Pomoc štěkání psa když pláče dítě!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
42
27.4.10 17:18

pomoc štěkání!

ahojky,mám problém s naším 8letým angl.kokršpanělem od té doby co se nám narodil syn(Matyášek už mu bude 10měs.) a samozřejmě jako každé normální dítě pláče tak ten náš hafan do toho štěká,vyje a kňučí.Už jsem to vydržela 10měs.(bydlíme v paneláku a máme tolerantní sousedy,ale takhle to už dál nejde!)a jsem zralá na blázinec :roll: .Zkoušela jsem něco najít na netu,ale bez úspěchu.Máte někdo tip jak ho to odnaučit?Jinak kňučí i když na malého hezky promluvím a hraju si s ním a vyžaduje stále mojí pozornost-posílám ho na místečko a on i tam stále kňučí.Chodíme na minimálně hodinové procházky 2krát denně.Házím mu doma aport(hračky)Už opravdu nevím co s ním. :zed: Jinak ho mám ráda a nikdy bych ho pryč nedala-beru ho jako člena rodiny a patří k nám.

Jo ještě štěká když někdo zvoní,ale to je asi normální,ale taky mi několikrát zbudil malého :zed:

Manžel vidí jak se trápím a chce zkusit el.obojek,ale já jsem zásadně proti a chtěla bych to vyřešit po dobrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
27.4.10 17:33

Sama jsi to napsala, vyžaduje pozornost.

Asi bych začala naprostou degradací psa na poslední místo, aby si uvědomil, že v žebříčku stojí nejníž. To znamená mluvit jeho řečí a dát mu najevo, že on je poslední. Poslední žere, žere na povel, pokud ne, tak jídlo sebereš, hraje si, když ty o tom rozhodneš, nejlepší je vytáhnout ho, když spí, aby bylo jasné, kdo o tom rozhodl. Zní to drsně, ale výsledky stojí za to. Potom také je dobré psa na jeho zádech zalehávat a on musí držet a být hodný, musí ti všude uhnout, když je to v cestě, musí několikrát denně lehnout a ukázat břicho… Pokud budeš naprosto důsledná, budeš psa ve chvílích, kdy začne štěkat, ignorovat, nebo po něm vystartuješ, zatřepeš s ním za kůži za krkem, ale neokřikovat, nedávat povely, o kterých víš, že je nesplní.

Musíš být vůdce, který kontroluje hierarchii ve smečce, nekompromisní, spravedlivý, takže pokud dítě ubližuje psovi, tak rázně zakročit, aby jsi pro něj byla jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.4.10 17:50

čičinka-vůbec to nezní drsně chci už konečně něco s tím dělat!Budu se chovat jak píšeš.Chci vychovanýho spokojenýho psa!Děkuji za rady :hug:

Matyášek se chová k hafanovi zatím pěkně a učím ho hladit pejska :srdce: .Jinak se mají kluci rádi a samozřejmě je nikdy nenechám bez dozoru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
27.4.10 17:50

Maruško, obojek bych nezkoušela, je to trápení. U nás zabírá dost dobře taková ta flaška kropící na kytky s vodou. Když začne štěkat, začnu na ní stříkat a hned zdrhá. Nemá ráda vodu.
Asi na malého taky žárlí no. Nebo mu může ten pláč vadit na ouška, to je taky možný. Taky ho může brát jako souputníka a prostě se k němu přidává.Je to jsem ale moc neporadila co krom té vody. Zkusila bych zavřít do jiného pokoje, když začne štěkat a kníkat a pustit až když se uklidní a přestane. To pochopí rychle.Ale chce to důslednsot, jak začne, šup a zavřít, ale ne do komůrky, do pokoje se světlem. Jak přestane tak pustit a kolem dokola.Psi jsou chytří, pochopí to.

• Citovat
  • Upravit
Caty
27.4.10 17:51

Maruško taky se tě třeba snaží upozornit, že malý pláče. Naše fenka pro mě zpočátku chodila, když malá plakala a já tam nebyla a kníkala.

• Citovat
  • Upravit
30301
27.4.10 17:53
čičinka píše:
Sama jsi to napsala, vyžaduje pozornost.

Asi bych začala naprostou degradací psa na poslední místo, aby si uvědomil, že v žebříčku stojí nejníž. To znamená mluvit jeho řečí a dát mu najevo, že on je poslední. Poslední žere, žere na povel, pokud ne, tak jídlo sebereš, hraje si, když ty o tom rozhodneš, nejlepší je vytáhnout ho, když spí, aby bylo jasné, kdo o tom rozhodl. Zní to drsně, ale výsledky stojí za to. Potom také je dobré psa na jeho zádech zalehávat a on musí držet a být hodný, musí ti všude uhnout, když je to v cestě, musí několikrát denně lehnout a ukázat břicho… Pokud budeš naprosto důsledná, budeš psa ve chvílích, kdy začne štěkat, ignorovat, nebo po něm vystartuješ, zatřepeš s ním za kůži za krkem, ale neokřikovat, nedávat povely, o kterých víš, že je nesplní.

Musíš být vůdce, který kontroluje hierarchii ve smečce, nekompromisní, spravedlivý, takže pokud dítě ubližuje psovi, tak rázně zakročit, aby jsi pro něj byla jistota.

Sice drsné, ale myslím, že by to mohlo být účinné. Nejsem schopná říct zda bych to dokázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
27.4.10 18:24

Od čičinky to zní opravdu drsně ale je to opravdu psí zákon,lidé si často psi polidšťují a to je potom průšvih,takže souhlas,musíš být vůdce smečky i když u kokra je to celkem průšvih,je to totiž jedno z nejsvéhlavějších pejsků,takže bych radila všeho s mírou,ale určitě nebýt,opravdu položit na záda,třeba i zrovna v té chvíli kdy začne dělat cokoliv nežádaného a opravdu na něj začít buď řvát,ale opravdu zle,nebo začít vrčet,důležité je u toho přidat i správný výraz obličeje,když se u toho budeš řehnit těžko bude chápat co se zrovna děje.
Ale jak říkám všeho s mírou,ale pozor když udělá něco správně,nebo nebude štěkat tak ho o to víc pochval,moc moc,klidně skákej po pokoji jako blázen,dej mu kokyno,ale ukaž mu jak moc si ráda že to nedělá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
27.4.10 18:26

Jo a na místečko ani zavírat v této situaci nedoporučuji,mohl by nabít dojmu,že je odstrkovaný a mohl by nedej bože začít žárlit,nebo se mstít nějakým jiným způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.4.10 18:27

Caty-to už jsem zkoušela -voda-vodní pistolka-je mokrej a štěká dál.....zavírat do místnosti-ložnice nebo pokoj-jde tam sám a hrozně při tom štěká-někdy mi připadá,že mi nadává :zed: .

Myslím si,že na sebe upozorňuje.Nechápe,že už na něj nemám tolik času jako když Matyášek ještě nebyl.To vytí a štěkání je možné,že mu vadí pláč dítěte-pro moje ouška to taky není příjemné a snažím se ho co nejdříve utišit :hug: .

Nedá se nic dělat začne mít tvrdou láskyplnou školu.Chci,aby jsme byli všichni spokojený!On ví,že ho máme rádi,ale jako my musí mít taky svoje povinost a vychování :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.4.10 18:42

tak zavírání bohužel do pokoje už proběhlo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.4.10 20:11

Holky jdu do toho!
Napište mi prosím ještě o tom víc,abych neudělala někde chybu.
Např.jaká literatura je dobrá?

Jak se teda chová ještě psí vůdce?
Chci mu to nejdříve jemně dát najevo kde je jeho místo.Nechci ho hned tahat za kůži(to chci udělat až jako poslední variantu)

Je mi jasno,že musím být hlavně důsledná a v klidu.Vůdce je sebevědomí.Pomozte ještě ať mi to je vše úplně jasný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
27.4.10 20:32
Bako píše:
Jo a na místečko ani zavírat v této situaci nedoporučuji,mohl by nabít dojmu,že je odstrkovaný a mohl by nedej bože začít žárlit,nebo se mstít nějakým jiným způsobem.

Ano, separace od smecky je ten nejvetsi trest. Mel by byt velmikratky, maximalne 15min. A apk musi prijit usmireni.

A take je pravda, ze chvala musi byt, musi byt videt, ale nejde psa chvalit za neco, co NEDELA. Akorat tim situaci vic vyzdvihnes do popredi jeho zajmu.

Jinak spravne pochvaleni by melo byt radostne, jasajici, vyssim tonem hlasu, naopak kdyz psa clovek okrikne, ma to byt kratke a hlasem hlubokym (coz se blbe dela s malym ditetem, ktere se toho uze velmi leknout)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
27.4.10 20:47

Co me jeste napada, vudce chodi prvni do dveri, v podstate jakykoli uzky pruchod, kdy se musi do husiho pochodu, tak clenove smecky prochazeji dle hierarchie. Tudiz bud ty nebo manzel, dite a pes posledni.

Psa nezadas, aby uhnul, pokud stoji v ceste, tak jdi, jako by tam nebyl, klidne do nej vraz, vidim to u svych psu, velkej do malyho (psa) vrazi jak kdyby byl vzduch a malej ani neknoukne.

Pokud lezi, ostentativne ho prekroc.

Na prochazce na voditku pes nesmi tahnout. Ty urcujes tempo i smer. Vudce nikdy neceka, to znamena, ze kdyz se pes nekde zacucha, tak jeho problem. Dobre cviceni je schovat se a zkusit privolat. Spravne by pes mel hodne zazmatkovat, ze te nevidi a jasat pri nalezeni. Jde to i na hodne dlouhem voditku :wink:

Je to beh na dlouhou trat. Muj pes (malej) je fajn, rozhodne nezarli, ale takove veci jako 100% privolani zkratka nema :-(
Manzeluv pes sice perfektne poslechne, ale doma ruzne chodi, knouka, snazi se na sebe strhnout pozornost, usla jsem s nim hodne dlouhy kus, od doby, kdy moje povely ignoroval do doby, kdy me v mnoha situacich poslechne lepe a rychleji nez manzela. Ale manzel je nedusledny, takze pes je zmateny, ze neco u MM muze a u me neexistuje.

Takze posledni cast elaboratu - vzdy musite byt vsichni zajedno. Neexistuje vyjimka, i kdyz je to vopruz a nemas naladu, tak musis vyzadovat to, co jsi psovi prikazala. Takze kdyz uz jednou reknes treba Lehni! a pes hned nelehne, tak musi lehnout, i kdybys uz nepotrebovala, aby lehnul, nebos to rekla ze zvyku.

A „jemne“ zachazeni podle me neexistuje. Akce ma byt razna, jasna, zadne naznacovani. Zadne vycitani,domlouvani, rychle odbyto, a kdyz pak pes prijde se usmirovat, tak se usmirit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
27.4.10 20:48

Jezis to je dlouhy :oops: Ja to asi neumim strucne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
28.4.10 09:42

čičinko, to je hrůza !!!! Vím, že na výchovu psů je 1000 různých názorů, ale to co píšeš ty ( ne všechno) jsou velice hrubé chyby a se psím chováním to nemá absolutně nic společného, jsou to jen velmi špatné lidské výklady psího chování.

Maruško78 než začneš s převýchovou svého 8letého psa (už to bude běh na dlouhou trať) koukni na tento web: psycholog-psu.com Myslím, že hned dole je číslo na toho pána a hodiny kdy mu můžeš zavolat a on ti poradí. Jen tě upozorním: zdá se být velmi protivný- nedej na to a ptej se. A ptej se furt, on je tak trochu nemluvný a těžko se z něj info dostává. Ale pokud budeš jeho rady důsledně dodržovat, vyplatí se ti.

Jen za mě. Sama už jsem měla 5 psů, teď mám 3 velké psy na výchovu relativně problematické rasy.
A jediné co za tu dobu vím 100% je, že výchova „psím způsobem“ je pro psa nejsrozumitejnější, ale lidé ji často špatně chápou a dělají v ní šíleně moc chyb. A tyto chyby dokáží často psa totálně psychicky vyřídit a pak i jeho paníčky.

Co psala čičinka: důslednost. To je klíš ke všemu, jak už jednou začnete nějaké pravidlo/povel uplatňovat, musí ho pes udělat a musí na tom trvat všichni členi rodiny.

Vůdce jde do dveří první: to je úplná pitomost, žádné takové pravidlo v psí/vlčí smečce není. Ale zase pokud budeš toto vyžadovat po svém psu, nijak mu tím neublížíš. Ale nechápu význam jaký to pro tebe bude mít.

Braní žrádla. To je podle mě taky pitomost, já když už jednou svému psu dám žrádlo, neberu mu ho, nechám ho v klidu nažrat. Můj manžel si takhle potřeboval něco dokazovat a protože na něj pes u žrádla vrčel, pořád mu žrádlo bral a dával mu tresty a jejdiné co tím dokázal bylo, že pokud nesl žrádlo manžel, pes se začal klepat jako sulc a odmítal žrát. Tuhle chybu manžela jsem napravovala opravdu hodně dlouho. Takže na to taky pozor.

A poslední - zalehávání psa / pokládání psa na záda.
Jestli můžu být tak drzá, tak tohle vám holky zakazuju. Prosím, nedějte to nikdy!!!
Toto je v psí smečně nejtvrdší trest a sami psi ho uplatňují velice málo, snad třeba pokud se cítí ohroženi na životě.
Navíc, pokud toto chce člověk používat, musí přesně odhadnout načasování: při jakém prohřešku to použít, kdy přesně použít (rozhodují sekundy) a jak tento trest udělat (jak psa otočit na záda-technika).
Když to uděláte blbě ( i jenom jedem bod) pes tomu neporuzumí a navíc z toho může být psych. poškozený. Může se začít chovat ještě hůře a vy nebudete vědět proč......
S tím souvisí i to, že pes před vámi musí několikrát denně ukazovat břicho. To je kravina, na to se vyprdněte.

Každopáně se nedovoluji konkrétně radit co a jak. Zavolejte tomu pánovi a přečtěte jeho stránky. Hodně tam zjistíte a pomůže vám to pochopit psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný