Maliník a jeho vliv na porod

2761
7.2.11 09:09

Maliník??

Ahojky holky :) Uz sem se teda par veci o tomto cajiku dozvedela a par maminek mi tady uz k tomu i neco reklo,ale chtela bych vedet jeste par nazoru??

Jestli ste uz snim meli nejakou zkusenostpisnete mi jakou a jak vam to pomohlo nebo naopak jestli uskodilo ??

Dekuju za odpovedi :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
7.2.11 09:15

Ahoj. Myslím, že uškodit by neměl, ale jestli pomůže, to těžko říct. Kdo ho pije, tak stejně neví, jaký by byl rozdíl, kdyby ho nepil ;) .

Já jsem ho pila - před prvním porodem asi víc než před druhém, první porod trval 13h, z toho na sále 6h, druhý trval 6h, z toho na sále hodinu. Mně maliník chutnal a jestli pomohl, těžko říct, ale aspoň jsem měla pocit, že něco pro to dělám ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
7.2.11 09:24

noo tak za mě bych řekla, že mi ani nepomohl. Při prvním těhu jsem ho pila jak je psáno na krabičce-2 šálky denně, od 36.tt. A na sále jsem strávila 46hodin, různé pokusy o vyvolání, vodu mi píchali a nakonec mi tři skákali po břiše, aby ho dostali vůbec ven.A šitího bylo asi taky dost soudě podle té nekonečně dlouhé doby, co mě šili, že mi museli i přidávat další znecitlivující injekci, páč ta první už přestávala působit. Takže za mě asi nic moc. Teď ho teda ani nepiju-no on mi teď taky pro změnu hrozil předčasný porod, no a teď si říkám, že už ho ani pít nebudu. Snad už to mám za pár.Pootevřená už jsem dost dlouho, poslíčky mám taky, někd docela vydatné-nic z toho jsem u toho prvního neměla. Pít můžeš-určitě neuškodí, ale až od toho 36.tt! a jak píše má předchůdkyně-aspoŇ budeš mít pocit, žes pro to něco udělala :-) Srovnat, jestli pomůže nebo ne je opravdu těžké. I kdyby ti napsal někdo, kdo ho při prvním pil a při druhém ne-tak to taky nebude moc adekvátní, páč druhé porody už všeobecně bývají jiné, takže taky těžko říct, jestli tomu pomůže maliník. Moc jsme ti zatím nepomohly co? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
7.2.11 09:29

Ahoj, tak ja maliniku verim :-) prvni porod 8hodin z toho na sale 15min…stihla jsme vypit jen jeden sacek rodila jsem v37tt.. a 2 porod to jsem vypila 3 sacky a celej porod trval cca 3 hodiny a na sale 2 kontrakce :wink: dr rikal, ze mam paradne pripravene a mekke cesty!
rozhodne ti to neuskodi a kdyz pomuze tak jedine dobre ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
7.2.11 09:35

Já ho pila hodně a že by mi nějak pomohl se říct nedá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
7.2.11 09:57

Holky me neblikalo ocicko :(

Ale moc dekuju,jsem rada kdyz napisete sve nazory.. Ja ho skusim,treba uz jen ze by povolil ten spodek a trosku to pomohlo..
A jak rikate budu mit pocit ze pro sebe neco delam..Ja uz zacnu pit..mam 37tt takze tet uz neva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
7.2.11 10:44

Těžko říct, jestli to bylo maliníkem, ale při prvním těhu jsem ho vůbec nepila, při druhém hodně a pravidelně a druhý porod byl bezva. Rychlovka. Ve 2 v noci mi praskla voda, kontrakce začly až pak, no a porodila jsem v 3.30 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
7.2.11 11:03

radši jsem ho pila - asi pro svůj dobrý pocit - oba porody bleskurychlé…pokud bude ještě někdy v budoucnu příležitost, budu ho určitě pít od 36tt znovu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.2.11 11:05

Já rodila téměř překotně, těžko říct, díky čemu, ale od 38+0 jsem maliník pila po konvicích :mrgreen: Plus jsem vypila litr odvaru ze skořice, hřebíčků a zázvoru, to teda jen jednou.
Ale maliník je určitě fajn pít, člověk dodržuje pitný režim (já s tím mám trochu problém :oops: ) a naučí se spořádat pořádné množství tekutin, po porodu jsem byla „rozpitá“ a dost to podle mě pomohlo na nástup mlíka, že jsem byla schopná vypít denně i 4l tekutin.
Teď budu určitě pít znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
7.2.11 11:07

…maliník má protiprůjmové účinky, je mírně diuretický(močopudný) a užívá se ke kloktání dutiny ústní při zánětech, pomáhá při cukrovce, zlepšuje chuť k jídlu, uvolňuje křeče při chorobách žlučníku, snižuje vysoké horečky, zmírňuje hemoroidy, doporučuje se při kornatění tepen, pomáhajá při astmatu, léčí akné a kožní onemocnění
S těhotenstvím a porodem nevidím žádnou souvislost, že by jej měl ulehčit :nevim: Přidává se do běžných čajových směsí pro svou chuť.

Spíše se doporučuje pít před porodem kontryhelový čaj, který posiluje dělohu, snižuje krvácivost, podporuje laktaci a tvorbu mléka.

Na změkčení tkání a lepší vyprazdňování bych užívala lněné semínko.

Na nácvik porodu, posílení svalů pánevního dna a roztažení hráze je Epi-no.

By mě zajímalo, kdo pořát šíří takový zázračný maliníkový vlivy :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
7.2.11 11:13

:) to je fajn ze ste se rozepsali,proste za skousku to stoji :)

To lneny seminko,nad tim sem taky premyslela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
7.2.11 11:49

PeBa - kdo to pořád šíří? Vždyť to všude píšou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
7.2.11 12:04

Pila jsem ho, protože mi chutnal. Porod byl vyvolávanej a šerednej, takže zázraky se asi neděly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
7.2.11 12:42

a neni to treba tak ze na kazdou nastavajici maminku ten cajik pusobi jinak ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
7.2.11 12:47

při prvním těhu pila litry,ale porod hnus(13 hodin) :poblion: při druhým těhu nepila a porod úžasný,za dvě hoďky všeho všudy:mrgreen: každopádně nic tím nepokazíš :wink:

Příspěvek upraven 07.02.11 v 12:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky