Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
tak jsem si to tu pročetla, a podepisuju se bez vyjímky pod to, co napsala nelaa
Internetové rady bez znalosti psa, poměrů doma a schopností páníčka jsou fakt slušně řečeno na nic!!!
Taky se přikláním k tomu, aby tazatelka oslovila nějakého odborníka, Ruda by byl fajn a na 99% pomůže ![]()
P.S.: sice nemám problematický plemena, ale nějaký zkušenosti už jsem posbírala ![]()
Holky děkuji Vám všem za Váš názor.....už jsem to vydržela 10měsíců tak těch pár dnů už se to nezblázní než si o tom zjistím vše potřebné.Nechci zase něco pokazit
.
Brouzdala jsem na netu a objednala jsem si knihu přirozená komunikace a život se psy -Viktor Dostál
O psech a lidech-Viktor Dostál
PSÍ ŠKOLA FALCO
Tak držte palečky ![]()
Rudolf Desenský ten bydlel jeden čas v Děčíně -zkusím mu brnknout,ale vnucovat se moc neumím to bude špatný ![]()
Díky všem za rady a tipy ![]()
Jdu se juknout k němu na stránky třeba tam něco najdu co mi pomůže a když ne tak mu brnknu ![]()
Trošku nesouhlasím s Nelaa,ale co člověk to názor.Je pravda že jsem měla 10 let německého ovčáka a toho jsem nemusela na záda pokládat vůbec,když jsem se moooc rozlobila pokládal se sám a tím trest pro mě skončil,protože jako zkušená jsem věděla,že je to pro něj strašná potupa,ale teď mám už 5 let pitbullku a tu kdybych ze začátku nedávala na záda a nezakusovala se jí do krku,tak věřím,že by se jednou zakousla do někoho ona.Teď je zní miláček celé naší ulice nepapá ani pejsky ani děti na povel udělá hají(lehne na záda),nechá se takto prohlídnout,třeba jestli nemá klíště,podrbuji a letí vesele dál.Teď už tento trest samozřejmě nepotřebuje,poslechne mě na slovo.Povel opakuji nanejvíš dvakrát,pak hned zasahuji,někdy se stačí jejim směrem prudce rozběhnout,někdy když je hodně daleko,házím kameně,ale většinout poslechne hned.
No a abych to zrhnula,tvému kokříkovi asi začnou trochu zvláštní časy,chtěla bych být u toho až na něj poprvé vybafneš po novém,asi bych se nasmála
(jsem totiž hrozná škodolibka) ![]()
Držím ti palečky a směle do boje za neštěkavost ![]()
Jo Maru a hlavně Růďovi nepiš,odpovědi se nedočkáš,musíš opravdu zavolat.
Souhlasim s Bako a Cicinkou. Nesouhlasim s Nelaa. NO pro me neni „pes“- prominte za tohle vyjadreni, ale NO je pracovni plemeno, bude do zblbnuti opakovat povely, sedat, lehat, k noze a bude ho to bavit a verim Nele, ze nepotrebuje zalehavat. Pokud je pejsek tvrdohlavejsi a dominantnejsi, je potreba ukazat razne, kdo je pan- tim zalehnutim a odkrytim slabin. A Nelo, neni to nejvetsi potupa- delaji to matky svym stenatum, ze je povali na zada, udela to dobrovolne podrizeny pejsek- kdyz se stretnou dva neznami psi a jeden je dominantni a ten druhy se podvoli. Pokud by to neudelal, doslo by ke rvacce. Mela jsem chov.stanici 12 let a i nyni mame 2 pejsky a je krasne videt, jak starsi pes zatim veli dorustajici fence. Ano, i on ji urcuje, kdy se budou hrat, kdy se spi ap. Jak pise Bako, neco jineho je treba pitbul, nebo nektera vetsi plemena jako Molossove. I brani zradla pokud pes vrci je spravne- predstav si, ze psovi zaskoci zradlo v krku a ty mu ho proste nevytahnes, protoze pes stoji nad miskou, vrci, neni zvykly, ze mu ji beres, nedej boze strkas ruku do tlamy.- To mi pripomina jedny majitele pulrocniho Mastifa, ktery vrcel u misky, lezel ve dverich a nikoho do nich nepustil nebo okupoval sedacku v obyvaku a rodina sledovala televizi ze zeme!!! Nevedeli si s nim rady. Proto od mala brat misku a az ja dovolim, bude z ni pes zrat- do te doby sedi u ni a nesmi se ani hnout. Bez problemu strcim ruku do zradla, chytnu psovi na tlamu, kdyz zere a on nesmi projevit nevuli( je to i kvuli navsteve veteriny, kdy je skoda uspavat psa, kvuli drobnym vysetrenim- treba zubu). A obraceni na zada pri hre je u nas bezne, pejsek to projevuje dobrvolne a rad- MY mu davame bezpeci-on se nemusi strachovat o svuj zivot v „divocine“, My mu davame krmeni- on nemusi nikde lovit a shanet potravu, proto nam rad odhali sve nejzarnitelnejsi misto-bricho. A pokud ho takto potrestam, za jeho velmi nevhodne chovani nebo projev jeho svevule a neuposlechnuti- stane se z nej beranek, ktery by mi snesl modre z nebe. Predstav si, ze by neprisel na privolani a hrozilo zajeti autem, nebo by na nekoho chtel skocit, kdo jede kolem na kole a mohl by ho zranit- neuposlechne? priskrtim a zalehnu- a ver, ze priste si to rozmysli a neboj nestane se znej zadny ustrasenec ani agresor- vse je vyzkousene. Dodam, ze po vsech obrich pejscich, ktere jsme chovali_Mastify a Bulmastify, mame ted v nove rodine Labradory a je to zcela neco jineho, jak vychovou, tak vycvikem. A ze nas starsi Labrouch je „drsnak“- poslechne na slovo i kdyz jdeme na volno, dokonce ho nenalaka ani zajic nebo srnka. A to jsme si ho brali v 10ti mesicich jako „zkazeneho pubertaka“, zavreneho na dvorku, co neumel chodit na voditku, jen stekal a skakal po lidech. Marusko,ted jsme o vikendu sledovali-myslim, ze to bylo Discovery porad Bud ja nebo pes. Je tam chlapek, co radi lidem, jak odnaucit psy nektere neresti a zlozvyky. Super podivanicko a z vlastni zkusenosti rikam, ze to fakt funguje. Hlavne musis zacit myslet po „psovsky“
Pokud chces, klidne pisni SZ.