Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ale prosimte, zas to tak nedramatizuj. Ja rozhodne neclenim psi podle puvodu, ale na co mnozit dalsi vorechy, kdyz jich jsou plny utulky? Sama mam vorecha z utulku, nekolik jsem jich pred utulkem zachranila a jeste hodlam zachranit…
Hodlam si poridit vizlu s PP a pokud se mi ji podari uchovnit, tak bude mit stenata. Mozna.
Pro me je lepsi kastrace nez hormony v pripade, ze hrozi dalsi mnozeni.
Sama neberu antikoncepci, protoze premyslim nad dopady na okoli v globalu…myslim, ze je zbytecne se tu o tom dohadovat, jak tu ma nekdo vtipne v podpisu, nazor je jako zadek ![]()
Katchi píše:
Ale prosimte, zas to tak nedramatizuj. Ja rozhodne neclenim psi podle puvodu, ale na co mnozit dalsi vorechy, kdyz jich jsou plny utulky? Sama mam vorecha z utulku, nekolik jsem jich pred utulkem zachranila a jeste hodlam zachranit…
Hodlam si poridit vizlu s PP a pokud se mi ji podari uchovnit, tak bude mit stenata. Mozna.
Sama neberu antikoncepci, protoze premyslim nad dopady na okoli v globalu…myslim, ze je zbytecne se tu o tom dohadovat, jak tu ma nekdo vtipne v podpisu, nazor je jako zadek
Jasně, už jsem v klidu
Na druhou stranu útulky jsou plný i labradorů, jak jsem si všimla. S těma zadkama to je supr, výstižný ![]()
Hanzlici píše:Katchi píše:Jasně, už jsem v klidu
Sama neberu antikoncepci, protoze premyslim nad dopady na okoli v globalu…myslim, ze je zbytecne se tu o tom dohadovat, jak tu ma nekdo vtipne v podpisu, nazor je jako zadekNa druhou stranu útulky jsou plný i labradorů, jak jsem si všimla. S těma zadkama to je supr, výstižný
No ano, plny labradoru bez PP, ktery se mnozej na kseft a kurvej se jim povahy. Takovej pes je pak labilni, rodice ho poridej detem a on po nich pak vyjede…znam takovy pripady. Bohuzel…to je udel vsech modnich plemen…
Jen se bojim, ze uz i ty vizly jsou dost v oblibe…
Ahoj, tak ja rozhodně kastraci doporučuju. Nechala jsem kastrovat po štěňatech i fenku, protože jsem si nechala psa. Tak aby nebyl průser. Fence už bylo 5 let a jednou štěňata stačily. Chovná, s PP, pes taky s PP. Najednou byla taková veselejší, neměla už falešky, nálady, prostě byla pohodová. No a před půl rokem jsem nechala vykastrovat i pejska. Z části ze zdravotních důvodů - prostata, ale také proto, že s ním nepočítám do chovu. Výstavy mě prostě nebavěj. Byl dominantní, začínal být ve 3 letech na psy agresivni (je to argentinská doga) a já s pupkem nechtěla řešit psí bitky. Teď ho nezajímají háravky, s pejskama je v pohodě, obejde, neřeší. Ale hrozně rád si s fenkama hraje, lítá jako blázen, je hravej, mazlivej, a krásnej. Ale je fakt, že víc žere, takže prostě nedostane všechno co by chtěl
To jestli je pes tlustej nebo hubenej záleží na majitelích, i to jak se bude chovat víceméně ![]()
Já osobně bych začala vystavováním povolení na vlastnictví psa, protože lidi si sami od sebe těžko uvědomí, že to není jen doplněk do domácnosti. No to už je ale na jinou diskuzi, nebudu to tady zahlcovat.
Venkovní kočky bych kastrovala bez mrknutí oka, neuhlídáte je, nějaký plot je jim šumák a koťat je všude tak moc…
U psů je přece jen ta možnost zabránit jim volnému pohybu větší, takže ta kastrace není až tak nutná, ale pokud psa neuhlídáte ![]()
Inkontinence je jen u fen, ne?
Jako první bych se to zdrhání snažila vyřešit jinak, ale kdyby to nešlo…
A nejde u psů udělat něco jako vasektomie?
Hanzlici - docela s tebou souhlasím, i když z tvých příspěvků spíš chuť popichovat. Máš pravdu, je to na jinou diskuzi. Zakladatelka se ptala vyloženě na to, co se s tím psem po kastraci stane, jak se bude chovat a tak. Myslím, že to jestli máme psi s papírama nebo z útulku je teď uplně jedno. Já jsem taky sjížděla internet a hltala každou zkušenost, a hrozně moc jsem si všechno promýšlela, ze všech úhlů jsem to chtěla vědět, neudělala jsem unáhlený rozhodnutí a to samý myslím že teď chce právě zakladatelka. Prostě informace ![]()
a cena kastrace u feny byla cca 7 tis, u psa mi v té samé klinice řekli že to bude 6 tis, ale nakonec nám to za Prahou udělali za necelý 3.
Ty blaho, to je desny, jak ve velkejch mestech rejzujou prachy na „banalnim“ zakroku, jako je kastrace. Tady se dela za 500,–
to uz se vyplati dojet nekam mimo Prahu…
Katchi, jj, máš pravdu, je to drahý jako sviň. Jako je fakt že já vždycky platím váhový příplatek, fenka vážila 45 kg a pes 55. Tak ono je to pak i větší dávka sedativ než třeba u kočky
Operace feny je náročnější než u psa, kterýmu jen vyndaj kulky z pytlíku ![]()
našla jsem Váš příspěvek ohledně kastrace psa. Píšete tam, že jste veterinářka a že s kastrací souhladíte. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Mám kokršpaněla (je mu rok a půl). Mám ho od jeho 5. měsíce. Měla jsem sn ím neskutečné problémy, co se týče devastace bytu. Kdykoli byl sám doma, sežral lino, okousal dveře, apod. To se hodně zklidnilo, ale pro změnu mi začal značkovat. Jsem pro kastraci na 90% rozhodnutá, dokonce už i objednaná. Ale bojím se jen jednoho. Pejsek není psychicky úplně ok. Při výchově ho manžel trestal za nepořádek „mlácením“ novinama. Od té doby se bojí, ale i přes to, že se bojí, tak dále značkuje a shrnuje koberec. Nemyslím si, že by měl pejsek nenávist k manželovi, jelikož si s ním sám od sebe přiběhne mazlit, hrát apod. Ale jakmile přijdem domů, vždy se plazí, bojí a kolikrát se i z toho počůrá. No a bojím se jít na kastraci z toho důvodu, že mu tím psychicky víc ublížím, že mě třebas přestane mít rád, apod. Na mě je momentálně bohužel až moc závislý. Mám ho moc ráda a nechci něco podělat… ale řešit to nějak musím. Nechci mít očůraný byt. Samozřejmě jsme zkoušeli různé metody výchovy - od vysvětlování „fuj“, až po tresty, nevšímání, nebo naopak pochvali za to, když nic neprovedl. Pomohlo to jen v tom, že přestal ničit nábytek, ale stěnu očůrává dále… Myslíte, že kastrací ničemu nepřihorším? Děkuji moc za Váš názor Monika
Ahoj ,my jsme nechávali psa kastrovat právě pro to že mi značkoval ale co kdyby značkoval naše věci tak to si vždycky nějak umeju a tak ale ten náš značkoval lidi
Normálně jak někdo venku stál tak naš pejsek k němu přiběh a hezky mu označkoval nožky no dostala jsem vynadano nespočetkrát
tak jak někde cítil fenu,tak mi utíkal a dělal že neslyší,nevidí,kastrace v tomhle směru pomohla na 100% a co se týče toho jestli mu neublížíš to si myslim že se bát nemusíš,je fakt že našemu psovi chvíly trvalo než se začlenil mezi psy (předtím byl naprosto bezproblemovej,hravej ) ,nechtěl se nechat očuchat tak občas po nějakym vyjel ale nebylo to nic hroznýho spíš zaštěkal,zavrčel ale nikdy se neserval ale to trvalo asi tak 2 maximálně 3měsíce,a vztah mezi mnou a psem se nezměnil,možná se spíš naopak zlepšil páč je klidnější a poslouchá víc ![]()
Ahojky, moc díky za zkušenost
tak to muselo být také hustý, když Ti značoval lidi
je fakt, že jsem na kastraci slyšela plno pozitivních zkušeností… jen jak říkám - bojím se nejvíc toho, aby se nezměnil jeho postoj ke mě… to bych si pak asi všechno vyčítala… :-/ No a kdyby pak začal víc poslouchat, tak by mu to neuškodilo
Mám mega hyperaktivního psa, takže pokud se sklidní, určo mu to neublíží ![]()
kastrace pejsko ve vetšině případů neublíží /horší je to u fenek), ale všechny vaše problémy neodstraní. z toho co čtu je spousta problémů ve výchově a komunikaci mezi vámi a psem.
bylo by to na dlouho to tu rozepisovat, ale jednu věc bych napsala ráda a myslím, že u vás toho docela dost vyřeší. co si najít v oklí nějaký dobrý cvičák s fajn lidma, kteří vám ukáží, jak s pejskem komuniovat tak, aby jste si s ním rozuměli a on rozuměl vám. a pejsek bude mít aspon trochu psí život, vylítá se s ostatníma, vybije energii a doma bude klidnější.
Tak my měli před lety ještě u našich tři kočky a „rvali“ jsme do nich hormony a byly zcela v pořádku. Nevím, proč se to tak démonizuje, mně osobně je to příjemnější jak kastrace. V zahraničí ať si dělaj co chtěj. Zrovna tak řešit lidskou nezodpovědnost (kupování štěňat pod stromeček) kastrací psů taky považuju za tragédii a vůbec celý členění psů na PP a vořechy, to je teda něco. Jako že psi bez PP nemaj nárok na to zůstat celý, ale ti s PP ano, protože produkujou peníze? Tohle nemůžu vůbec slyšet ani číst. Jistě je to každýho názor, ale já osobně tohle prostě nesnesu. Už jenom to nad tím takhle přemýšlet, natož to dělat. Dodávám, že i já s timhle svým postojem uznávám, že někdy to opravdu může být a je nejlepší a třeba i jediné řešení, ale když se to řiká takhle obecně a opodstatňuje se to rodokmenem, tak to je na mě moc, to pardon