Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký večer,
už pár dnů se nám kolem domů potuluje kočka, vše si „značkuje“
, hlavně kolem vchodových dveří a taky kolem celého domu jsou všude „kočičince“, v noci si ustele na terase na křesle na podsedáku a pěkně si chrupká
Podsedáky už jsem vyhodila, protože byly slušně řečeno pročůrané ![]()
Všude jde cítit její „značkování“
, už jsem z toho na nervy, všude jí cítím…
Máte radu, čím jí vypudit? Existuje nějaký přípravek, např. Spray, který by jí vypudil ![]()
Jinak mám zvířátka ráda
,ale co je moc je moc.
Katka
Kamarádka má ten samý problém, jen je tam těch koček víc, asi tak 4-6. Po vyzkoušení všeho možného, nic nezabralo, na jednu z nich použila pepřák a už se nevrátila (od loňska). Ostatní ale chodí dál. Pepřák jí manžel zakázal, takže je teď taky bezradná.
Hlavně nepoužívej SAVO, dost lidí to doporučuje, ale opak je pravdou, kočkám SAVO voní. Měj někde po ruce rozprašovač na vodu, vodní pistoli… a když jí tam načapeš, tak jí postříkej. Nesnáší vodu a já rozprašovač používám i na naše, jedině tak se odnaučily, že se neleze do kytek atd. Jinak na cizí kočky je taky dobrá vlastní kočka (ale doporučuju vykastrovat, pak opravdu nesmrdí) a nebo pes.
PetiteFillette****, teď jsem si představila - Už se vidím jak v noci chodím v pyžámku kolem domku a číhám na kočku s vodní pistolí v ruce ![]()
Ona je mrška vychytralá, až se zhasne a jdem spát, tak pak se až odhodlá přijít blíž,přes den jde vidět jak na nás čučí z lesíku nad námi.
Ahoj,
nám se tu potuluje taky x cizích koček a tak přemýšlím, jak se jich zbavit… ne že bych neměla ráda zvířata, ale tak kadit můžou jinde…
Nevím, asi si fakt pořídíme psa…
Jinak o tom značkování je pár informací tady
Nebo bych zkusila postříkat ji vodou nebo nechat na tom daném místě sprej (naší kočce třeba vadí, tak jen jak vezmu sprej do ruky, tak zdrhá)
Řešíme stejný problém..já sypu pepř,kudy chodím
Docela to pomáhá..
Katrinko, tak to je jiná, když jí přes den nevidíš u baráku. Ale bylo by to velice zajímavá podívaná, jak běháš kolem baráku s pistolkou a číháš - skrytá kamera by k tomu byla dobrá ![]()
Tak to fakt zkus tak maximálně vlastní kočku nebo psa. V OBI a Baumaxu atd. prodávají nějaké odpuzovače koček, ale to moc nefunguje. Já jsem milovník koček, takže o nich dost čtu, včetně problémům s cizíma a lidi si ty dost drahé přípravky nechválí.
Loan píše:
Nebo ji můžete přijmout za svoji a nechat ji vykastrovat
To by bylo asi úplně nejlepší
A po kastraci nesmrdí
No a tak by jsi mohla třeba začít sypat granulky na místa, kde značkuje a tam už značkovat nebude, protože kde se baští, tam se nečůrá a neznačkuje ![]()
Máme za sousedku tetičku, která má kočky. Už se nám 2× okotily na půdě. Ten noční řev koťat a neustálé lítání po dřevěné podlaze - děs a hrůza. Jednou jsme našli v sudu už větší koťata - jedno živé a dvě mrtvá.
Kočky řešíme neustále. Neustále se kontroluje půda, aby neměli kudy projít,ale stejně..od nás se dělá maximu, bohužel druhá strana je na tom hůř. A nejvíc mne dostane, když mi kočka na@ere přímo před vchodové dveře ![]()
Consi, to je sakra nepříjemný, ale to byla asi pěkně naštvaná, protože kočky moc nekakají na místech, kde nemůžou výkaly zahrabat…Ale i to se stává - vlastní zkušenost.
A ta tetička by kočičky nevykastrovala? Rodiče mají kočky 4 (2 kocoury, 2 kočky), všichni jsou kastráti, odčervení, očkovaní. To, že jdou na toulky, tomu nezabrání, ale aspoň nepáchnou, nerodí koťata a jsou všichni zdraví, takže bych zkusila dupnout na tetičku sousedku. ![]()
No a my máme tři panelákový kastráty, takže nikoho neobtěžují a ani nepáchnou a koťátek se taky asi nedočkám… ![]()
Verus, my máme kočku kastrovanou a teda dělá jakože značkuje, ale jen jednou to smrdělo, jsem myslela, že se zbláznim, že to bude dělat pořád a proč tak najednou, když to několik let nedělala… ale ted je to ok… nevím, co to mělo být…tak si myslím, že stát se to asi může, ale spíš vyjímečně… no jsem zvědavá, až ji vypustíme ven, co ty cizí kočky na to…snad mi ji nesežerou
Loan, neboj, ona si poradí.
Ty prosim tě a po jaké době od kastrace zaznačkovala? Kocouři to občas dělají venku, i kastráti, ale nesmrdí to (byla jsem tomu svědkem
), tak mě tohle teda překvapilo
My jednoho máme kastrovanýho 4 roky, další 3 a poslední od ledna (podle věku), tak aby mě něco takového nepotkalo taky. Kluka máme jen jednoho, toho nejdéle kastrovaného.