Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Verus, nevím přesně cca 5-6let? A je to kočka! Taky jsem četla, že se to stává u kocourů, tak jsem se divila. Ale vyloženě načůráno nikde nebylo, takže to muselo být značkování. A nevím, jestli to nebylo tím, že sousedovic kočka čekala koťata…
No a na ty cizí kočky kolem baráku jsem zvědavá. Zatím nemáme zahradu a ty kočky tu jsou zvyklé, mají i vyšlapanou cestičku. Zatím když je zahlídnu tak se snažím je vyplašit rychlým pohybem… snad to časem pochopí, psa si pořizovat nechci
NO, psa…
U nás je asi tak 6 takových těch polotoulavých koček. Sousedi je krmí a u nás se opalují.Máme fenku (pravda pouhých 5 kg), která kdykoli je vidí na zahradě, tak se může zbláznit, tak ji vždycky vypustíme, ona za nima letí jak šílená a já doufala, že se budou chodit opalovat někam jinam. A pak jednou koukám, naše Dina štěká pod hromadou cihel na kočku, ta elegantně seskočila a profackovala ji. Další den se Dina jako vždy rozběhla za prchající kočkou a vzápětí vidím, jak prchá pes a kočka za ním…Pardon, ale jsou to mrchy neskutečně drzý a z našeho psa mají akorát srandu.
Takže taky řešíme, co s nima…( a bojíme se o psa
) ![]()
Mischni, no tos mě pobavila
pokud my budeme někdy mít psa, tak asi spíš většího (teda tak středního)… malého ne, toho by sežrala naše kočka ![]()
Mischni, kočky jsou vyčůraný. Tvůj příspěvek mě pobavil, já mám strašnou představivost, takže jsem si představila, jak utíká pes a honí ho kočka
Nojo, když máte maličkatého pejska a kočky z něj mají asi opravdu srandu a taky bych se bála. Ona kočka když sekne…A tak v tomto případě fakt tak číhat s pistolkou plnou vody a nebo vlastního kocourka ![]()
To chce pejska
my máme dva a mrouskající se kočky neslyšíme a kočičince nemáme naštěstí naše tři kočky jsou vychované a cizí si k nám netroufnou
je když jsme ještě psa neměli tak k nám chodili kocouři za kočkou pořídili jsme psa a je klid ![]()
Veruš tetičce je 80 let a na její kočky nesmí nikdo sáhnout. Spí s ní v posteli, jedí z jednoho talíře a ten zápach co u ní je
Má nakaděno úplně všude. ![]()
Pak už jmě jedině napadá kočky ukrást, vykastrovat a vrátit…Což je nereálný, takže je to spíš neřešitelný, leda pak nějakého trhače, aby se k vám kočky bály…
Tak nám chodí kočky kadit do záhonků, no to si pak s radostí pěstujte domácí zeleninku
, bestie lezou i do skleníku, chybí nám jedno sklo, ale je zabedněný prkenm, jen malý otvor nahoře, už tam máme barikádu jak Robinson Crusoe
, ale protáhnou se i tak ![]()
V poslední době čím dál častěji nacházím hovna i na trávníku, pak že jen kde se dá zahrabat ![]()
Pískoviště zakrýváme, ale děti stejně chodí pomáhat na záhonky, z toho má strach, co tam vyhrabou, až se divím, že ještě nikdo nemáme toxoplazmozu!
Kubík jako malej nevolal na kočičku čičí, ale kššššc! ![]()
O těch různých přípravkách jsem taky slyšela, že neučinkují, jeden rok se povedlo vzít kočku hadicí když se zalívalo a je fakt,že dlouho od ní byl pokoj, no ale pro změnu si pořídili jinou zas další sousedi, takže po problému asi nebude nikdy ![]()
Podsedáky na terase přes noc schováváme, jinak jsou plné chlupů a smrděj ![]()
Veruš - trhače k dětem asi nee
No já tajně doufám, že její rodina příjde k rozumu a kočky půjdou z domu
Psa bohužel nemáme, a prozatím neplánujeme pořídit ![]()
Všimla jsem si, že si každý den značkuje teritorium kolem celého domu, jakoby si dělala hranici. Chápu to dobře, že si značkuje své území,proto, že nechce aby jí do „jejího“ nechodila jiná kočka?
Ty odpuzovače ve sprejích zřejmě příliš fungovat nebudou, nemáte někdo zkušenost s tímto ultrazvukovým odpuzovačem?: UTZ Odpuzovač koček
Katka
Ifco, toxoplazmozu chytneš spíš ze syrového masa, než od koček a klidně už jí třeba máte prodělanou, já si přesně nepamatuju procenta, ale snad jen 4% lidí jí prodělají tak, že o ní ví. A pokud jí holky prodělají jako mladé, pak je to dobré. Já jí někdy prodělala - podle krve - a taky jsme v klidu v těhotenství, protože jí už nikdy nechytnu
A jinak kočičí extramenty jsou podobné ježčím, ty kadí právě po zahradě a mají bobky velký jak kočky, takže třeba to vůbec nejsou v trávě hovínka od koček, ale být samozdřejmě můžou, ale méně pravděpodobné.
Trhač - nějakého, co bude prohánět kočky a ne děti ![]()
Katrinko, chápeš kočičí chování dobře. Je to takové varování pro ostatní, že tam je pánem ona a ostatní, ať se vyhnou obloukem, ale jsou takové, které i tak zkusí štěstí a vlezou i do cizího teritoria. Tk si jí přivlastněte, naočkujte, vykastrujte, odčervěte a ostatní k vám nepolezou. ![]()
Veruš - proboha, kde by se tu vzal ježek?
, jsme na kraji města, les několik kilometrů, navíc řadovka, uprostřed zahrad.....a ten smrad byl jasnej kočičinec, i když pravda k ježčímu hovínku jsem teda nečuchala ![]()
Uvažuju nad tím pepřem, z jedné strany plotu mají jen dva možnosti, kudy se k nám dostat, to by obsypat neměl být problém, pokud by to vyšlo, máme pokoj aspoň dvou koček.
Ifčo - nenech se mýlit.
Bydlíme na kraji Brna, kolem pole lán a ježci na zahradě 3. ![]()
Tak tak, rodiče bydlí u hlavní silnice, les daleko a ježci jsou dost častí návštěvníci jejich zahrady. Ale jak smrdí ježčí hovínka teda taky netuším
Zkus ten pepř, třeba to zabere. ![]()