, že šití bylo peklo, ačkoli to dr umrtvil. Čim to teda umrtvujou když je to i tak živý?!!!
jo a to šití po porodu taky žádnej med![]()
![]()
Třeba já měla šití v pohodě
Umrtvení zabralo a cítila jsem jen, jak to tahá. Vůbec to nebolelo ![]()
Ja mela porod dobrej.Moc me nebolel,zadna hruza se nekonala.Za hodinu a pul po prijezdu do porodnice byl malej na svete.Porad jsem cekala nesnesitelnou bolest a ona se nekonala.Ponorila jsem se nejak do sebe,moc jsem nic nevnimala,dychala a bylo to.Preji ti taky takovy porod.Hlavne se neboj, to asi dela porod delsi a bolestivejsi.
Sita jsem byla hodne,ale pichli mi injekci a vubec to nebolelo.Mozna trosku stipalo a tahalo,ale bolest to nebyla.
nejak to bude…proste ven to pude:o),ja za 8 a ctvrt hodiny sakum prdem..jako prvorodicka..ted v breznu jdu podruhy…19.brezna mam terminek..ty kdy??
Na bolest u šití jsem se ptala kamaráda - porodníka a ten mi říkal, že někdy prostě někteří lékaři nečekají až injekce zabere… třeba když spěchají k další rodičce. ![]()
Ahoj, já jsem rodila týden po termínu, byla jsem v pátek na prohlídce, domluvili jsme se, že když se to nespustí samo, tak v neděli mi ho vyvolají. Po cestě domů mě pěkně bolelo břicho, říkala jsem si z té prohlídky. Doma jsem vyrazila se psem na procházku, že to jako rozchodím
, když už jsem musela zastavovat a rozdýchávat to, tak mi to začalo být divný. Mamka mi říká „a nerodíš náhodou?“ Takže kontrakce po 3-4 min. jsem doma vydržela od 15h do 19h, pak už jsme jeli, moje kamarádka je porodní asistentka, takže to bylo super, perfektně se o mě postarala, naštěstí jsem po příjezdu byla otevřená na 4cm, takže malej se narodil ve 23:20 bez epiduralu. Bolesti jsou hrozný, ale dají se rozdýchat, každýmu pomáhají jiný polohy. Já jsem měla štěstí na rychlý bezproblémový porod, zato potom jsem si vytrpěla s hojením, něco mi zůstalo v děloze, takže mi týden po porodu dělali výškrab a celé mi to přešívali
. Ale člověk rychle na to ošklivé zapomene a pak už si jen užíváš krásného caparta, jako je ten náš ![]()
Moje mamka mi řekla že kdyby to byla taková bolest tak by určitě neměla 4 děti.To mě zase jednou uklidnila ![]()
Ahoj mojí kamarádce nejdříve nechali 1 dren ve vnitř a pak jí šili bez injekce.Takže z toho měla pěknej zánět a nakonec místo 1 díry tam měla 2 jak pan doktor uměl pěkně šít.
Michaellla píše:
Moje mamka mi řekla že kdyby to byla taková bolest tak by určitě neměla 4 děti.To mě zase jednou uklidnila
Ahojky, já měla bolesti - stahy od ráno od 9 hod po deseti minutách a do porodnice jsme jeli až v 19 hod večer, to už byly stahy po 3-4 minutách a říkala jsem si, jaká je to brnkačka, vůbec jsem si nepřipadala, že bych měla rodit, vždycky přišel stah a za chvilku bylo po bolesti, horší to bylo na porodním sále, až mi píchly plodovou vodu, to už byly stahy silnější, ale trvalo to jen 2 hodinky, kdy to fakt bylo bolestivější, pak už se jen tlačilo 15 minut a malá byla na světě, hned po porodu jsem si říkala, že to nic hroznýho nebylo, že taková zubařka je mnohem horší ![]()
Marci1982 píše:
Ahojky, já měla bolesti - stahy od ráno od 9 hod po deseti minutách a do porodnice jsme jeli až v 19 hod večer, to už byly stahy po 3-4 minutách a říkala jsem si, jaká je to brnkačka, vůbec jsem si nepřipadala, že bych měla rodit, vždycky přišel stah a za chvilku bylo po bolesti, horší to bylo na porodním sále, až mi píchly plodovou vodu, to už byly stahy silnější, ale trvalo to jen 2 hodinky, kdy to fakt bylo bolestivější, pak už se jen tlačilo 15 minut a malá byla na světě, hned po porodu jsem si říkala, že to nic hroznýho nebylo, že taková zubařka je mnohem horší
Tak tohle se dá jedině závidět
![]()
Tak já měla první porod dlouhý. Voda mi praskla v 18hod večer a až druhý den před půlnocí se narodil malej. Museli mi porod vyvolat. Kontrakce byli nesnesitelný, bolest zad - hrůza. Myslela jsem, že umřu. Když malej vyklouzl ven byla to nepopsatelná úleva a šití pro mě byla báseň. Člověk zapomene na bolest, když má v ruce ten malý uzlíček štěstí, ale při druhem porodu jsem si hned při první kontrakci vzpomněla na tu bolest. Porod byl o dost rychlejší, ale snad bolestivější, proto já za sebe rodit už nikdy
Jak tu píší skoro všechny maminy, ten malý tvoreček za tu bolest stojí.
presne tak, taky jsem si rikala ze dalsi nechci..... holka ma ukonceny 6.mesic a ja pomalu premyslim, ze bych dalsi chtela:) CASEM!
btw. klystyr je strasnaaaaaa ale vyborna vec! doporucuji, teda v Podoli jsem mela pro sebe porodni garzonku s prislusenstvim, takze jsem pulku 2 doby porodni prosedela ve sprse vane a na zachode:D
a opravdu zubar je horsi nez porod:)
a muj porod strasny...... v 8 rano mi praskla voda, chystala jsme se pred terminem na poradnu, ve 14 zacli vyvovalat, ve 20dali dalsi tabletu no v 03:30 se holka narodila