Stříhání pejska - den poté kňučí, je neklidný

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12735
14.4.10 10:27

Stříhání pejska-den poté

Ahoj holky snad se tu najde někdo kdo mi poradí. Máme doma fenku kokra kříženou s černým labradorem, je to zlatý pejsek, tvrdohlavá jako kokr a uštěkaná, ale jinak hodná po labradorovi a empatická no zlatá co vám budu povídat. Problém je se srstí, protože ji má namíchanou po rodičích takže šileně hustou a cuckatou a dredatou. Vzali jsme jí včera k paní kadeřnici, ta chtěla trimovat, jak by se to u kokra mělo, ale jak jí viděla, říkala, že to nelze. Že se bobek s tím musí strašně trápít, ani ta štěněčí podsada jí uplně nevypadla, bobek bude mít 20.června 2 ročky. Začala mít tu srst až teď v zimě takovou a nechtěli jsme jí stříhat, když mrzlo. Včera teda byla u kadeřnice. Celou dobu jsme s ní byli, byla hodná držela nekňurala necukala nic. Akorát pak ke konci už to trvalo hodinu a půl u poslední tlapky začala pokňurávat to jí, ale už byla dlouhá chvíle. Paní byla zlatá neubližila jí nic. Holky dneska odmítá jít ven, furt lítá jak torpédo a kňučí. Nepřejde normálně z místa na místo prostě vyletí a letí jak šus. Dělala mi to po kastraci, to ale bylo tím šitím, jí to bolelo. Ale po tom stříhání chápu, že si musí zvyknout, ale trápí mě to, ulevilo se jí to jo, nelituju toho rozhodnutí, ale trápí mě, že se tak chová. Máte někdo zkušenosti??? Mám o ní strach :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8448
14.4.10 10:36

a osprchovali jste ji po tom stříhání?
jestli ne, tak jí ty ostříhané chlupy můžou dráždit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
14.4.10 10:43

My máme doma westíka a má šílené problémy se srstí :roll:
No ani ne tak problémy se srstí, ale já mám problémy s její údržbou :oops:
Pokaždé co ji koupu tak je to horor, kartáčování je ještě větší horor a stříhání je něco neuvěřitelného, šíleného, hrozného, katastrofálního - kouše (kromě stříhání to nikdy nedělá), kouše do mašinky, škrábe, štěká, brání se … musí být přivázaná, mít náhubek a ještě ji musím celou dobu držet aby ji paní „kadeřnice“ v našem případě „holička“ dala vůbec do pořádku!
Po této šílené zimě jdeme v PO na stříhání a to ji nechám ostříhat úplně na kůži, paní ji prostě sjede strojkem a nechá jí jen trošku chlupů na hlavě - bohužel to jinak nejde :roll: :oops:

No a k vašemu pejskovi - nechej ji tak, určitě se jí ulevilo, ale asi to potřebuje trošku vstřebat, určitě bude zítra líp :hug:
Zkus ji ještě vykoupat a uvidíš :nevim:

Naše Meg mi po každém stříhání (sem tam má i střih, ale po zimě nikdy :cert:) první vběhne na zahradu a dělá, že nutně musí čurat a jak zajdu tak první co udělá tak si najde nějaké pěkné bláto v tom horším případě ho.no a krásně se mi v tom vyválí :cert: :cert: :cert: takže jsi na tom ještě líp :palec:

• Citovat
  • Upravit
5173
14.4.10 10:53

ahoj a na jak krátko jste jí vzali?! nikdy předtím ste nestříhali?!
Může se stát,že pokuď pejska vemete napoprvý moc na krátko cca 1-3 mm tak se pejsek stydí,cítí se nahý,jako bys ty měla jít přes město celá naká.Vhodnější je na poprvé ostříhat pejska na 1 cm aby tomu ten pejsek přišel na chuť…
no a další je ,že se na vás zlobí…může být uražená jako co ste jí to udělai,to už mohlo být po tý katsraci,všechno jí bolelo vy jste jí tam dovezli tak ste jí to udělali…já měla to samý u psíku taky,třeba tejden se mnou nemluvuli :lol: Zkus jí dát nějakej pamlsek a pomazlit a ono jí to přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
14.4.10 11:00

Holky byla poprvé a má to ja nevím takový semišek asi půl centimetra. Pamlsky mazlení jsem zkoušela a nic. Zkusíme jí ještě okoupat. Snad to pomůže. Jinak to co píšeš Verčo je to samé u nás proto nám už došla trpělivost, a nechali jsme jí ostříhat, všude cucky a dredy každý den myta naprsenka aby jí to nekudlilo a uši jeden velký dred takže se furt škrábala hlavičku má mírně ostříhanou a ocásek a tlapky ji vzala normálně nužkama jinak tělíčko sjela strojkem bohužel to nešlo prostě jinak, říkala, že jí ta podsada musela strašně trápit :-( . Je to paní se zkušenostma určitě věděla co dělá, ale trápí nás to strašně. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
14.4.10 11:05

Ona si určitě na „nový účes“ zvykne - fakt to chce čas :hug:

Já když se podívám do pelechu na tu naši obludu :oops: tak už se nemůžu dočkat pondělka, to zase bude krasavice, ale tentokrát prostě bude vypadat jako knírač :oops: no nedá se!
Ta zima a moc sněhu se na ní podepsalo :nevim:

Takto chudina dopadla při přestavbě, když tu bylo všude blato a ona řádila :roll:

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
14.4.10 11:06

Sem tam je i krásná, ale tentokrát to na 100% nebude :oops:

• Citovat
  • Upravit
5173
14.4.10 11:08

hele určitě ste jí pomohli,nebude jí takové teplo,já takhle stříhám psíka taky,ale já si myslím,že se cítí jako nahá,zkus okoupat,ale to nevím jak pomůžu :nevim: hold budete muset počkat až si to oblíbí a ještě jednu radu další stříhání až to povyroste cca o 1 cm ať si zvykne :wink: .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
14.4.10 11:11

Holky, jaké používáte šampony?

• Citovat
  • Upravit
9454
14.4.10 11:11

nas pes byl urazenej snad tyden kdyz sme ho poprve ostrihali :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
14.4.10 11:16

já je stříhám a minule nám došel tak jsem ho vzala pánským sprcháčem :oops: :lol: kdyby o byla alergie na šampon tak to bys poznala,hrozně by se drbala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
14.4.10 11:20

Já jsem z ní byla minule tak zoufalá, že jsem na ni naplácala můj kondicionér za 300,– Kč :oops: , ale pomohlo to!

Nemyslala, jsem, že by měl Rebelčin pes alergii na šampon, ale tak mě zajímalo v čem je koupete :wink:

• Citovat
  • Upravit
12735
14.4.10 11:40

My kupujem obyč šampon v hypernově a snáší to v pohodě. Abych ujasnila proč zakládám diskuzi. Sunny je původně náš pes. Bydlíme s rodiči v rodinném domě oni mají spodní patro my vrchni oddělené domácnosti. Máme super vztahy díky bohu tak to tu klape. Naši měli fenku zlatého retrívra Deisy, my SUnny nahoře, občas sunny slítla za deisy brala jí jako matku. Jenomže loni v září začala deisy hárat nic zvláštního, protože měla období. Jenže po pár dnech začala strašně krvácet, říkám mámi neblbni raději s ní zajeť, dr. říkala po telefonu mamce, že je to už dáma měla 10 a že to může být poslední hárání. I tak s ní zajeli a vrátili se bez ní, na UTZ se ukázalo, že má plnou břišní dutinu sajrajtu, prý už dlouho, ona totiž měla problémy s analníma žlázama teda nám to tak řekl veterinář odsud a tak mamka mačkala a starala se a koupala a deisy se zatím plnilo břicho. Po operaci kterou přežila díky bohu, jí dovezli domů říkali první noc kritická, ale ona byla skvělá, mamka s ní spala na zemi u ní celou noc. Byla fantastická pár hodin po operaci si zašla i ven. Abych upřesnila normální pes má slezinu asi jako dlaň deisy jí měla jako slezinu od koně, prý nějaká otrava. Vše šlo skvěle deisy chodila na infuze krve a kapačky a týden se překulil a bylo fajn, pak přišlo 3.října a mamka přišla, že z deisy už zase něco teče a že nežere, říkala jsem to bude okej neboj! Vrátili se po hodině uplakaní, Deisy zemřela museli jí uspat měla těžkou formu rakoviny, která se po odebrání sleziny ještě více rozjela, po rozboru sleziny zjistili ne otravu, ale opravdu těžkou rakovinu. Deisy byla zlatý retrívr ten nejhodnější pod sluncem, prostě vodíci psi, že. Užasná empatická dáma, skvělá opravdu nejlepší. Po její smrti se mamka sesypala, mysleli jsme, že nám umře žalem, pořád plakala a pořád nespala a nejedla, bylo to jako když jí umře dítě. Sunny tesknila po „mámě“ a tak se upnula na mojí mamku, já v péči o miminko jsem to sice těžce brala, ale byla jsem ráda, protože se podpořily navzájem a mamka se upnula na Sunny a ta jí z toho trápení dostala, vypadalo to totiž už na špitál. Mamka se strašně trápí, že teď Sunny po stříhání tak trpí. Proto tohle téma, skoro brečela, že sunny prý ubližila. Proto jsem chtěla vědět jestli mate nějaké zkušenosti. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
14.4.10 11:43

Rebeko - my máme maltézáka (už 12 let) a zpočátku se po stříhání (necháváme ho nakrátko, byť by se to správně nemělo)se prostě styděl. Dokonce to došlo tak daleko, že druhý den po stříhání nechtěl ani chodit ! Mysleli jsme, že má něco se zadníma nohama a tak valili k veterináři. Ten ho prohlédl a diagnóza: stydí se (jak jsem se styděla já, že otravujeme pana veterináře v sobotu ani nebudu psát). Prostě počkej 1 - 2 dny a mělo by být lépe. Pejsci někdy odmítají jíst, odmítají jít ven, dokonce na 2 dny zalezou do úkrytu a nechtějí na denní světlo !! Zvláště mladí pejsci, ti starší si pak na stříhání zvyknou. Tak držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
14.4.10 11:50

Kamarádky kníračka po stříhání chodila tak měsíc ven v tričku, jinak jí ven nedostali, moje kníračka si taky tak dva dny zvykala. Jinak bych zkusila nějaký dobrý psí šampon..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný