Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, jako prvorodička neustále přemýšlím jak porodit. Mohu rodit normálně, do vody a nebo císař. Jako jednoduší verze mi neustále vrtá hlavou císař. Kamarádka rodila normálně a císařem. Tak mi doporučuje císaře. Tak moc prosím o radu… ![]()
To si ale nemůžeš rozhodnout sama, jestli normálně nebo císařem ![]()
Já rodila normálně a pohoda… S vodou nevím, zjisti si, kde je možné rodit do vody a buď to využiješ, nebo ne. Mi byla hnusná a nepříjemná i většinou blahořečená sprcha, takže porod do vody bych asi nechtěla. ![]()
I pro miminko je lepší narodit se normálně…
jáj sem taky prvorodička a budu rodit normálně pokud to půjde a bude vše bez problému.Máš důvod,že přemejšlíš nad něčím takovým?????
O císaři rozhodují lékaři ne ty.
Leda by si měla hodně vážné psychické problémy spojené se strachem z porodu.
Určitě bych chtěla rodit normálně,mám za sebou obojí a přirozenej porod bych neměnila,navíc císař je velké riziko pro miminko i pro matku.Jinak porod do vody může být fain,já jsem proseděla dlouhé hodiny ve sprše bylo to jediné co aspoň na chvílku ulevilo ![]()
ja bych dobrovolne do cisare nesla, nic pak z toho porodu nemas, kdyz jsi v narkoze!!!!
Radím rodit taky normálně..ju sice to bolí,ale přežít se todá
myslím že by sis to pak vyčítala.. Nevím,každá to máme jinak.Já na porod vzpomínám ráda.Císař je operace..do toho bych jen tak nešla ![]()
tak myslím, že každý kdo má za sebou břišní operaci se mnou bude souhlasit, že to není žádná prča, bolí to jako blázen a dost dlouho trvá, než se vyhrabeš z narkózy, bude ti po ní zle atd…porod mě teprve čeká, ale každopádně NORMÁLNĚ, ona narkóza je riziko vždycky i když si spousta lidí myslí, že je to normálka…z 1000 „zdravých“ uspaných lidí se jeden neprobere a není to chyba doktora, prostě to organismus nezvládne, však se neboj, když bude problém, tak tě budou operovat, ale jít do toho dobrovolně? myslím, že bys pak litovala, už jenom protože prospíš první okamžiky s mimoušem:-)
Já to nebudu rozpitvávat,jen bych chtěla podotknout,že pokud má zakladatelka možnost si vybrat,jak bude rodit,a vybrala by si císaře,tak ten císař nemusí být v narkoze ale ve spinální analgezii.
Pokud bych si mohla vybrat, tak bych rodila do vody, musi to byt desna uleva, me teda voda hodne pomahala pri porodu
ale i tak je vzdycky na porodnim sale sprcha k neomezenemu uziti
Tolik mamin pred tebou zvladly porod normalne, urcite ho zvladnes taky
Navic jizva po cisari desne boli a dlouho se hoji, kdyz pak musis stale zvedat miminko pri kojeni a jine peci, uzijes si bolesti vic nez dost. Prirozeny porod je uz podle slova prirozeny, a to nejen pro tebe, ale hlavne pro dite. Drzim palecky, at vse hlavne probehne bez komplikaci ![]()
Mě stačila operace slepáku laparoskopicky a už bych si do břicha nenechala řezat ani za zlatý prase ![]()
A to jsem měla těžkej hnusej vyvolávanej porod a to hojení potom… no škoda slov.
Nicméně teď se těším na porod, který přirozeně začne a hezky si to s mimi odbydeme pokud možno bez chemie.
Do vody jsem taky chtěla, ale nakonec mi byla protivná i ta sprcha, a vlastně díky komplikacím bych ani nemohla…
Byla jsem ve vaně část porodu a docela si umím představit do ní i porodit. Byla to báječná úleva. Volila jsem porodnici, kde si můžeš vybrat polohu na porodním sálku bylo asi všechno (porodnické křeslo, postel, žebřiny, míč, porodnická hruška, sprcha, vana, závěs) a nechala jsem osudu, jak to nakonec půjde. Císaře bych dobrovolně nechtěla ani za nic. Já si hned po porodu mohla dojít na wc, umýt se, pomuchlat malou, mít ji u sebe, přebalovat ji, chovat, kojit..po císaři co byly holky, tak děs. Musely ležet, pořádně neumyté, o mimi se jim starali jiní…nic pro mě.
Ahoj já porodila sponntáně 3kluky a byla jsem naprosto spokojená císařem bych nerodila NIKDY pokud bych měla na výběr. Ale na výběr nemáš! A všechny holky co znám tak byly po císaři měsíc mimo a Ty problémy, hojení jizvy bolesti břicha atd. Pokud jsi zdravá a nemáš žádné komplikace tak buď ráda že můžeš rodit normálně protože každá operace je riziko a na co ho zbytečně podstupovat. Přeji hodně štěstí síly k porodu a zdravé miminko ![]()
Během přirozeného porodu vyrábí ženské tělo hormony, které ovlivňují i navázání vztahu mezi matkou a dítětem či schopnost kojit. Dojde-li k podání umělých hormonů, přirozená rovnováha se narušuje, což může mít negativní vliv jak na psychiku matky, tak dítěte.
Vlastní kapitolu pak představuje císařský řez a epidurální anestezie, protože absence bolesti či vaginálního porodu znamená i chybění některých hormonálních pochodů.
Hned po porodu dítě by mělo ležet v klidu u matky a poprvé se přisát k prsu. Vzniká pouto mezi matkou a mládětem. Dítě by se tedy nemělo oddělit ani na minutu a už vůbec ne v první hodině po porodu. Odloučení je pro dítě trauma.
Citace tohoto članku
Příspěvek upraven 02.02.11 v 18:36
Háta_x píše:
Byla jsem ve vaně část porodu a docela si umím představit do ní i porodit. Byla to báječná úleva. Volila jsem porodnici, kde si můžeš vybrat polohu na porodním sálku bylo asi všechno (porodnické křeslo, postel, žebřiny, míč, porodnická hruška, sprcha, vana, závěs) a nechala jsem osudu, jak to nakonec půjde. Císaře bych dobrovolně nechtěla ani za nic. Já si hned po porodu mohla dojít na wc, umýt se, pomuchlat malou, mít ji u sebe, přebalovat ji, chovat, kojit..po císaři co byly holky, tak děs. Musely ležet, pořádně neumyté, o mimi se jim starali jiní…nic pro mě.