Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky maminy ![]()
Tak včera jsem byla v poradně a tam mi dr.řekl,že už by to mělo být za chvilku..prohlížel mě a říkal že už je malej hodně dole..tak mě poslal na hodinu ven a po hodině jsem šla znova na monitor,čekala jsem,že by mě tam snad mohli už i nechat a pak mi řekl,že porod může přijít každým dnem,ale kdyby prýy ne takže mě automaticky přijmou příští čtvrtek,takže jestli mi to nepřijde samo tak to bude další dlouhý týden..
Když jsem dorazila včera domu,sla jsem na wc a koukam a lehce jsem krvacela,hned jsem mu volala a on ze je to tim vysetrenim no nastesti mi to vecer preslo a dnes jsem sla znovu na wc a zase mi prijde ze trosku spinim,cim to muze byt?
Ja jako prvorodicka o tom nic moc nevim a doufam,ze poznam aspon ty kontrakce.. ![]()
Kontrakce poznáš=) Špinění po vyšetření je taky normální, možná už se uvolnila hlenová zátka.
K předpovědím doktorů, kdy to bude. - Ráno v devět „no to dneska nebude…“, a o půl šesté večer Majda na světě ![]()
Oni to fakt nemůžou nijak poznat.
Užívej ještě poslední chvilky s břuchem, je oproti miminu docela „bezúdržbové“ ![]()
Jednou vyleze, už to dlouho trvat nebude ![]()
Jj, taky si myslím, že ti začala odcházet hlenová zátka!
Před porodem jsem taky po každém vyšetření špinila ![]()
A s předpovědí dr. kdy to bude nebo nebude - tak to mám stejnou zkušenost jako Pipet
po 20. hod. mě přijali v pododnici a tam mi řekli, že mám být v klidu, že do rána stejně neporodím, že jsem na 2 prsty takže kdo ví jestli to vůbec bude ten druhý den
no a malý se narodil 21:46 ![]()
Každopádně si ještě užívej poslední dny s pupíkem ![]()
Držím palce ať to máte brzo za sebou a přeji pohodový porod
![]()
No at uz je to za nami..pritel je snad vic nervozni nez ja..:-)
Jooo tak to oni jsou ![]()
Manžel byl se mnou u prvního porodu a sestřička mu říká „dávejte mamince kyslík“ a co myslíš, ten si dýchal s maskou a já lapala po dechu - jsou to hrdinové
![]()
Ahoj,já mám termín zítra a otevřená na dva prsty už dva týdny a stále se nic neděje,kontrakce určitě poznáš neboj. Držím palce,aby ti to vše proběhlo rychle.
Ahoj, tak mě zase včera řekl, že jsem zavřená a že se nic nechystá. Termín za pár dní, ale trošku bojuji s komplikacemi a mám strach z vyvolávání. Myslím, že po vyšetření je špinění normální. Já včera i docela dost krvácela, dneska už tedy jen špiním, ale také docela dost. Už aby to bylo za námi ![]()
Maky2302-to s tebou souhlasím,už aby to bylo za námi,poslední dny se dost vlečou ![]()
Holky já mám termín v pátek…už 14 dní jsem otevřená na 2cm,hlavička se tlačí ven,čípěk i hrdlo měkké a stejně se nic neděje
a já tak nechci přenášet
veronikavi-to já taky nechci přenášet a stále doufám,že se mimi umoudří a brzo na nás vykoukne ![]()
Snažím se na to pořád nemyslet a dělat spoustu jiných věcí, ale ono mi to nějak nejde, přijde mi že malá už je všude ![]()
Maky2302 píše:
Snažím se na to pořád nemyslet a dělat spoustu jiných věcí, ale ono mi to nějak nejde, přijde mi že malá už je všude
Mě už z toho taky pěkně hrabe a jsem občas i pěkně protivná sama sobě. ![]()
No tak já to měla opačně než holky. Od cca 35.tt doktor říkal, že by byl rád kdybych vydržela ještě aspoň týden.Další týden na kontrole se divil, že nic…a takhle to bylo pořád dokola
Nakonec to skončilo ve 40+3 plánovaným císařem, jelikož v porodnici zjistili,že malej má víc gramů než jim je schopnej UTZ říct
Takže já podle doktora rodila pokaždé.A po každém vyšetření jsem taky špinila. Užívej si poslení dni a hlavně se nebuj.Ono to příjde. Když to šlo dovnitř, tak to musí jít i ven
držím palečky ![]()