Kastrace psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9867
3.5.10 18:10

Tak máme dva týdny po kastraci. Vylízal se z toho velmi rychle a bez problémů, ale i tam mi ho bylo líto.

Zatím mohu konstatovat, že přestal řvát u dveří, zdá se mi míň ustrašený (s touto povahou jsme si ho pořizovali), je vyrovnanější a veselejší. Náš Keška je extrémně submisivní povaha už od narození… :nevim: Víc si hraje, lítá po zahradě.

Ještě uvidíme občůrávání a jeho zápach moči (s tím jsem nepočítala, ale pokud se opravdu změní, budu přešťastná). Zatím u nás pozitiva…

A začínáme uvažovat o psí holčičce kamarádce. On miluje psí společnost a popravdě, psí holky jsou psí holky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
3.5.10 19:51

Les dej vedet jak je to s obcuravanim, na tohle jsme teda zvedava..... protoze o tžom premyslim taky, ale je mi ho lito :-(
ale kdyby to pomohlo od obcuravani, jde hned zitra :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bekiska
12.5.10 08:46

Kastrace

Ahojky,
máme doma právě kastovaného 3-letého pejska,nechala jsem ho kastrovat že mi začal doma vše značkovat jak v okolí hárala fena tak jsem se chtěla zaptat za jak dlouho se začne pozorovat změna v chování,zatím je vše jako by se nic nestalo hned druhý den běhal jak laňka ani nemusí mít chranič proti lízání :-D

• Citovat
  • Upravit
9867
12.5.10 09:37
Bekiska píše:
Ahojky,
máme doma právě kastovaného 3-letého pejska,nechala jsem ho kastrovat že mi začal doma vše značkovat jak v okolí hárala fena tak jsem se chtěla zaptat za jak dlouho se začne pozorovat změna v chování,zatím je vše jako by se nic nestalo hned druhý den běhal jak laňka ani nemusí mít chranič proti lízání :-D

Veterináš nám říkal tři měsíce - to je doba, po kterou se vyplavují z těla hormony. Údajně :)

Nicméně u Kešky je fakt, že už teď je změna výrazná.
Je neuvěřitelně hravý, mazlivý, milý, nevyšiluje a když už zdrhnul, sám se za chvíli vrátil (a to zdrhnul otevřenou brankou, nikoli novou ďourou v plotě). Plot přestal rvát úplně, u dveří nám neječí a na zahradě celou dobu jen nehledá kudy zdrhnout

Jeho sebevědomí je pořád nízké, submisivita se asi moc nezmění, ale zdá se mi, že tím, že není tak vynervovaný z fen, míň učůrává, zaplaťbůh. Občůrávání na návštěvách jsme nezkoušeli - chtěla jsem včera, ale úplně jsem zapomněla, že kamarádka má doma koťátka - takže jsem se zeptala, pak mi to připomněla a já ho pochopitelně nechala doma… Sice máme kocoury, ale přesto nemám odvahu ho vzít ke koťatům…

Obhlížíme fenečky, uvažujeme pro Kešku o společnici. Doma by to byla výhoda - ale hodně cestujeme a dvě psiska by byl problém…

Co se týče ranky, byla bych opatrná, Keša si to rozlízal někdy čtvrtý den, během chvilky… Nicméně i s límcem byl spokojený a jednou nám zdrhnul přes plot. Zklidnil se opravdu až po týdnu nebo spíš po dvou a myslím, že změna ještě stále není u konce.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bekiska
12.5.10 12:48

Děkuji za odpověď.
Límec jsem samozřejmě myslela že nemá jen když jsme doma,jakmile jdeme pryč tak mu ho nasazujem zas tolik mu nevěříme je to :cert: .No jsem na tu změnu zvědavá :think: jestli se Jackysek změní i v chování,ale nejvíc mě trápilo to očůrávání nábytku.Tak uvidíme jestli to zabralo :-D

• Citovat
  • Upravit
9649
13.12.11 21:01

Ozivuji tema… holky nas pes tento tyden nejspise zadelal sousedum na stenatka… uplne se desim toho, co by mohlo nastat kdyby jo a tak dale… vazne uvazuju nad kastraci, je to totiz nase vina, on jim vzdy podhrabe plot :zed:
Muzou po kastraci nastat nejake problemy?
Jak to vlastne pes vnima?
Na kolik kastrace vyjde?

Dekuji za jakekoli odpovedi a zkusenosti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
13.12.11 21:08

no jestli jakékoli, tak jakékoli: Kastraci zásadně odmítam, pokud je z jiných než zdravotních důvodů. Je to zásah do zdravého a fungujícího organismu. Ano, po kastraci mohou nastat problémy, pochopitelně, pokud vím, tak hrozí inkontinence, změna chování, obezita. I když zastánci ti tu jistě napíšou, jaké to má skvělé preventivní dopady. No nevim. :,(

• Citovat
  • Upravit
9649
13.12.11 21:13

Jo toto samozrejme taky beru v uvahu, ale… kdyz si predstavim, ze se to bude rok co rok opakovat (na vesnici se to proste uhlidat neda a na opravu plotu ted momentalne neni :( )
Jak nekdo ty stenata nahaze do popelnice a tak… ja nevim no… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
13.12.11 21:16
Barca12345 píše:
Jo toto samozrejme taky beru v uvahu, ale… kdyz si predstavim, ze se to bude rok co rok opakovat (na vesnici se to proste uhlidat neda a na opravu plotu ted momentalne neni :( )
Jak nekdo ty stenata nahaze do popelnice a tak… ja nevim no… :pocitac:

Naprosto chápu tuhle stránku věci. My jsem teď postaveni před rozhodnutí kastrovat kočku. Ta samá situace. Vesnice, kočka volně běhá venku, co pak s koťatama. Ale zase u kočky jsou i jiné metody. A sousedi mají fenu na chov? Jsou injekce proti hárání nebo tak něco (to bych třeba volila já pro tu kočku). Je fakt, že u toho taky hrozí nějaký zdravotní dopady, ale pořád mi to přijde jako menší zlo než to nechat kastrovat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9867
13.12.11 21:17

Po roce a půl připojuji zkušenosti.

Keša má tři roky, je rok a půl po kastraci a z něho milý sluníčkový a mazlící pes. Děti stále miluje a nás taky. Povahu má stále poněkud zvláštní, Ale! Nepočůrává se ani neobčůrává - jeho labilita a až patologická submisivita je pryč - DÍKYBOHU!!!! Moč mu nijak nezapáchá - což je taky super - nesmrdí nám už capovinou :)

Stále nenávidí kočky a jak narazí na soupeře obdobné velikosti, je ochoten se kdykoli servat (blbec pes, no…). Zvláštní je, že naši kocouři s ním mohou jíst z jedné misky a s klidem spí spolu na jednom pelíšku…

Feny ho nezajímají, pokud může, zdrhne, ale už nerve plot hlava nehlava.

Stále je mi jeho kastrace líto, mám malinko výčitky, ale jsem nesmírně šťastná, že dopadla tak jak dopadla…

A už nikdy nebudeme mít psa - jen fenečky.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.12.11 21:21
Hanzlici píše:
Barca12345 píše:
Naprosto chápu tuhle stránku věci. My jsem teď postaveni před rozhodnutí kastrovat kočku. Ta samá situace. Vesnice, kočka volně běhá venku, co pak s koťatama. Ale zase u kočky jsou i jiné metody. A sousedi mají fenu na chov? Jsou injekce proti hárání nebo tak něco (to bych třeba volila já pro tu kočku). Je fakt, že u toho taky hrozí nějaký zdravotní dopady, ale pořád mi to přijde jako menší zlo než to nechat kastrovat :nevim:

Maji Russle teriera, papirova fenka… tam s nimi asi nehneme, ale ono se v konecnem dusledku nemusi jednat jen o tu sousedovic fenu… kde dela deticky jindy uz fakt nevime… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.12.11 21:24
Hanzlici píše:
Barca12345 píše:
Naprosto chápu tuhle stránku věci. My jsem teď postaveni před rozhodnutí kastrovat kočku. Ta samá situace. Vesnice, kočka volně běhá venku, co pak s koťatama. Ale zase u kočky jsou i jiné metody. A sousedi mají fenu na chov? Jsou injekce proti hárání nebo tak něco (to bych třeba volila já pro tu kočku). Je fakt, že u toho taky hrozí nějaký zdravotní dopady, ale pořád mi to přijde jako menší zlo než to nechat kastrovat :nevim:

Upřímně, fenku jsem měla… A radu souseda, jehož plot je děravý, abych do své feny cpala hormony, které mají hodně rizik - no, tu bych opravdu přivítala s neskonalým nadšením.
Já si svého psa vždy hlídala, ale mít počůraný dům a obtěžujícího psa za dveřma - paráda… I proto jsem řešila svého psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
13.12.11 21:26
Maji Russle teriera, papirova fenka… tam s nimi asi nehneme, ale ono se v konecnem dusledku nemusi jednat jen o tu sousedovic fenu… kde dela deticky jindy uz fakt nevime… :zed:

Hm, tak to neporadim. Náš pes aspoň nezdrhá, kdyby jo, hnala bych muže, ať udělá něco s plotem. Tak hlavně držim palce, ať dobře dopadnete, ať to bude jakkoli ;)

• Citovat
  • Upravit
8921
13.12.11 21:34
Hanzlici píše:
Barca12345 píše:

Ja se s dovolenim pripojim - rozhodne mi prijde mensi zlo pro kocku vykastrovat ji, nez do ni cpat hormony. Kocka kastraci nijak neutrpi a nemusim riskovat kazdy rok nechtena kotata. Stejne tak kocouri, zvlast na vesnicich…
Sama mam kastrovaneho psa, je v pohode, tlustej neni, probemy nema. Kastrovanej je z toho duvodu, ze mame jeste PP cubu, tze to bylo jedine reseni.

Podle me, pokud pes neni s PP a uchovnenej a je riziko, ze zdrhne a nekde si zadela na stenata, tak je lepsi vykastrovat. V cizine uz je to bezne, u nas stale ne…pockejte po Vanocich, co zas bude v utulcich za naval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.12.11 21:45

Mame takoveho krizence, ze uz nema ani naznak nejaky rasy :mrgreen:
Prvni fotka je pred strihanim a druha je po strihani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný