Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No právě, teorie je mě jasná taky. Jenže i když na to má člověk třeba i právo, než si to vyhádáš, už je pomalu čas jít domů… ![]()
Asho:ale bohužel to někde asi neví,jak je to riskantní!!
Já vím že kdysi tady u nás(jížní morava)doktor více korpuletbí takhle půři porodu více ublížil,než pomohl!! ![]()
A kamoška rodila ted v srpnu,miminko malé (2.90)a bohužel jí po břiše skákaly a omdlela..je to děs kolikrát ty metody!A dokonce i to,když v dnešní době UTZ se „seknou“a kamošce tahaly 4kg malou „spodem“a zaklínila se jim ramínka,tak jí tahaly kleštěma,chuda měla jizvu nad okem
těch komlikací se taky hodně bojím!!Ale si říkám,že na to nesmím myslet!!
Ivusko:Tak tohle křesílko jsem v porodce také viděla!!!
No to vypadá dobře,takhle tlačit!!Ale jak píšeš u té poslední fotky,kdyby ti šlo to madlo přetáhnout přes opěrku a zachytit se!! ![]()
Medvedík píše:A kamoška rodila ted v srpnu,miminko malé (2.90)a bohužel jí po břiše skákaly a omdlela..je to děs kolikrát ty metody!A dokonce i to,když v dnešní době UTZ se „seknou“a kamošce tahaly 4kg malou „spodem“a zaklínila se jim ramínka,tak jí tahaly kleštěma,chuda měla jizvu nad okem
Horor!
Příspěvek upraven 02.02.11 v 22:36
Medvedík píše:
Asho:ale bohužel to někde asi neví,jak je to riskantní!!Já vím že kdysi tady u nás(jížní morava)doktor více korpuletbí takhle půři porodu více ublížil,než pomohl!!
A kamoška rodila ted v srpnu,miminko malé (2.90)a bohužel jí po břiše skákaly a omdlela..je to děs kolikrát ty metody!A dokonce i to,když v dnešní době UTZ se „seknou“a kamošce tahaly 4kg malou „spodem“a zaklínila se jim ramínka,tak jí tahaly kleštěma,chuda měla jizvu nad okemtěch komlikací se taky hodně bojím!!Ale si říkám,že na to nesmím myslet!!
Nemysli na to, protoze je fura holek, co porodily v pohode a bez problemu. Ty to proste taky zvladnes ![]()
Tak to kreslo je super! Bohuzel v Podoli sice meli uplne novy polohovaci, ale porad tam jsou ty operky na nohy
A porad maji tendenci dat kreslo do lehu…ja si teda trvala na sedu, ale nohy mi tam zvedli, coz byla nejdriv docela akrobaticka poloha.
Holky,to doufám,že to zmáknu,nemůžu se dočkat,ale bojím se no ![]()
Každopádně ani tak bych neuvažovala o císaři-je to vážná operace…spíše se i bojím epidurálu,ten se taky může špatně píchnout,no člověk na to nesmí ani myslet ![]()
Medvedík píše:
Ivusko:Tak tohle křesílko jsem v porodce také viděla!!!No to vypadá dobře,takhle tlačit!!Ale jak píšeš u té poslední fotky,kdyby ti šlo to madlo přetáhnout přes opěrku a zachytit se!!
No ovšem pozor na to, aby tu postel vůbec uměli napolohovat. Kamarádka takhle rodila nedávno v Olomouci ve fakultce, chtěla rodit vestoja, to PA nějak nevydýchala, že neví, jak by chytla dítě, tak se domluvily na kleku s tím madlem, jenže oni jí to madlo neuměli překlopit a snížit tu jednu část postele, tak ji nakonec podpíral partner. No a pak ještě chtěli postel trochu posunout, aby měla PA lepší přístup, tak to jim zas nešly odblokovat kolečka
No zjevně byla kamarádka první, kdo požadoval takové věci a je smutné, že to ženám sami nenabízí. To už si pak člověk fakt myslí, že je ty nástřihy a skákání na břicho musí bavit ![]()
Medvedík píše:
Holky,to doufám,že to zmáknu,nemůžu se dočkat,ale bojím se no
Každopádně ani tak bych neuvažovala o císaři-je to vážná operace…spíše se i bojím epidurálu,ten se taky může špatně píchnout,no člověk na to nesmí ani myslet
No ja epi poprvy mela. Podruhy ne, proto to mozna trvalo dyl…ale bylo to o to lepsi. Tlacila jsem tak, jak jsem potrebovala ja a ne jak mi rekli, protoze poprvy jsem to pres epi tak necitila… nech to konovi, uvidis primo pri akci ![]()
asha píše:
Tak to kreslo je super! Bohuzel v Podoli sice meli uplne novy polohovaci, ale porad tam jsou ty operky na nohyA porad maji tendenci dat kreslo do lehu…ja si teda trvala na sedu, ale nohy mi tam zvedli, coz byla nejdriv docela akrobaticka poloha.
asha píše:
Tak to kreslo je super! Bohuzel v Podoli sice meli uplne novy polohovaci, ale porad tam jsou ty operky na nohyA porad maji tendenci dat kreslo do lehu…ja si teda trvala na sedu, ale nohy mi tam zvedli, coz byla nejdriv docela akrobaticka poloha.
Ale to samozřejmě toto křesílko taky nabízí, ovšem bohužel dokonce ani sám výrobce nepublikuje naši oblíbenou polohu „přejeté žáby“, jen sed s nohama nahoru:
manisa píše:
Ahoj.
Kamarádka rodila první dítě normálně a druhé císařem a její verdikt je : radši 100× normálně než jednou císaře.![]()
Asi tak… Prvni dite jsem rodila normalne, joo, boli to, ale mela jsem v podstate hodne rychly a bezproblemovy porod a byl to fakt super zazitek ![]()
Musim rict, ze na druhy porod jsem se fakt tesila ve smyslu, ze si ho zkusim vic prozit, kdyz uz jsem vedela do ceho jdu, tesila jsem se, az s malym v naruci budeme i s partnerem jist tu svacinu, co u nas davaji a psat ty oslavny smsky ![]()
No a dopadlo to uplne jinak, skoro cely porod jsem si sice prozila, az po klystyr a protrzeni vaku a pak se zjistilo, ze malej leze nosem, takze se zasekl a nejde ani ven ani zpet, takze rychlej cisar… ![]()
Ve spinalu, takze jsem to vse prozivala, mela jsem hruzu z toho salu, celej cisar hnusnej zazitek, kdyz malyho vyndavali, potom ty leky a JIP
Nastesti se mi laktace spustila jeste rychleji nez po normal porodu, takze se kojeni rozbehlo hned a vztah jsme si taky vybudovali docela rychle, ale proste jsem mela pocit, ze jsem selhala a ze ho chudaka museli tahat ven hlavou
I kdyz se nic jineho nedalo delat…
Jizva se mi hojila dobre a rychle, ale proste to bolelo a bylo to neprijemne, takze se primlouvam za normalni porod!
asha píše:Medvedík píše:No ja epi poprvy mela. Podruhy ne, proto to mozna trvalo dyl…ale bylo to o to lepsi. Tlacila jsem tak, jak jsem potrebovala ja a ne jak mi rekli, protoze poprvy jsem to pres epi tak necitila… nech to konovi, uvidis primo pri akci
Každopádně ani tak bych neuvažovala o císaři-je to vážná operace…spíše se i bojím epidurálu,ten se taky může špatně píchnout,no člověk na to nesmí ani myslet
To je fakt!!
Ono jak už jsou potom silné kontrakce,tak z důvodu „hýbání se“ho pak tuším už nejde píchnout,ale uvidím,nechám to na nich!! ![]()
Medvedík píše:
Pokud císař, tak určitě nejraději ve spinálu… Ale jinak jsem o epidurálu při vaginálním porodu nikdy neuvažovala ![]()
ivuska.h píše:asha píše:
Ale to samozřejmě toto křesílko taky nabízí, ovšem bohužel dokonce ani sám výrobce nepublikuje naši oblíbenou polohu „přejeté žáby“, jen sed s nohama nahoru:
http://www.borcad.cz/…polohy-3.jpg
Jo to je presne ta poloha
Si predstav, ze te do ni dostavaji pri tech nejvyzivnejsich kontrakcich ![]()
Ty nohy jsem tam musela zvednout,coz mi teda vubec neslo…