Malí bílí broučci, znáte to?

4220
3.6.10 21:13

Malí bílí broučci

Zdravím,
prosím o pomoc. Přestěhovali jsme se do novostavby a na záchodě nám lezou malí bílí broučci. Kdyby nelezli, tak bych je považovala za smítko prachu. Jsou viditelní fakt jen zblízka. Nešlo mi to vyfotit. Co to je, kde se to vzalo a jak se toho zbavit??
Napadlo mě, jestli to není ze dřeva (ve stropě máme díru na půdu, má tam být odvětrávání, ale není to dodělané).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
472
3.6.10 22:30

Tak to by mě také zajímalo. Mě se podařili i nafotit, ale nejde se mi dostat na sweb (asi mají nějakou závadu či co?) :nevim: Takže snad bude web zprovozněn zítra a zítra fotky dodám, jestli máme jednoho a toho samého parazita a zda někdo nebude vědět jak na ně!! :twisted: :twisted:
Plus navíc my máme krom světlých návštěvníků i tmavé. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
3.6.10 22:42

A nejsou to roztoči?

• Citovat
  • Upravit
7421
3.6.10 22:47

Ahoj,
není to chvostoskok?
Taky jsme je tu v novém bytě měli, prý se objevují z hlíny a jsou neškodný, ale nepříjemný. Nám je likvidoval chlapík v rámci dezinsekce mravenců farao (jakýmsi spešl. chem. přípravkem)… Od té doby to vypadá, že máme klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
4.6.10 07:51

Nám lezli po zdi v kuchyni, když jsme se nastěhovali. Zjistili jsme že jsou za jednou ze skříněk, sundali jsme jí a tam jich bylo mraky, koupili jsme na to postřik na lezoucí hmyz, pak jsem stěnu omyla savem. Hodně jsme větrali a od té doby už o nich nevíme. Prý se jim daří kde je teplo a vlhko. Je fakt že tu stěnu jsme komplet rekonstruovali, ale během zimy jsme topili a víc větrali, tak to doschlo a máme klid. Bohužel jsem zapomněla jak se to jmenuje :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4220
4.6.10 14:22

Bohužel nepoznám, jestli jsou to roztoči nebo chvostokoci :-( ani si nemyslím, že jsou z hlíny, máme je jen na záchodě, kde kytky nejsou.
Včera už mě to naštvalo, tak jsem to postříkala raidem, sice na létající hmyz, ale snad to zabralo. Teda aspoň ráno už tam nic nelezlo. Snad se tam neobjeví znova. Ale zajímalo by mne co to je a odkud se to vzalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
4.6.10 16:52

Tak manžel si vzpomněl, Pisivka a přikládám i odkaz jestli je to ono.
 http://www.skudci.com/pisivky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
4.6.10 20:46

Tak přikládám slíbené fotky:
http://mikasss.sweb.cz/…D%20hmyz.jpg
Toto je dle odkazu MikaSipa opravdu asi pisivka.

A ještě doma máme i toto:
http://mikasss.sweb.cz/…yz%20II..jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4220
6.6.10 08:57

No to by mohlo být ono. Když já nemám ani lupu, abych si je líp prohlédla.
Postřikem jsem se jich úplně nezbavila. Dneska jsem viděla zas 2 a už i v jiné místnosti. Doufám, že se to tu nerozmnoží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.9.10 09:03

pisivky

a jak jste se jich zbavili?Nějakým speciálním postřikem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4220
13.10.10 20:23

Ahoj,
znova otevírám téma. Ty mrchy jsou všude, nemůžu se jich zbavit :zed: Jsem z toho zoufalá. Vyházela jsem celou spíž, protože byli i v mouce. Takže vše co bylo otevřené letělo do popelnice. Vše jsem vystříkala proti lezoucímu hmyzu a stejně je pořád nacházím. Nejvíc se jich nachází třeba za skříňkama nebo když mám nějakou krabici u zdi, tak tam. Pořád chodim, zabíjim, stříkam, prd platný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.10.10 21:00

pisivky

Zkoušela jsi Cytrol Dust 150 g?
Já jsem je našla v srpnu a bydlíme také v novostavbě a nemůžu se jich zbavit.Nenašla jsem ani jejich ložisko výskytu.Nacházím je v každé místnosti.Po nasypání návnady Cytrol Dust jsem jich našla nějaké mrtvé,ale bohužel ne všechny.Také nevím jak se jich natrvalo zbavit. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia123
30.7.13 10:25

Ahojte, podarilo sa niektorej z Vas zbavit sa ich nadobro? Budem vdacna za akekolvek rady.

• Citovat
  • Upravit
8143
30.7.13 10:42

Taky bych byla ráda za radu, jak se jich zbavit…Bydlíme v panelíku a máme je tu taky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
30.7.13 11:06

Holky ted jsem koukala na net a prej těm potvorám voní izolepa na kterou se přilepí a už neodlepí, přípravek K-OTHRINE, potom ATAK Fumigator,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný