Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky
Uz sem se teda par veci o tomto cajiku dozvedela a par maminek mi tady uz k tomu i neco reklo,ale chtela bych vedet jeste par nazoru??
Jestli ste uz snim meli nejakou zkusenostpisnete mi jakou a jak vam to pomohlo nebo naopak jestli uskodilo ??
Dekuju za odpovedi
![]()
Ahoj. Myslím, že uškodit by neměl, ale jestli pomůže, to těžko říct. Kdo ho pije, tak stejně neví, jaký by byl rozdíl, kdyby ho nepil
.
Já jsem ho pila - před prvním porodem asi víc než před druhém, první porod trval 13h, z toho na sále 6h, druhý trval 6h, z toho na sále hodinu. Mně maliník chutnal a jestli pomohl, těžko říct, ale aspoň jsem měla pocit, že něco pro to dělám
![]()
noo tak za mě bych řekla, že mi ani nepomohl. Při prvním těhu jsem ho pila jak je psáno na krabičce-2 šálky denně, od 36.tt. A na sále jsem strávila 46hodin, různé pokusy o vyvolání, vodu mi píchali a nakonec mi tři skákali po břiše, aby ho dostali vůbec ven.A šitího bylo asi taky dost soudě podle té nekonečně dlouhé doby, co mě šili, že mi museli i přidávat další znecitlivující injekci, páč ta první už přestávala působit. Takže za mě asi nic moc. Teď ho teda ani nepiju-no on mi teď taky pro změnu hrozil předčasný porod, no a teď si říkám, že už ho ani pít nebudu. Snad už to mám za pár.Pootevřená už jsem dost dlouho, poslíčky mám taky, někd docela vydatné-nic z toho jsem u toho prvního neměla. Pít můžeš-určitě neuškodí, ale až od toho 36.tt! a jak píše má předchůdkyně-aspoŇ budeš mít pocit, žes pro to něco udělala
Srovnat, jestli pomůže nebo ne je opravdu těžké. I kdyby ti napsal někdo, kdo ho při prvním pil a při druhém ne-tak to taky nebude moc adekvátní, páč druhé porody už všeobecně bývají jiné, takže taky těžko říct, jestli tomu pomůže maliník. Moc jsme ti zatím nepomohly co? ![]()
Ahoj, tak ja maliniku verim
prvni porod 8hodin z toho na sale 15min…stihla jsme vypit jen jeden sacek rodila jsem v37tt.. a 2 porod to jsem vypila 3 sacky a celej porod trval cca 3 hodiny a na sale 2 kontrakce
dr rikal, ze mam paradne pripravene a mekke cesty!
rozhodne ti to neuskodi a kdyz pomuze tak jedine dobre ne ![]()
Holky me neblikalo ocicko ![]()
Ale moc dekuju,jsem rada kdyz napisete sve nazory.. Ja ho skusim,treba uz jen ze by povolil ten spodek a trosku to pomohlo..
A jak rikate budu mit pocit ze pro sebe neco delam..Ja uz zacnu pit..mam 37tt takze tet uz neva ![]()
Těžko říct, jestli to bylo maliníkem, ale při prvním těhu jsem ho vůbec nepila, při druhém hodně a pravidelně a druhý porod byl bezva. Rychlovka. Ve 2 v noci mi praskla voda, kontrakce začly až pak, no a porodila jsem v 3.30 ![]()
radši jsem ho pila - asi pro svůj dobrý pocit - oba porody bleskurychlé…pokud bude ještě někdy v budoucnu příležitost, budu ho určitě pít od 36tt znovu ![]()
Já rodila téměř překotně, těžko říct, díky čemu, ale od 38+0 jsem maliník pila po konvicích
Plus jsem vypila litr odvaru ze skořice, hřebíčků a zázvoru, to teda jen jednou.
Ale maliník je určitě fajn pít, člověk dodržuje pitný režim (já s tím mám trochu problém
) a naučí se spořádat pořádné množství tekutin, po porodu jsem byla „rozpitá“ a dost to podle mě pomohlo na nástup mlíka, že jsem byla schopná vypít denně i 4l tekutin.
Teď budu určitě pít znova.
…maliník má protiprůjmové účinky, je mírně diuretický(močopudný) a užívá se ke kloktání dutiny ústní při zánětech, pomáhá při cukrovce, zlepšuje chuť k jídlu, uvolňuje křeče při chorobách žlučníku, snižuje vysoké horečky, zmírňuje hemoroidy, doporučuje se při kornatění tepen, pomáhajá při astmatu, léčí akné a kožní onemocnění
S těhotenstvím a porodem nevidím žádnou souvislost, že by jej měl ulehčit
Přidává se do běžných čajových směsí pro svou chuť.
Spíše se doporučuje pít před porodem kontryhelový čaj, který posiluje dělohu, snižuje krvácivost, podporuje laktaci a tvorbu mléka.
Na změkčení tkání a lepší vyprazdňování bych užívala lněné semínko.
Na nácvik porodu, posílení svalů pánevního dna a roztažení hráze je Epi-no.
By mě zajímalo, kdo pořát šíří takový zázračný maliníkový vlivy
.
to je fajn ze ste se rozepsali,proste za skousku to stoji ![]()
To lneny seminko,nad tim sem taky premyslela ![]()
Pila jsem ho, protože mi chutnal. Porod byl vyvolávanej a šerednej, takže zázraky se asi neděly ![]()
a neni to treba tak ze na kazdou nastavajici maminku ten cajik pusobi jinak ??
při prvním těhu pila litry,ale porod hnus(13 hodin)
při druhým těhu nepila a porod úžasný,za dvě hoďky všeho všudy:mrgreen: každopádně nic tím nepokazíš ![]()
Příspěvek upraven 07.02.11 v 12:57