Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj, jsem 37+3tt a občas mám bolesti v podbřišku, jako bych to měla dostat. Můžou to být poslíčci?
jo, můžou to být posli, v tvém týdnu je to normální, děloha jde s přípravou do finiše a nacvičuje.
můžou pak být i celkem pravidelné a tvářit se jako začínající porod, nejlepší způsob, jak poznat poslíčky od kontrakcí je zalézt do vany, ideální je 37,5stupně, ne horkou. Teplá voda posli rozežene a kontrakce by měli zůstat nebo dokonce zesílit.
jj mám uplně to samé, skoro denně. Od včerejška vyjímečně neee-nějak se mi podezřele ulevilo a jak jsem doteď byla celý třetí trimestr totálně zdechlá, tak teď jsem až podezřele v kondici ![]()
Dr. říkal, že to jsou poslíčci.
A když už sem tak píšu-jak se prosím vás do té vany naložíte?? Jsem se o tom kterýsi den pokoušela a pořád jsem připouštěla vody a pořád a břicho furt trčelo…no to abych si vlezla tak do bazénu
to byla jooo spotřeba vody na ten můj bříšan, abych ho aspoň nějak rozumně užitečně ponořila. Stačí kdyžtak i sprcha? A sprchovat si to břicho?
Brusek píše:
jj mám uplně to samé, skoro denně. Od včerejška vyjímečně neee-nějak se mi podezřele ulevilo a jak jsem doteď byla celý třetí trimestr totálně zdechlá, tak teď jsem až podezřele v kondici
Dr. říkal, že to jsou poslíčci.
A když už sem tak píšu-jak se prosím vás do té vany naložíte?? Jsem se o tom kterýsi den pokoušela a pořád jsem připouštěla vody a pořád a břicho furt trčelo…no to abych si vlezla tak do bazénuto byla jooo spotřeba vody na ten můj bříšan, abych ho aspoň nějak rozumně užitečně ponořila. Stačí kdyžtak i sprcha? A sprchovat si to břicho?
Horká vana ti napoví-. když bolesti přejdou, jsou to poslové, když se ještě víc rozjednou, rozjeď se do porodky,rodíš
(Já byla samej posel Dva měsíce před porodem
)
Ahoj. Poslední týden jsem dvakrát zaznamenala náhlou, ale musím říct, že slabou, bolest jako při menstruaci. Můžou to být poslíčci? Takle brzo? Jsem 26. tt. Pociťovala jste některá něco podobného?
Taky jsem se dnes v noci zhrozila, co je to za bolest, jako při MS.. ale bříško mi netvrdlo jako při poslíčcích, co jsem měla zatím asi jen 2×
Ráno nic…
Holky napovídají správně, vana je rozhodující.. buď posly rozežene nebo posílí a pak pojedeme
![]()
No já teda doufám, že v nejbližší době nikam nepojedu. Jsem teprv 26.tt, jen ať si tam miminko ještě chvilku pobude ![]()
Ahojky, taky bych se chtěla optat. Od včerejška mám jakoby chvílema bolesti v podbřišku, jako kdybych to měla dostat, občas mi břicho ztvrdne, ale taky ne. Dočetla jsem se, že při poslíčcích břicho ztvrdne pokaždé. Jinak jse 37 + 2, upřímně to fakt nepoznám. A také od té doby mám šílenou náladu, pořád bulím a jsem šíleně hysterická..... ![]()
Děkuji ![]()
Já jsem kolem 24. tt pociťovala bolest jako kdybych to měla dostat taky. Ale břicho mi netvrdlo nic. Tak jsem to říkala Dr a on mi řekl, že to jsou roztahující vazy atd a taky že to může být, že malej tlačí hodně dolu mně teda hlavičkou.
Asi budu mít blbej dotaz, ale nikdy jsem neměla menstruační bolesti. Teď mě často bolí břicho a přirovnala bych to jako k namoženejm břišákům po cvičení. Nevím, jestli mi břicho tvrdne, nebo tam tlačí mimčo zádíčka. To nepoznám. Můžou to bejt ty poslíčci? A bude takhle „bolet“ pak i začátek porodu? Ty kontrakce? Je to stejný typ bolesti? Jsem 37+6 tt
jizvíková píše:
pokud to neni porod, jsou to poslove
Dobrá rada nad zlato
Vidíš tu nějaké děti? Nevidíš - byli to poslíčci ![]()
Angua píše:jizvíková píše:Dobrá rada nad zlato
pokud to neni porod, jsou to poslove![]()
![]()
Vidíš tu nějaké děti? Nevidíš - byli to poslíčci