Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat kdo máte zkušenosti, jsem 9 dní po revizi dělohy a jak vidíte, venku je pěknej pařák a láká mě to k vodě, ale nevím, jestli se vlastně vůbec můžu koupat a když ne tak jak dlouho. V nemocnici mi řekli že nesmím zatim používat ani tampóny, (občas trošku špinim), ale nevim jak dlouho je nesmim používat, na to už jsem se zapoměla zeptat… jsem na tamponech závislá, vložky mi opravdu vadí!!Díky za info:o)
ahoj ja jsem tyden po revizi, koupat se nesmim tak mesic (nebo do prvni MS), a tampony nepouzivat radsi i na tu prvni MS, taky me to pekne stve.. vse kvuli infekci.. pry ani sportovat na bricho.. no zitra uz planuju aspon brusle. a na kolo pry taky davat pozor ![]()
Lindíku, po revizi bych se nekoupala… A ani tampony bych nepoužívala. Vydrž aspoň do první MS, ono to špinění brzo přestane.
Nebo aspoň tak 14 dní, než přestaneš úplně špinit, pak někam do čistého bazénu nebo spíš jen pod sprchu.
Ahojky, po revizi bych se nekoupala.Je to jak po porodu šestinedělí ,ani tampony bych nepoužívala.Počkej aspoň do první MS.
Pak možná někam do čistého bazénu doma.Nebo se zeptej svého lékaře.
Mě bylo doporučeno dodržet 6-ti nedělí kvůli možné infekci,žádný bazen,jen sprchovat.Dodržela jsem to,protože vím,že případna infekce by oddálila dobu,kdy se budem moct začít snažit znova.Určitě počkej do ms,myslím,že za ty možné komplikace to nestojí
A tampony bych určitě taky vynechala,jestli jen špiníš,tak si kup třeba intimky,těch pár dní to určitě přežiješ,i když vím,že v tom horku je to na palici.
ahoj,
tak ja kdysi po revizi, bylo to v zari, se teda nekoupala ale ve vane jo, a tampony jsem pouzivala, ted nevim zda jeste pred MS ale vim 100% ze na prvni MS jsem je mela.
urcite nepouzivaj teraz tampony, ani sa nekup… ide o to, ze krcok bol pri kyretazi otvoreny a teda ti moze hrozit infekcia… pockaj aspon do prvej ms.
Ahoj, já byla na revizi před 11 dny, ptala jsem se pana doktora, jak s koupáním, protože máme 14 dnů po revizi odletět na dovolenou. Řekl, že týden se mám šetřit, vyjmenoval co můžu a co ne a „pak si můžete dělat, co budete chtít“ - což bylo řečeno v dobrém, aby to někomu nevyznělo arogantně. Říkal, že kdybych se chtěla koupat u nás, abych použila tampón a hned po koupání ho odstranila, do moře prý ani nemusím, že mořská voda je léčivá. Já řeším jen to moře a pro jistotu s tampónem, u nás to riskovat nemíním
Jen podotýkám, že pan doktor je myslím docela uznávaný odborník, takže o jeho doporučení nepochybuji ![]()
Ahoj, tak me ceka v utery revize a v nedeli odletame na 12dni.. ![]()
doktor si puvodne myslel, ze letim uz zitra a jeste nez zjistil, ze je to az za tyden na mou otazku koupani mi rekl, ze to bude lehke spineni, ze s tamponem se koupat muzu.No ale pak sestra co vypisovala papiry kdyz zjistila, ze letim za tyden tak koukala jak blazen a ze koupani 6nedel nepripada v uvahu, tak ja jsem z toho jelen.Ano vsude ctu, ze se ma pockat min. 14dni tak nevim..ale sedet jen na plazi a parit se tam se mi nechce.. ![]()
Dodržovala jsem vždy 6ti nedělí, bála jsem se komplikací, třebas zánětu dělohy ![]()
To koupání bych si rozmyslela
nač riskovat a pak ty problémy to za to nestojí
namoč se jen po kolena
Podle mě je vhodné šestinedělí dodržet kvůli pootevřenému děložnímu hrdlu. Já jsem po revizi špinila jen chvilku, ale to šestinedělí jsem držela (i když bylo léto)
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.