Vodní želvy na zahradě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
441
9.4.10 15:35

vodní želvy

Moc poprosím nějakou zkušenou chovatelku vodních želv o radu,kdy a jak dát ven na zahradu vodní želvy.
Jestli i přez noc?Ráda bych je tam dala až bude na to vhodné počasí,ale máme venku kocoura a tak to budeme muset pořádně zabezpečit?

Ještě jsem se chtěla zeptat,zda doma v akvárku máte na slunění obyčejnou žárovku.My máme zářivku ze zverimexu na UA záření a obyčejnou žárovku na slunění??? :oops:

Dostali jsme dvě želvy od mojich rodičů a vůbec jsme o tom nevěděli :evil: ,fakt super dárek.
Pětiletá dcera u nich byla na výkend a vrátili nám ji i s želvama domů.
Moc děkuji za rady!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
584
9.4.10 15:55

Ahojky, bohužel neporadím, ale našla jsem tenhle web http://www.vodnizelvy.ic.cz/
Třeba pomůže…
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
9.4.10 15:58

Ahoj, my je teda mame doma v akvarku, jen s cistickou, zadny svetlo nic… uz jsou hrozne velky..(prumer asi 10-15cm) ven je davame jen pres den v lete normalne do lavoru s vodou..
jinak cim vetsi akvarko, tim vic porostou (tzn venku v prostoru asi hodne :-) )
jinak vyrostly po krmeni syrovym masem.. tak pozor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
9.4.10 16:40

Ahoj, tak to „upřímnou soustrast“ :lol: :lol: , já si želvičky pořídila ke tchánovcům, protože jsem chtěla nějaké zvířátko, a krom akvarijních tvorů mi nebylo nic povoleno. Ven jsme je nedávali, protože jsme bydleli na paneláku, takže jsme byli nuceni koupit hooodně velké akvárium, a pořádný filtr, co doporučuji, tak na krmení dát želvy do larovku s vodou, aby voda v akváriu nebyla hned tak špinavá, jen pozor, jestli nemáte psa. Tchánův pes si z krmícího lavorku v naší nepřítomnosti jednu želvu vytáhl a odnesl si ji do hnízda, ta chudina v záchraně života zalezla pod postel, z kama jsme ji štárali hodinu, naštěstí se jí nic nestalo. Rodičům, či tchánům by teda „pěkně“ poděkovala a s díky asi vrátila, želvičky vodní už nikdy více :lol: želvičky, jsme pak za odvoz darovali nějakým chovatelům, kteří posílají zprávy, jak se naše holky mají a mají se dobře, jsou venku v jezírku a mají tam i víc kámošů.Jinak by želvy měli mít ještě nějakou souš, aby se mohli v případě potřeby osušit, aby nechytli plísen :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
9.4.10 17:27

Zdravím,

Zkus se podívat sem http://teraporadna.cz/ nebo sem http://www.zelvy.wbs.cz/
Ten druhý odkaz je sice zaměřen na suchozemky, ale v té poradně se myslím vyskytují i chovatelé vodních želv. Tak třeba někdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
9.4.10 17:27

jee jitko, kdyby chovatele chteli, urcite bysme pridali i ty nase :mrgreen:
s tim krmenim venku souhlas.. ted kdyz uz jsou velke, krmime granulema pro kocky :-) je to dost levnejsi varianta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
9.4.10 19:05

Díky moc!!!
Rodičům jsem samozdřejmě mooooc poděkovala :twisted: ,ale ještě se urazili,že ani nevím kolik to astálo a že dcera to ohromnš chtěla a co měli dělat!!!No prostě hrůza!!!
zatím jsou malé,akvárko taky malé,ale musím to každý den čistit jak to smrdí,fuj!!!!
Zatím jim jídlo hážu do vody,ale budu muset je naučit do toho lavorku a až budou větší :cry: tak ten filrt!!
ted už naši vidí,že těžce přestřelili…on totiž pán ve zvěrimexu říkal,že jsou velmi nenáročné :potlesk:
když řvu,že je dáme pryč,tak pětiletá dcera brečí,že jsou její a chce je????
No přečetla jsem se,že se můžou dožít 20let…fakt paráda,dcera už bude vdaná a já se budu starat o želvy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
9.4.10 19:26
eliskaanezka píše:
No přečetla jsem se,že se můžou dožít 20let…fakt paráda,dcera už bude vdaná a já se budu starat o želvy :mrgreen:

No nevím, co přesně máte za druh, ale většina želv se dožívá daleko více let, pokud je o ně dobře postaráno.
Nám pán, co nám prodával naše želváky, radil, ať si dáme do závěti, kdo se o ně postará až tu nebudem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
9.4.10 19:32

No paráda :palec: .To mám teda radost!!Já ani nevím co máme za druh.Musím zajít do toho zverimexu a zeptat se,ale až mě přejde zlost na pána co to našim prodal :pocitac: s tím,že to není vlastně žádná starost :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.5.10 10:42

Ahoj.Želva je fakt nenáročná.Stačí pořádnej filtr a vodu můžeš mít v akvárku i dva měsíce.Máme želvu už druhej rok.Čistím jí akvárko tak 4× do roka.Veškerá starost spočívá v tom,žed jí dám jednou denně granule a někdy sušený červy.Bydlí v paneláku a přes léto je furt na balkoně,tam jí teda vodu měním častějc.Máme ještě psa a andulu a s těma je teda starostí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.5.10 12:33

Naši mají 2 vodní želvy nádherné už 17 let. Už jsou to pěkní obříci a také jsem koumala, jak je dostat na zahradu, protože akva by se mohlo čistit co měsíc a stejně je to pořádný hnojník. Filtry ty potvůrky se zájmem rozebírají, takže po několika šlápnutích vedle co se výběru fitru týče už na to naši prdí a vodu prostě častěji vyměňují. Na krmení jsou fakt nenáročné, dají si krevetky, granulky spec.pro želvy, v létě zvládnou žížaly, když už jsou větší, tak jim občas strýc rybář občas přitáhne menší rybu, přes zimu občas dostanou kuřecí maso. O kočičích granulých jsem neslyšela, ale bezva tip, našim to předám, ať mají želvy nějaké spestření. Jinak náročné opravdu nejsou, přežijí i v hustě špinavé vodě (to když byla mamka ve špitále, já těhotná jsem se jí starala o zvěřinec a na čištění akva želv jsem fakt náladu neměla - než jsem oběhla ostatní zvířata, byla jsem zralá na postel :lol: ), ale přežít ten smrad „zkažené“ vody je náročné víc pro nás :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.5.10 17:59

KAKIKA

A zkoušeli vaši vnější filtr?Ten je super,v akva jsou jenom hadice a ty jsou nezničitelný.Na kočičí granule pozor!Jsou sice chutný,ale želvy po nich hodně přiberou.Lepší jsou třeba vařený bílky,nebo syrový kuřecí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
12.5.10 18:08

Tak my jsme měli na zahradě želvy v jezírku, takový to umělohmotný na ryby. My měli teda dravý želvy takže kočky ani pes se k nim ani nepřiblížili po seznámení s jejich dravými zobáčky :lol:
Krmíme je taky granulema pro kočky nabo psy, občas jim mrsknu šunku, filé, nebo kuřecí.
Byli venku jeden rok. Te´d už tam nejsou neboť jsme špatně zabudovali to jezírko a přes zimu se nám zkroutilo, tak jsme to vyhodili a želvy jsou zase zpátky v akvárku.

Výkaly jsme čistili hadičkou, nasajete pusou a vysáváte na dně fujtabl co tam nadělají. Jinak filtr tam byl takový to bublátko do těhlech jezírek a úplně to stačilo. Dali jsme jim tam šutry co koukali nad hadinu aby se mohly vyhřívat na sluníčku. A okolo jezírka nízky plůtek jak se prodává kolem záhonků aby nezdrhly. Jinak nám furt cestovali po zahradě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
6.8.10 07:53

ahojky, také se přidám se svou zkušeností s vodní želvou, máme želvu nádhernou už nějakých dvanáct let, už váží kilo a průměr krunýře kolem dvaceti centimetrů, je veliká. pravdou je, že jsme za tu dobu pořizovali už asi čtvrté akvárko, protože už jí bylo malé. teď má velké akvárko s vlepenou plošinou, aby si mohla vylézt na souš, žárovku na vyhřívání,v akvárku filtr a čistím tak zhruba jednou za měsíc, kdy je tedy voda ještě relativně čistá,ale začíná být cítít a mě to vadí. navíc i akvárko s želvou má být podle mě dekorativní, což když přes špínu nebude vidět na želvu asi účel plnit nebude. :lol:
jinak v podstatě měl pán o nenáročnosti želvy pravdu, stačí jí dát jednou za den nažrat a když na to přijde, přežije vážně i ve špinavé vodě, kolikrát když vidím, čím se želvy nádherné brodí v ZOO a vyloženě si to užívají :-D .
ještě jsem se chtěla zeptat Vás, co krmíte kočičíma nebo psíma granulema, to želvy baští s chutí? nějaké menší granule? to mě nikdy nenapadlo, ale říkám si proč ne? želva je masožravá jako kočka či pes, tak by to mohlo fungovat. a při naší spotřebě granulí pro želvy by to pro nás byla opravdu o moc levnější varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
6.8.10 07:57

ještě doplním svůj názor, že přestože měl pán o nenáročnosti želvy pravdu, je to pravda pro člověka, který želvu chce a pořizuje si jí z vlastní vůle, nic to nemění na faktu, že se Vás prarodiče měli zeptat!!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný