Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
suchar píše:
Ahojky , tak my jsme byli také vyhozeni s kočárkem v obchodě kde bylo hodně prostoru v uličkách! Na každém rohu prodavačkaa na mojí otázku proč tam nemůžu nakupovat, mi bylo řečeno ,že bych mohla něco ukrást
![]()
!!Tak jsme okamžitě z toho obchodu odešli!!
No a naše další zkušenost ,kterou jsme s manželem už vůbec nepochopilišli jsme do vietnamského obchodu s oblečením a měli jsme sebou syna na invalidním vozíčku ,po 5 minutách na nás vietnamka začala řvát at s tama vypadneme ,že tam je zákaz s kočárama atd..
nechápavě jsme tedy odešli a schválně se podívali před obchod,jestli to tam mají napsané
a nic tam nebylo !!! Byli jsme tak v šoku , že jsme po cestě domů ani jeden nepromluvili
Je to všechno bohužel jen o lidech
Drsné - oboje ![]()
taky nám bylo řečeno at ho necháme před pokladnama
to člověku hlava nebere ![]()
To teda jo. u nás v obchodě se jezdí s vozíčkama, takže to není o místě, ale o tom, jak už tady bylo uvedené, že bych mohla něco ukrást. To mi za to fakt nestojí. Jenže co dělat, když další nejbližší obchod je 7 km a malý taky nemůže zůstat doma sám. ![]()
je to složité ,hlavně když nemáš na výběr !!!
My jsme na vesnici a máme malý obchůdek ,takže to vůbec nehrozí ,abych tam šla ze synem ,i když vím že by nikdo nic neřekl!!
Takže bud tam jde manžel ,nebo jedu do města do marketu!!
Mne se to nikdy nestalo, ale asi bych z toho udelala rodeo. Pochopila bych to v tom pripade, ze se tam skutecne neda projet, ale jak bylo jiz receno: a co vozickari? Pokud uz tam neni misto, tak at udelaji z obchodu pultak jako kdysi a je po starostech - pokud chteji fungovat, tak MUSI najit vhodnou moznost pro vsechny lidi a slusne se chovat! Kocarek s ditetem bych NIKDY v zivote nenechala bez meho dozoru a to i tehdy, pokud bych na nej videla pres vykladni skrin! Do tohoto obchodu bych uz rozhodne nesla a jeste bych to po vesnici/meste rotrubovala nahlas vsem maminkam s kocarkem. Jo a k tem kradezim: tak to by do obchodu nemohl ani „normalni“ clovek, protoze (z vlastnich zkusenosti- byla jsem po VS na 4 mesicni stazi v jedne nadnarodni siti) jsou to predevsim oni co kradou ci vyjidaji sacky a pak strkaji do regalu.
Mi se to nestalo, ale to o tom kradení a kočárku můžu potvrdit, stalo se mi v Golbusu v Praze (ale nechtěně) že jsem takhle provezla pár věcí co jsem měla daný na boudě kočárku a manžel přes ně položil leták. Vše co bylo na něm jsem tam dala, ale co bylo pod tím jsem zapomněla
Bylo to asi za 70 korun. A v Penny mi jednou do tašky s prckem spadly dvě Mily co jsem položila na ni, taky jsem je našla až venku. Případně pravidelně provážíme rohlíky… Tedy jeden, co má Dáda v puse. Takže se ani těm zákazům nedivím, hlavně v pidi obchodech.
Co se mi stalo že mi nedovolili mít autosedačku s prckem danou UVNITŘ košíku, z důvodu že bych pod ní mohla mít něco co kradu. Taky jsem nechápala. Poté co mi pod ni o dva týdny později zapadla čokoláda už jsme tu sedačku radši zdvihali sami ![]()
Se nám naopak stalo vlastně že i do malého obchůdku zvali ať tam ten kočár vezmeme ![]()
me kdyby do oci nekdo rekl ze s kocarkem nesmim do obchodu ze bych tam mohla neco ukrast tak jim tam snad zkopu zbozi z regalu … jak si tohle muze ta prodaavacka vubec dovolit rict???
Zatím mě odnikud nevyhodili, ale mám zkušenost taktéž z vietnamského obchodu - hned za vchodem (!) se na mě nalepil jeden prodavač a dost neomaleně mi chtěl prohledávat košík v kočárku, asi jestli jsem na těch dvou metrech ode dveří něco neukradla. Tak jsem to otočila a odešla s přesvědčením, že sem už nikdy nevkročím.
Takže co se mých vlastních zkušeností ohledně nemožnosti vjezdu kočárkem týká, stále vedou ordinace dětských lékařů. A to se leckde člověk musí i zout z bot. ![]()
tak do ordinace to chápu to bych s kočárkem nejela, možná ani do čekárny ![]()
záleží kde čekárna je.. jestli někde na poliklinice tak tam jo, proč ne, kdy je to součástí chodby, ale například u nás má doktorka ordinaci hned jak je vchod pár schodů a místnost, která neni moc velká, tak tam bych nejela- ze zdravým určitě ne, s nemocným, to se řešilo vajíčkem
kvaček píše:
záleží kde čekárna je.. jestli někde na poliklinice tak tam jo, proč ne, kdy je to součástí chodby, ale například u nás má doktorka ordinaci hned jak je vchod pár schodů a místnost, která neni moc velká, tak tam bych nejela- ze zdravým určitě ne, s nemocným, to se řešilo vajíčkem
tak jasný že záleží na velikosti čekárny ale já třeba nemám možnost jet autem takže všude pěšky s kočárkem a venku ho nenechám tak se tam musím prostě nacpat s kočárem......dejme tomu že na tu gyndu si seženu hlídání ale když třeba jedu skrz malýho že musí být přítomen tak to jinak než s kočárem nejde
Marketa_Fialova píše:
chápu, že dřív se také tolik nekradlo,
Haha. Mojí mamce vykradli komplet kočár, když jsem v něm byla před prodejnou, i deku ze mě stáhli, byla zima…
Nikdy se mi nestalo, že by mě s kočárem někdo vyhodil, nejezdím s ním tolik, ale když už, tak na nákupy. Ale jsem z města, nakupuju v supermarketech, kde jezdí i nákupní vozíky, tak o nějakém nedostatku prostoru nemůže být řeč. Jen jednou mě zastavil detektiv z potravin, chtěl vidět lístek, protože jsem měla v košíku kočáru už nákup z drogérky, kde prodávají i věci, co mají v supermarketu. Předložila jsem, on se omluvil, že obtěžoval a bylo.
Pokud by se mě někdo pokusil donutit nechat dítě u pokladen či venku, tak bych mu asi odvětila něco v tom smyslu, že až mi tam zajistí kvalifikovanou hlídací paní, nejlépe sestru z jeslí, která bude schopná se o dítě v době mé nepřítomnosti postarat, tak ho tam s radostí nechám ![]()
nechci vypadat vlezle jenom se ptám, tak to neber osobně, a proč nejde vzít dítě do náruče??Zatím jsem viděla všechny maminky i já jsem si dítě brala do ruk..vzaly deku as plenkou - v tašce a položily si dítě na přebalovadlo tam ![]()
ale je jasné, že nevím, jak to tam máte… jen mě to tak napadlo
U nás by to tak neprošlo, i když i já jsem teda přemýšlela, že bych tak jela, ale jedna maminka právě dostala sprda, že kdyby to tak udělala každá, že se tam nikdo nehne,
Anabelko, nečetla jsem diskusi, ale nejsi z Bílovic? Já se to tu chystám pořešit, protože když jsem se ptala na důvod, odpověděla mi milá prodavačka: Protože nám tady s kočárkama kradete… ![]()
No zatím to řeším, že mám mimčo v manduce, staršího šupnu do vozíku a jde to. Ale nelíbí se mi to a myslím, že na to právo nemají. Chce to ale mít energii a čas to pořešit. Já tu teď na obci řeším něco jiného a až to bude, tak zkusím s ostatníma maminama ten obchod.