Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem, co se nějakým způsobem zabýváte výživou psů.
Jsem majitelkou štěněte Labradora.Je mu 12 týdnů a chtěla bych se zeptat zkušených majitelů na výživu!
Jaké je nejvhodnější krmivo?
Pomáhají takové ty přípravky od Pedigree na čištění zubů nebo je lepší nechat si zubní plak odstranit od veterináře?
A v neposlední řadě, co by jste doporučily zakoupit pro jeho blaho?
Speciální obojek, vitamíny, atd.
Děkuji předem za užitečné rady.
Emmaa
Ahojky my máme chovatelskou stanici faraonských chrtů a ještě k tomu mám yorkšíra.Podle mě pedigree není moc dobrá značka,my našim psům čistíme zuby speciální kartáčkam a psí pastou.A nejlepší jsou granule hills nebo purina pro plan pro štěňata,ale to záleží na každém individuálně.
Ahoj, lablíka sice nemám ale vím, že trpý na klouby, tak mu hned od mala dávej prventivně kloubní výživu, známí mají lablíka a veterinář jim doporučil Alavis pro koně, vyjde levněji než pro pejsáky ale to zaleží na tobě.
Jinak z mé zkušenosti, mám velkýho ovčáka a na čištění zubp nic moc nefunguje ani tyčky nebo něco takovýho, nejlépe si je vyčistil o kuřecí kosti, kousání klacků atd, je mu 9 let a zubní kámen má opravdu minimálně.
Krmivo záleží na tobě, ale mě veterinář řekl, že najaký chapi, pedigrii a podobný jsou pěkný „sračky“ promiň za to slovo ale opravdu mi to tak řekl, takže buď kupujeme fitmin nebo techni call a občas uvaříme.
Myslela jsem, že Pedigree je dobrá značka, ale po přečtení nějakých příspěvků mě to vyléčilo.
Chtěla bych mu dát kvalitní výživu, ale tak do těch 2000,–, plus, minus!
Slyšela jsem o krmivu K9!Ale neznám v okolí nikoho, kdo by ho kupoval!
Ahoj, tak my krmime Eminentem, doporucila nam to chovatelka, ktera to svym psum taky dava (flat coated retriever). je to cesky vyrobek, takze podstatne levnejsi nez dovazena Acana, purina pro plan apod. pritom je to pry slozenm na stejne urovni. a na zuby pouzivame orozyme gel, obcas dame stary chleba, nevarenou hovezi kost apod. na klouby je podle me nejlepsi a taky teda nejlevnejsi vyvarit sulc z prasecich nozicek.
to jste se vsichny zblaznily? Kazdy den tema o labrousovi? ![]()
ee.lisa: dovolim si s tebou nesouhlasit. Retrivri sice na klouby trpi, ale kloubni vyziva se musi pouzivat s rozumem. Vim o cem mluvim. Hodne jsme to resili. Mame prvniho psa, a pro jeho blaho jsme mu zakoupili kloubni vyzivu. A v 5 mesicich chudak musel na operaci, pac mel moc vapniku v kloubech, to zpusobilo kalcifikaci a odloupla se mu v rameni chrupavka, tak musela ven. Tam jdeo spravny pomer vapniku a fosforu, musi to byt proste vyvazene, jinak je zle. Pokud investujes dokvalitnich granuli(my jsme rok a pul cpali penize do proplanu, prodavaji i specialni na klouby, ale je k dostani vetsinou jen na veterine a je to dost drahe), tak tam uz vsecko potrebne je. Takze zadnou vyzivu nepotrebujes. Ale radsi se porad s veterinarem, ten je odbornik a poradi co a jak.
Co se tyce cistei zubu, tak KURECI KOSTI - v zadnem pripade! Jsou pekelne ostre a stipou se. Je to nebezpecne pro jakekoliv plemeno. Prodavaji kosti buvoli, ruzne velikosti a psiska si tim zuby pekne procisti. Ale ne kazdemu psovi chutnaji, nas je zboznuje. Nebo pastu pro psy, ale to ten nas zase nesnasi ![]()
Preju hodne radosti ze stenatka. Musi byt miloucky! ![]()
Tak my máme ČSV a do roku a půl jsme mu kupovali granule ORIJEN, obsahují i kloubní výživu, tak jsme nic jiného nekupovali, krom „věcí“ na zabavení - vepřové uši, nožky, krky atd.
Myslím, že se dokonce dělají výrábí krmivo pro labroše. Hillsky nebo Royal teď nevím…
hele pokud chces krmit psa granulema tak proste vyber jakykoliv superpremiovy granule pro velky plemena(kazdymu psovi vyhovuje neco jinyho..je mozny ze se ti treba posere z toho co ti druhej doporucuje)
nejlepsi je pokracovat v tom na co bylo zvykly u chovatele od malicka…
co se tyka kloubni vyzivy…doporucovala bych pridavat urcite + dotovat vitaminem C..ten prave podporuje vstrebavani dulezitych latek pro klouby!!
zuby…cisteni zubu je myslim zas nejaky modni vystrelek dnesnich chovatelu
a hlavne super byzbyz… nejlepsi je psovi poskytnout jednou za cas kvalitni teleci kost kde si zuby vycisti a jeste si uzije ![]()
chovam nemecky dogy..bude to myslim jiz 12 let. kdyby neco tak pis klidne i SZ:)
Ahoj,
máme 3,5letou fenu labradora, je v naprosto špičkové kondici, nepoužíváme žádná špičková krmiva z reklam.
Ale od českého výrobce zn. BONO, kupujeme krmení pro velká plemena s condroitinem na klouby.
Mají i řadu pro štěňata.
Konzultovala jsem toto krmivo i s naším veterinářem a říkal že to je kvalitní krmivo. Absolutně mi nedoporučoval Pedigree, Chapi…
Výživa mne dost zajímá, protože nechci nic podcenit.
Hodně jsem načetla, ale zkušenosti lidí, co už psa „nějaký ten pátek“ mají, jsou k nezaplacení.
Emmaa
Příspěvek upraven 21.05.10 v 10:49
My mame beagla a K9 pouzivame, dostala jsem na nej tip od chovatelky, ze ma dobry pomer cena/vykon
Mamka ho dava jejich retrievrovi (je ji 13) a zrovna ted veterinar chvalil, jak je v dobrem stavu.
Za sebe doporucuji. ![]()
Pedigree a spol. maji hrozne vysoky obsah soli, psum to prave proto chutna, ale zdrave to opravdu neni. Ten nas se potom muze upit.
Anielkha píše:
Pedigree a spol. maji hrozne vysoky obsah soli, psum to prave proto chutna, ale zdrave to opravdu neni. Ten nas se potom muze upit.
Tak to potom vysvětluje „chlemtání“ sousedovic psa!
Ten jede na Pedigree a sousedka pořád říká jak „krásně pije“
!
Jak už tu někdo zmiňoval, zvol nějakou superpremiovou značku, alespoň pro prvních 15 měsíců psa. Za mě doporučuju Pro Plan, Hills nebo Royal Canin.
Cena těchto krmiv je sice vyšší, ale oproti levnějším krmivům je rozdíl v kvalitě použitých surovin (maso, ne moučky apod.) a denní krmná dávka v gramech je oproti levnějším krmivům nižší, takže ti vydrží dýl. Např. ProPlan se dá sehnat 15+3 kg za nějakých 1400 Kč, což je velmi příjemná cena.
Nějaká kloubní výživa obsahující chondroprotektiva (např. Alavis, GelaPony apod.) určitě není na škodu, podporuje kosti, vazy, šlachy.
Co se týká čištění zubů - pes chroupající suché granule si zároveň zuby krásně čistí, jako doplněk buď nějaké buvolí žvýkací kosti nebo např. velké kosti hovězí. Kuřecí, kachní apod. - ne, štěpí se a můžou způsobit zranění.
A co zakoupit pro jeho blaho? Retriever = přinašeč. Je to původem lovecký pes určený k přinášení střelené zvěře. Místo hraček mu kup mu dummy, házej mu ho a nech ho přinášet - je to jeho poslání a miluje to ![]()
Taky máme chovatelskou stanici a pro štěňata používáme buďto K9 (12kg cca 900,–) nebo Ontario (15kg cca 950,–). Později pro dospělého psa buďto již zmiňovaný Eminent, nebo můžu doporučit Nutrican.
Co se týče Pedigree, Chappi a podobných reklamou opěvovaných granulí, mám info od jistého člověka, který v jejich výrobě pracuje a absolutně nedoporučuje!!! Prej je to hnus, humus a sračky. Omlouvám se za výraz. Kvalitní krmivo nepotřebuje reklamu.
Hlavně to musí být krmivo s označením PUPPY LARGE. Je v něm přidána i výživa pro klouby, protože většina velkých plemen na tyto potíže trpí.
Zubní plak jsme nikdy neřešili, náš pes si je čistí gumovýma hračkama (dokonce se na to i specielně prodávají), klackama a i těma granulema.
Doporučuju nějaký přípravek proti blechám a klíšťatům, letos je jich zase hafo..
Nezapomínat na očkování a tetování..
A pak ještě pro jeho blaho spoustu lásky, aktivit a her ![]()
Děkuju všem za vstřícnost!
O víkendu s mužem všechno proštudujem a budeme „konat“!
Kdyby Vás, prosím, ještě něco zásadního k tomuto plemenu napadlo, napište!
Hezký den.
Emmaa