Výživa Labradora

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
29.10.13 22:22

@Gábííí Já se tě ptala na Royal, Pedigree neberu jako krmení pro psy, o tom se vůbec nebavím…
Spíš mě zajímalo, v čem vidíš kvalitu toho Royal Caninu, když složení je samá kukuřice + karcinogenní konzervanty a obsah masa je nula nula nic? V čem je ta kvalita?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.10.13 08:34
@Fjodorka píše:
@Gábííí Já se tě ptala na Royal, Pedigree neberu jako krmení pro psy, o tom se vůbec nebavím…
Spíš mě zajímalo, v čem vidíš kvalitu toho Royal Caninu, když složení je samá kukuřice + karcinogenní konzervanty a obsah masa je nula nula nic? V čem je ta kvalita?

Přece dělají pro každé plemeno speciální granulky a mají ty pejsky vyfocené na obalu! :roll:

Jenom doufám, že z toho měsíčního drobečka nebude úplný asociál, jako bonus ke „kvalitní“ výživě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.10.13 09:09

@Evka08 Tak jsem našla docela pěkný článek o výživě

http://www.muj-pes.cz/…le--698.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
30.10.13 18:00

@Amys A hned v diskuzi pod tím
„Psa krmím proplanem, ale občas taky koupím kapsičky od pedigree a nijak mu to neublíží“
„Dobrý den, chťela jsem se zeptat jestli je dobrá značka Friskies.“
„Já svému pejskovy kupuju značku granulí Darling moc mu chutna“
A toho ProPlanu a Eukanuby! :cert:

Vždyť to ti lidé nemohli číst, to není možné, že by byli tak hloupí… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kikus65
30.10.13 20:35

My krmíme našeho fletíka Brixe/9 měsíců/,granulema Brit Pemium junior a je očividně spokojený. Objednávám je v Popronu, mají tam dobré ceny i výběr :mavam:

• Citovat
  • Upravit
20777
31.10.13 10:05

@Fjodorka Nám veterinář říkal, že ideální je nakoupit maso a psovi vařit. Že to je způsob, kdy má člověk jistotu, že tam nic špatného není, ale že to stojí dost času a peněz. A hlavně taky to musí být vyvážené. My vaříme jen o víkendy. Já osobně bych se na to vyprdla, protože si myslím, že pro žaludek toho psa to musí být zmatečné, když přes týden má granule a o víkend kombinaci - maso, těstoviny, zelenina. Ale jsou věci, které nevysvětlíš :roll: Taky už teď kupujeme Brita premium, přestože si nemyslíme, že je to to nejkvalitnější. Zas na druhou stranu asi pořád lepší než Friskies a podobně :lol: Ale hlavně pokud ti pes sežere za 2 - 3 týdny patnáctikilovej pytel granulí, tak určitě nebudeš kupovat granule, u kterých ti kilo vyjde na několik set. Nejsme blázni a nekradem. Holt nezbývá, než udělat nějaký ústupek. Krmíme dvakrát denně, aby dávka byla rozložená. Ono mezi námi odčervit psa, který má 75 kg, stojí taky za to. Máš deset tablet, které mu dáváš v průběhu celého dne třeba každé dvě hodiny jednu, protože když mu to dáš najednou, poblije se a je to k ničemu. Jojo, velký pes je sice krásný, ale má to i své nevýhody :lol: Ale je to mazlíček a miláček a to je to hlavní :hug: Srst má pěknou, postavu tak akorát, takže asi je způsob krmení vpořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
31.10.13 13:22

@Amys Tak nejlepší je asi BARF a zas tak náročné to není, lidé co barfují tvrdí, že je to i levnější :nevim: a vytáhnout ráno maso z mrazáku je otázka minuty… Ale pokud nemáš čívu, tak to chce pomalu pultový mrazák :lol:
Já dlouho krmila Fitminem a před tím Britem, psi mi na tom prospívali. Ono je hlavně důležité, aby to psu sedlo… Po některých hodně kvalitních značkách měl můj pes průjem, tak jsme museli o třídu níž, protože mu to lépe sedlo.
Ale určitě to chce zkoušet a dojít ke kompromisu, ne první zkusit Darling a když zažívání psa nic neřekne, nezkoušet nic jiného. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
31.10.13 13:35

@Fjodorka Naše to vysokobílkovinné taky nesnáší úplně dobře :lol: Brit našemu psovi docela vyhovuje. Takže ano, jejich předci jsou masožravci, ale pes už holt má ten žaludek navyklý trošku jinak a po samotném masu se pos… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
31.10.13 13:39

@Amys Já se teď plácla přes kapsu a koupila Artemis, tak jsem zvědavá, kolik srandy za ty peníze bude. Furt mám takový blbý pocit, že pes má Fitmin a chci, aby mu sedlo něco kvalitnějšího. :lol:

Jsem ráda alespoň za kocoura, ten mi dobré značky snáší bezvadně a já mohu hledat jen mezi nimi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
31.10.13 13:43

@Emmaa my davali Hills ale mela alergii na kureci, tak jsme presli na proplan, ma ale moc proteinu, takze uz pres rok mame Bosch, je to nemecka firma, a jsme spokojeni. Dobra krmiva maji vse potrebne, dalsi doplnky se proto nedoporucuji, maximalne probrat s veterinarem. Uz tady nekdo psal nebezpeci velkeho mnozstvi vapniku. Kdyz nasi fence hodne padaly chlupy, doporucil nam vet specialni pripravek.
Pamlsky davat jen v malinkem mnozstvi za odmenu. Labradori bohuzel sezerou na co prijdou, musis na stene davat velky pozor. Ta nase zrala i vypinace (zrala, ne rozkousala). My ji jako dospele, ma dva roky, kupujeme susene jehneci nohy a veprove a hovezi usi.
Labradori trpi na ocni zanety, kazdy den ji vycisti kolem oci kapkami pro psy.
At se vam spolu dobre dari :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
31.10.13 14:07

@Fjodorka My už moc experimentovat nebudem, naší se blíží 7.rok, což je pro velká plemena už věk kolem šedesáti let, takže až veterinář doporučí krmivo pro stařečky, tak zas postupně změníme :lol: My pamlsky vpodstatě nedáváme, ale když už, tak dobrý je třeba sušený koňský penis, vždycky uříznete kousek a je to nadlouho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.10.13 14:51

Výživa labradora

Dobrý den,

jak si tak čtu rady, které jste dostala, máte z čeho vybírat :)Výživou psů obecně se zabývám již dlouhou dobu. Na trhu je dnes mnoho kvalitních značek a záleží na vaši finanční situaci.

Rozhodně nedoporučuji supermarketová krmiva kde koupíte 15kg balení za 300Kč. Asi si sama dovedete představit kolik stojí 1kg masa, takže kolik masa v takovýchto granulích může být?

To, zda je krmivo označeno jako prémiové či superprémiové je zcela zavádějící a nic neříkající ukazatel. Výrobce si to sám určí a nikdo to nekontroluje. Nejsou žádná daná kritéria pro zařazení mezi prémiová či superprémiová krmiva.

Doporučuji vám sledovat složení. Obsah bílkovin, podíl masové moučky atd. Nevím, zda je zde povolen odkaz na článek pojednávající o této problematice, ale napíšete-li do vyhledavače:

Návod jak na první pohled rozeznat kvalitní krmivo pro psy

Dozvíte se vše potřebné.

A podle toho si pak sama vyberete značku. Ale budete vědět podle čeho se řídit.

Výživa štěňat velkých plemen (a to i malých) je velice důležitá a to hlavně v období růstu.

Ke granulovanému krmivu není potřeba nic dalšího přídavat, už to zde někdo zmiňoval. U štěňat velkých plemen je dobré podávat během růstu kloubní výživu. Štěnata rostou velmi rychle a můžete tak předejít pozdějším problémům s klouby, které velká plemena obecně mívají. Doporučit mohu např. Hyalutidin DC, nebo Alavis 3, nebo Alavis 5 či Caniviton…Také je z čeho vybírat.

Hezký den
Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kikus65
31.10.13 20:35

Sešlo se nám tu hodně dobrých rad, je z čeho vybírat, ale nejlepší je vlastní zkušenost. Tak zkoušejte, ale opatrně, ať pejskovi neublížíte. Hodně zdaru! :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný