Malá spadla a teď zvrací

456
12.8.05 00:18

Malá spadla a teď zvrací

Ahojky, malá v poledne spadla ze chodů. Celé odpoledne jsem ji pozarovala a nic, jen má na hlavě bouli. Pravě před chvílí jsem zjistila, že se poblinkala. Je jí 18 měsíců. Máte s tím nějaká zkušenost? Mám volat na pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
94
12.8.05 00:31

Mne se stalo neco podonyho, kdyz jsem byla mala a nakonec se z toho vyklubal otres mozku. Asi bych moc necekala a malou nalozila a jela k doktorovi. Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
12.8.05 02:54

Doufám,že jsi jela okamžitě k lékaři.Jsem zdravotní sestra-zrovna ve službě!!Někdy to nic není,někdy to je otřes mozku a jindy to je horší,nechci te strašit,je lepší jet zbytečně,než aby se něco stalo!!!!
Napiš mě vzkazík jestli je mimčo ok!!!Díky.
Martina22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.8.05 07:55

Mě Míša spadnul, kyž mu bylo 9 měsíců ze 30cm. Neměl ani bouli, nic, nezvracel. Stejně si nás nechali 3 dny na pozorování. Že z toho může být cokoliv. Otřes mozku, krvácení do mozku atd…že prý se to může projevit i dýl :( .

Držím palce, ať to dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit
461
12.8.05 07:57

Nebyla jsem příhlášená, k doktoru bych v tomto případě určitě jela. V našem bych to příště určitě líp zvážila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
12.8.05 08:21

Určitě jeďte od nemocnice!!!!!!

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
12.8.05 09:14

Holky, může být nebezpečné i tohle: naše holčička od včerejška kleká na kolínka a rozhazuje rukama švihem vysoko nad hlavu. Když se jí povede, tak i za hlavu a už asi 4× spadnula dozadu na hlavu jak ji ty ruce převážily. Pořád si říkám že by to snad nemělo nic být, ale je to určitě víc jak těch 30 cm. Nedá se to uhlídat, to bych nemohla ani na malou… . Ona to sice tlumí částečně zády a ručičkama, ale i tak. Mám ji nechat, nebo co s ní?

• Citovat
  • Upravit
2907
12.8.05 09:17

Rozhodně bych na nic nečekala a jela k mudr.

Radino - nevím.Na hlavičku už Teri spadla tolikrát…naposled jí podjely nohy na mokré dlažbě. Asi bych po tom pádu vždycky víc hlídala a pozorovala a pak kdyby se mi něco nezdálo tak případně k mudr.
 Maky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
12.8.05 11:44

Nečekat na nic a vyrazit rovnou k doktorovi. Určitě to bude za ten klid stát až doktor řekne že je vše ok. Dětská hlavička je křehká a nikdo do vnitř nevidí tak zbytečně neotálet. Náš pejsek měl tento týden úraz hlavy a na nic jsme nečekali a jeli 30Km na rtg. Teď nemusím být vystrašená a čekat jestli náhodou něco.
Přeji ti aby byla malá brzy v pořádku.
MartinaK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
12.8.05 12:14

Ahoj holky, a slyšely jste nedávno v televizi jak kopli fotbalový míč kluci přímo do kočárku? Snad to byl asi půlroční chlapeček. Taky tam maminka říkala že skoro týden na něm nic nepozorovala a pak krvácení do mozku, je to hrozný, úplně mi běhá mráz po zádech. Ani nevím, jak to s nimi dopadlo.

Já bych také jela hned k doktorovi, alespoň pro klid duše.

Ať to dobře dopadne!

Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35327
12.8.05 13:20

Ahoj,
urcite jed k doktoru, pad ze schodu muze byt vaznejsi a hlavne neni dobre, ze zvraci. Pokud ji jinak nic neni, bude to nejspis jen otres mozku,ale stejne bych to nepodcenovala.
Ad pady na zem pri pokusech stat a ev. z nizke postele a pod. (zalezi pochopitelne na veku ditete a jak spadlo), myslim, ze neni nutne hned panikarit. Poku dite nezvraci, neni spave a nebo nejak nezmeni chovani, vydrzela bych doma a pozorovala. Pokud mate v dosahu detske a necitite se na to, asi by si vas nechali na pozorovani tam. Na chirurgii skoro vzdycky udelaji rtg ( chrani se pred pripadnou zalobou), nejmene v 80% zbytecne, detska lebka je dost pruzna a vydrzi daleko vic nez dospela. Malokdy se najde nejaka prasklinka, pak to chce dalsi vysetreni a ATB. Jinak se dalsi vysetreni jako CT na zjisteni krvaceni do mozku delaji jen u deti, kt. maji priznaky alespon takove, jak jsem psala. Ale nejsem detsky lekar ani chirurg, vidim to z pozice rentgenologa a matky, tak mozna se mnou nebudou vsichni souhlasit.

Snad jsem trochu pomohla, i nam uz dcera parkrat spadla, nedaji se uhlidat, zlaticka.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
12.8.05 15:21

k doktorovi

Ahoj,
doufam,ze uz jste z nemocnice doma a je vse v poraku,ikdyz to zvraceni nevypadalo dobre.
My jsme s malou uz byli dvakrat na Rentgenu,chudinka mala :cry: snad to nebude mit nasledky.Ted bude mit dva roky.
Mam takovy nazor,ze kdyz se stane takovy podobny uraz(na hlavu,z vysky apod),tak hned k doktorovi ci na detskou pohotovost.Nejen pro klid,ale i jistotu za delsi dobu a Vy jste zase kryti doktorem.Protoze kdyby jste k doktorovi nesli a diteti by se v okamziku velice zhorsil stav ci hur,odsoudili by Vas treba za zanedbani pece.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
12.8.05 21:17

Sonko,
celý den na vás myslím … Dej prosím vědět, jak jste dopadly. Doufám, že dobře … i když to mlčení naznačuje, že jste možná ve špitále :( Tak tfuj tfuj tfuj, ať je malá OK!!!!!!!

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
12.8.05 21:38

Holky,myslím,že opravdu skončili v nemocnici.Podle toho,co Sonka popisuje je to jasný otřes mozku.
Alespoň jsou pod dohledem lékařů,v tomhle případě je to lepší.
Já jsem dětská sestřička a vždycky šly takovýhle případy na příjem na pozorování.Snad je to jen ten otřes mozku.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.8.05 23:37

Ahojky holky, tak jsme už doma z nemocnice. :wink:
Nechali si nás tam na pozorování a říkali, že to vypadá na střevní chřipku, která se dostavila až posléze. Jinak děkuji za Vaše příspěvky. :)
 Sonka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí