Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,také bych se chtěla podělit o svůj smutný příběh.
Vše začalo krásně,když jsem zjistila,že jsem těhotná bylo mi 20let, s přítelem jsme miminko neplánovaly,ale i tak jsme se moc těšily.
Všechno probíhalo perfektně,bříško mi rostlo a prcek se začal vrťet a já si užívala ty krásné pocity štěstí.
Ale vše krásné prý jednou končí,ale tohle mě málem zabilo.
Když mi ve 23týdnu oznámily,že můj chlapeček má vadu srdce neslučitelnou s životem,nevěřila jsem jim,myslela jsem si,že jo to zlý sen a já se probudím.Ale nic takového se nekonalo.Bohužel jsem malého musela porodit.Do nemocnice jsem nastoupila 14.prosince 2007 a Štěpánek se narodil 15.prosince v 8.hodin ráno. Slyšela jsem jen,jak vykřiknul a pak jen ticho.Teprve tehdy to na mě padlo,začaly se mi po tvářích koulet slzy,které nechtěly přestat téct.
Kdyby semnou nebyl můj přítel umřela bych bolestí.Tehdy jsem ztratila kus svého srdce a moje dušička utrpěla tu nejhlubší ránu,která se zahojila,ale zůstal po ní obrovský šrám.Celý rok potom jsem trpěla depresemi,pomohli mi z toho moji přátelé,rodina a můj miláček. Kdybych je neměla zbláznila bych se.
Nyní je to něco přes dva roky a já před pár dny zjistila,že jsem těhotná.A věřím tomu,že to bude vše v pořádku a můj Štěpánek nás z hora sleduje a dává pozor. Držte nám palečky.
Myspulko je mi to moc líto co tě potkalo.A věřím,že ted bude všechno v pořádku a ty se dočkáš vašeho pokladu a malej na bás bude dávat z nebíčka pozor. Moc držím palečky ![]()
Taky držím palečky, aby všechno dobře dopadlo…určitě vše bude ok a narodí se ti krásné, zdravé miminko
![]()
ahoj, vůbec si neumím představit, jak strašný to muselo být. Slyšet pak na sále jeho hlásek. Je mi to moc líto a věřím, že teď to bude všechno v pořádku a vy se dočkáte zdravého miminka. Štěpánek na brášku nebo sestřičku dohlídne z nebíčka
![]()
Myspulko, je mi líto, co tě potkalo. Držím pěstičky, ať je tentokrát vše v pořádku
![]()
Včera byl na ČT2 ve 20.00 h.dokument s podobnými příběhy, celé jsme to s manželem probulili,obdivuji maminky, které se rozhodnou donosit miminko,i když předem ví o možném postižení ![]()
Držím moc palečky,prožila sis očistec, jak já říkám, ale vše zlé jste si už vytrpěli a bude dobře, držím moc palečky, ať se ti narodí krásné a zdravé miminko, držím palečky!!! Zvládnete to!!!!
taky držím palečky! určitě všecko dobře dopadne a ty se dočkáš svého vytouženého miminečka ![]()
MYSPULKO JE MI TO UPŘÍMNĚ MOC MOC LÍTO protože sama vím jak bolí prázdná náruč a vše kolem toho
zažili jsme si něco podobného kdyby jsi měla chu´t tady je odkaz http://www.baby-cafe.cz/modules.php?… je diskuze i tady na emimi.
Chci ti popřát hodně síly a věřím, že toto těhotenství dopadne dobře. Já po naší ztrátě Filípka mám doma 3letou cácorku a 6ti týdenního broučka na našeho prvorozeného syna nikdy nezapomeneme.
OPatruj se doufám, že budu moci tvé těhotenství někde sledovat a držet palečky
![]()
Mě bylo také nabídnuto malého donosit,ale téměř na 100procent by nepřežil a pokud ano,byl by stále v nemocnici. Skončil by na vozíku,prý by byl odkázán zcela na pomoc druhých.to jsem nemohla dopustit,aby měl takový život.A také bylo riziko,že jsem mohla zemřít i já,protože jen ode mě si bral věškerou sílu a jen díky mě žil. Ale díky našemu Štěpánkovi vím,že život je zázrak.Bolí mě,že jsem ho nemohla nikdy pochovat v náručí,neuvidím ho vyrůstat a šlyšet jej říkat mami.
Ale já to nevzdala a snad tentokrát náš boj o život vyhrajeme.
katty píše:
MYSPULKO JE MI TO UPŘÍMNĚ MOC MOC LÍTO protože sama vím jak bolí prázdná náruč a vše kolem tohozažili jsme si něco podobného kdyby jsi měla chu´t tady je odkaz http://www.baby-cafe.cz/modules.php?… je diskuze i tady na emimi.
Chci ti popřát hodně síly a věřím, že toto těhotenství dopadne dobře. Já po naší ztrátě Filípka mám doma 3letou cácorku a 6ti týdenního broučka na našeho prvorozeného syna nikdy nezapomeneme.
OPatruj se doufám, že budu moci tvé těhotenství někde sledovat a držet palečky![]()
![]()
![]()
Děkuji ti moc. My také nikdy nezapomeneme na našeho syna,pořád je tu s námi. ![]()
teda holky ty vaše příběhy, já tu bulím jak želva a koukám na dcerku co mám doma, jaký zázrak vlastně mám. On si to člověk pořád neuvědomuje, ale je to tak.
Hrozné fakt hrozné.
Katty ten tvůj příběh jsem si ted přečetla no bulím tu je to hrozný ![]()
At to tentokrát výjde hodně štěstí ![]()
HLavně na vás dává pozor a také na své sourozence
a určitě nedopustí aby se cokoli stalo.
MARRY díky ale takový je život je laskavý i krutý nejdůležitější je se s tím smířit ( ačkoli to zní hrozně ) a jít dále a věřít, že prázdná náruč nezůstane dlouho prázdá.
To mě mrzí
Přeji ti, aby tvé těhotenství dopadlo dobře a ty jsi se s přítelem a celou rodinou radovala ze zdravého miminka
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.