Pupík a hojení

Anonymní
29.9.10 07:51

Pupík

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jak dlouho se hojí pupík? Malá má týden. Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21617
29.9.10 08:09

POkud si dobře pamatuju, tak Klárce se hojit snad 14 dní až 3 týdny. právě se mi to zdálo dost dlouho, až pak mě doktorka upozornila, že se nemám bát ho pořádně vytřít lihem a i trošku přitlačit. potom už byl během pár dní OK. bez problémů bych mu dala těch 14 dní. co na to doktorka v poradně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.10 09:02

hojí se prý 3 týdny a měsíc by se neměl namáčet..jen potřít lihem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
29.9.10 09:55

Procházka, to je nějaké divné s namáčením :nevim: Mimča jsme koupali už v porodnici a pak doma taky. Akorát prý se to musí dobře vysušit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
29.9.10 23:55

Já taky nic nevím o námáčení pupíku?při koupání jsem ho máčela normálně a pak ho jen pečlivě vysušila.jen mi doktorka říkala at pořádně vytírám ten pupík ve vnitř,jelikož se tam tvořily stroupky jak se ten pupík hojí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
18.10.11 19:56

Mám dotaz ohledně pupíku. Dcerce je šest měsíců, pupík se jí zahojil rychle, žádný problém s ním nebyl, dneska jsem si všimla po koupání, že tam má nějaké šupinky, vytřela jsem ho lihem a je plný zaschlého hnisu nebo nevím, co to přesně je…ale tyčinkou to ven nedostanu…co s tím??? jak to dostat ven? Určitě je to tam delší dobu, po koupání to vypadalo jako mázek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
18.10.11 20:02

ahoj,

nám se taky hojil cca těch 14 dní až 3 týdny. a koupali jsme teda normálně od začátku, už v porodce :nevim:
Jinak jsme mazali lihem těch 14 dní po příchodu domů… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
18.10.11 20:05

Kdyby to nešlo ven,zašla bych k dr. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
18.10.11 20:08

Ahoj, někdy se to dětem stává a to i starším. Prostě to zkus pořádně vyčistit, někdy stačí i vatovou tyčinkou a krémem. Já tam občas máznu i Bepanthen, protože má pupík hned červenej. A pořádně ho umyju :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
18.10.11 20:18

jj, malá to taky měla a šlo to špatně, musela jsem to vymáznout tyčinkou pořádně. Chytla jsem pupík prstama z obou stran, jako by ho vyšpulila a malá to hold musela chviličku vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
26.11.11 17:47

stávalo se vám, že z pod stroupku teklo maličko krve? Vypadá to, jako když se odloupne strup, tak tak slabě to krvácí. Nám to jen lehce ušpiní papírovou plínku. Nechce se mi to čistit líhem, aby ho to nepálelo. Stroupek stále máme. Malému je 8dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.3.14 22:22

Ahoj, oživuju diskusi..

Možná budu vypadat jakotele, ale stejně se zeptám

Malý má 3,5m, pupík měl zahojený už v porodnici a tak nám dr řekla, že lih netřeba a pupíku si nemusím nijak všímat :nevim:
Minulý týden jsem si všimla, že mu pupek lehce leze ven(fakt malinko, dr to na poradně neřešila) a dneska po koupání mu pups „smrděl“. Koukla jsem a má tam nějaké šupinky. Tak jsem to vyčistila tyčinkou a lihem. Ale nechtěla jsem mu ho moc roztahovat, tak tam asi něco zůstalo
A otázka - co to je? Ted v v tomhle věku? To mu to nesrostlo nebo co? A nemůže se něco stát, když bych u to jako roztáhla? Srostlé by to už být mělo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí