Kastrace psa?

9867
15.4.10 23:28

Kastrace psa?

Ahoj :)

Prosím o Vaše názory na kastraci psa - změní se povaha, chování, utíkání?

Předem děkuji :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1339
15.4.10 23:38

Ahoj :wink:

víš na tohle je celkem těžké odpovědět, záleží hodně na plemeni, věku, povaze atd.
je dost lidí, co budou zastávat názor že ano, budou ti dávat příklady z okolí a na druhou stranu spousta lidí že ne, a opět budou znát spousta pslů z okolí :mrgreen:
Oni ani vetové v tomhle nejsou jednotní :mrgreen:

Odkážu tě na jednu dobrou psí stránku, probíralo se to tam už mockrát, namátkou jsem vybrala jednu diskuzi , sice starší, ale myslím, že ti to může pomoc rozhodnout se :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
15.4.10 23:49

Máme rok a půl starého JRT - sice s PP, ale nesplňuje standard ani fyzicky ani povahově, takže na chov naprosto nevhodný. Kastraci nám doporučovala i chovatelka.

Je to milý pes, k holkám i našim kocourům neuvěřitelně tolerantní - bohužel ale začíná být zdrhač a demoláror plotu a teď nám v okolí hárají feny a on neuvěřitelně trpí, sedí a řve. Veterinář nám kastraci jednoznačně doporučil, rozum mi říká ano (vyřešilo by se i dost problémů s cestováním, hodně našich blízkých má fenky), snad by se upravilo i jeho značkování, ale je mi toho našeho magora líto…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
15.4.10 23:54

No to se ti nedivím, mě by z toho bylo taky ouzko, ale jak píšeš, tak myslím, že vše hovoří pro a podle toho co píšou na té diskuzi by to mohlo i pomoc. I když JRT jsou přeci jen teriéři a jen tak je asi něco nezklidní :lol: :lol: a myslím, že právě přichází do toho pravýho zdrhačskýho věku. Já s nima osobní zkušenost nemám, takže to znám jen z doslechu a hlavně z výborné knížky o Robinovi :wink:
Tak držím palečky ať to pomůže a hlavně ať to zvládneš v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.4.10 00:07

loni jsme kastrovali kocoury - ale tam šla lítost stranou… Děsně páchli:

https://www.emimino.cz/…couri-27498/

https://www.emimino.cz/…curani-27656

Psího kluka tam je to jiná, je mi líto hlavně jeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
16.4.10 07:21

Lesino, tady je opravdu těžko radit. Včera jsem viděla jak dokáže dělat kastrovaný pes okolo hárající fenky. Po kastraci se mu změnila srst, ale zklidnil se co se týče agresivity, ale s tím ty problémy nemáš. Myslím si, že to pejskovi neublíží a musíš doufat, že fakt přestane zdrhat za fenama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.4.10 08:01
Lesina píše:

L.

Tak netrpělivě čekám na odpovědi! Kdyby se mu změnila povaha, chování a utíkání za jinými fenami, okamžitě bych tuto metodu aplikovala na manžela :mrgreen:
Jen nevím, jak bych mu to provedla. Snad ve spánku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.4.10 08:02

Mám kastrovaného pejska, nezažila jsem ho před kastrací, vykastrovali ho v útulku, kam ho majitelé dali právě pro utíkání. Bohužel, na útěkářství to žádný vliv nemělo. Už je to 5 let a stále občas zkouší naskakovat na kocoura :roll:

Ale feny ho nezajímají, to ne. A taky je fajn, že s ním nemají problém žádní psi, není pro ně konkurence. Druhý pes kastrovaný není a docela dost psům nevoní a snaží se ho podrobit, což si on nenechá líbit a je z toho vždycky mela. Ale fenky ho nezajímají, on je nepraktikující homosexuál :mrgreen:

Podle toho, co jsem četla, tak psa vykastrovat těsně před pubertou, jakmile se vyplaví hormony, tak už je pozdě, protože se v mozku vytvoří spoje, které přetrvají i potom, co se hormony vyplaví.

Ale za mě kastrace jo, aspoň se netrápí, když kolem hárají feny, je mu to fuk.

pejsku zoufalče, di se bodnout :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.4.10 08:03
lulje píše:
Lesina píše:

L.
Tak netrpělivě čekám na odpovědi! Kdyby se mu změnila povaha, chování a utíkání za jinými fenami, okamžitě bych tuto metodu aplikovala na manžela :mrgreen:
Jen nevím, jak bych mu to provedla. Snad ve spánku ;)

Viděla jsi Pasti, pasti, pastičky? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
16.4.10 08:28

ahoj to tvoje plemeno co máš je dost tvrdohlaví,záleží jestli je to fenka nebe pes… Já takhle bechala vykastrovat toho našeho utíkače a ke zlepšení došlo cca do roka,ale když chytne stopu nemám naději ho odvolat,trošku se uklidnil ,ale jinak ostatním věcem přikládám spíš cvičák než kastraci.
Jeden z důvodů proč jsem ho nechala vykastrovat byl,že máme na patře lidi kteří chodí venčit hárající fenku na chodbu před naše dveře :zed: a to pak stojí za to :lol:
Ještě nechceš jestli je to pes ho nechat :oops: skočit :oops: když je papírovej a uchovněnej tak bys mohla mít ještě jedno štěňátko a nedávno jsi psala,že byste ještě jednoho psíka chtěli..
Jo a pokuď je furt jen na zahradě a není venčenej mimo barák tak ti zdrhne vždycky páč v okolí má co očuchávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
16.4.10 11:55

Ahoj Lesino

My máme psa kastrovanýho na čtyřech letech,je to kokršpaněl.
Změnu v chování jsem nezaznamenala,ale fakt je že on nikdy nějak zvlášt nezdrhal,za fenou utekl jen jednou,jinak je hodný a střelenej byl vždycky zklidnil se až věkem.
Horši to je se srsti,ta mu hrozně zhoustla a začla mu rust i tam kde mu dřiv nerotla,tak se musí věčně střihat.Před střihanim vypada jako beran,jo a taky začal tloustnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.4.10 13:59

Jo, to jsem ještě nenapsala, Píďa je hubeňour, žebra mu lezou, přebytečných kalorií se zřejmě zbavuje vrtěním ocasu :lol:
A je fakt, že mu na nohou rostou takový děsně divný chlupy, takové chmejří, které je delsí než klasické chlupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
16.4.10 14:17

Tak my máme dva psy-jezevčíka a křížence labradora. Oba jsou vykastrovaní. Jezevčík kvůli zdravotním problémům-před tím nemusel moc jiný psy(to se teda moc nezměnilo),ale mazel je z něj teda ted strašnej :-D .Feny už ho taky moc nezajímaj.
A ten druhej byl občas takovej nevyzpytatelnej co se týče chování a slabý agrese(někdy),ale ted je to ten nejúžasnější pes co jsem kdy poznala. Dřív utíkal-skákal přes plot,pak už ne,ale je pravda,že jsme ten plot dost zabezpečili a taky něco přibral,tak už se mu asi skáče hůř :-D . U obou ta změna chování nastala cca do roka. Takže já kastraci určitě doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
17.4.10 23:43

Ahoj, my máme PRT, což je vpostatě to samý, jen s delšíma nohama :-) jestli můžu osobní názor…pak bych se postavila do „opačného tábora“, což jest nekastrovat…myslim, že v roce a půl je tvůj pes ještě hodně velkej mlaďoch, ještě je šance, že se zklidní, taky na kastraci mi přijde ještě nedospělej…ten náš taky šílel, když zacejtil v okolí několika kilometrů :) háravku a prchal za každym psem a za všim co se hnulo…teď jsou mu skoro tři a o hodně se to zlepšilo…uklidnil se částečně věkem, částečně nepolevujícím výcvikem, není to rozhodně ideální (asi to nikdy nebude pes, poslouchající na slovo), kastrace z důvodu zdravotního beru, ale kvůli „utlumení temperamentu“ mi to přijde krutý…opakuju, že je to jen můj názor…teriéři jsou prostě rabiáti, asi bych se bála, že ten můj přijde kastrací o tu svojí russelláckou dychtivost, i když ho mám právě kvůli ní občas chuť přerazit vejpůl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
29.4.10 18:34

Ahoj, jsem veterinářka tak mi to nedá…
Takže kastrací se hodně zlepší značkování (občurávání), dominantní agresivita vůči psům, háravé fenky ho nechají chladným - myslím že pro psa je větší utrpení kvílet kvůli nim za plotem než jeden rychlý zákrok - viděla i dělala jsem jich bezpočet tak vím že je rychlý a naprosto bezbolestný, téměř to nekrvácí, cca na 4-5 stehů. Všechna má zvířata byla vždy kastrovaná - z práce znám srovnání a lidé si kastrovaná zvířata obvykle chválí. Nevýhodou je občas větší žravost, ale z vody a ze vzduchu neztloustne že, takže to se dá ovlivnit. Ve světě je kastrace běžnější než u nás - 80 % nechovných psů je kastrovaných. Navíc odpadnou např. nádory varlat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný