Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Evka08 To je maličký drobeček, já úplně koukám, normálně se dávají tak dvouměsíční štěňátka. Rozhodně je potřeba kupovat granule pro štěňata velkých plemen a začít nějak postupně. Koupila bych tedy speciální granule a zezačátku to nějak máčela a časem pak začne žrát granule normálně. Na netu bude určitě spousta rad, co s předčasně vydaným štěňátkem.
Ono jde štěněti i vařit, ale znamená to nakoupit maso a zvířecí těstoviny, do toho nějakou zeleninu a prostě je to náročné časově i finančně…
Tak a tohle jsem našla:
http://www.jakkrmit.cz/stenata/
Jinak četla jsem i o kaši, kterou se štěňata dají dokrmovat, tak možná to zezačátku nějak kombinovat. Ale to nevím, jakou kaši, to bys musela taky najít.
Taky jsme meli labradora davali jsme mu pedigri junior namocene
@Amys moc děkuji za rady, určitě je využijeme
Sendynka je samostatná. Byla u předešlých majitelů zvyklá na tvaroh, piškotky, mlíčko… jejich mamimka se o ně přestala starat, bylo jich hodně a už ji kojení bolelo. 4 týdny je brzy, sama to vím, ale už udělala velké pokroky, co je u nás. Chodí ven čůrat, když musí doma, tak na noviny
je sice věková maličká, ale postavově je tak, jak jsme si brali minulého pejska v 7. týdnu. Je to naše malé zlobidlo ![]()
@Evka08 Tak to je potom jiná, to chápu! Tak přeju, ať to papá co nejdřív granulky a osamostatní se. Přeci jen to ty drobečky i víc zasytí.
@Amys Děkujeme
granulky jsem ji u nás dali poprvé (Pedigree pro štěňátka) před chvíli namočené, spapala je a už spinká
ještě jednou moc děkuji!
@Evka08 píše:
@Amys Děkujemegranulky jsem ji u nás dali poprvé (Pedigree pro štěňátka) před chvíli namočené, spapala je a už spinká
ještě jednou moc děkuji!
To je šrot, ne granule pro psa. Kup tomu chudákovi něco vhodného pro masožravou šelmu… Projeď si tu nějaké diskuze, nebo lépe na nějakém odbornějším serveru (třeba cz-pes.cz apod.)
Hele zverolekar nejlip poradi stejne tam budete muset na odcervneni a pak ockovani
@1jana1 k němu jdeme v pondělí naočkovat, tak se poptám, jaké ji máme dát granulky ![]()
Ahoj, jenom ne Pedigrie granule, to je hnus s eckama, nej je Royal apod. A nedávat Labradorovi piskoty, jsou silene sladké a tyhle hafani jsou. hodně nachylni na tloušťku. Pro takhle malé, i podle chovatel, co Labradora máme, je dobrý bílý jogurt, do toho vařenou zeleninu apod. Granulky taky ze začátku s jogurtem, pak jen smacet trochu vedou.Ze zacatku je moc nechtějí, tak se do nich, dle váhy, dá nakapat olej z tresky. Prodávají v Pet centrech a je zároveň výborný na srst a kosti. Přeji s pejskem hodně sil a nervů, jsou to malí ničitelé, ale dají se rychle vychovat;-)
@Gábííí Z čeho usuzuješ, že je Royal lepší, jak Pedigree? Obojí je pytel obilí…
Dneska je to tady jedna kynologická perla za druhou
.
RC se netají tím, že granule lisuje za studena za použití karcinogenů BHA a BHT.
Na předních místech uvádí kukuřici a několik dalších obilovin, plus popel, moučku a vysoké procento soli.
To už je menší zlo nová řada bezobilné Acany, TOTW nebo Nutram či Orijen.
Pedigree - nulová výživová hodnota, granule jsou bez minerálů a vitamínů, obsahují barviva a ochucovadla, bodeť by to pejskům nešmakovalo.
@Evka08 My zezačátku pro štěně (taky máme velké plemeno) kupovali Happy Dog. Tihle psi dospívají cca ve dvou letech a jsou opravdu hodně nároční, takže je potřeba si ohlídat množství bílkovin apod. Labrador není zas až tak velké plemeno, tak bude stačit do roka a půl. Pak přejít na něco levnějšího. My kupujeme Brita a kombinujeme to s vařením, kam přidáváme mimo jiné roboran. Hlavně to chce granule junior. Mají to přesně rozdělené podle věkové a váhové kategorie. Veterinář vám jistě poradí, ale je otázka, jestli sám něco neprodává a pak by to bylo diskutabilní, protože je jasné, že by se vám snažil nacpat to svoje, takže s rozumem ![]()
@Shreya Jsi dobrá. Já dneska vůbec na to nemám sílu ![]()
Panejo, krmná dávka složená z piškotů, pribiňáku a Pedigree
![]()
@Fjodorka
já už na to taky dneska nemám, tady nemá absolutně žádný význam házet hrách na zeď… jdu spát, to je plnohodnotnější využití času
.
@Fjodorka neusuzuji,všichni v. chovatelske stanici a v pet centrech odrazují, kvůli eckum a slanosti. Vzniká na to pak závislost a psi nechtějí nic jiného, stejně jako kitekat u koček nebo jak se to jmenuje přesně. Ale tím nechci něco vnucovat, je to vaše věc, co zvířatům kupujete ![]()