"Předehra" porodu

1943
1.2.11 22:13

"Předehra" porodu

Jsem 39+2tt a od včera celkem často chodím na wc-i na „velkou“ jdu 2× denně.Chvílema mi jakoby ztvrdne celé břicho (napne)-několikrát za den,žádné bolesti nebo nutkání tlačit.To snad ještě nerodím :think: ,ale ten záchod mi leží v hlavě.Hlavičku už má mimi hodně dole cca týden,ale mě to časté chození onam začalo až včera.Někde jsem snad četla,že když to tak je,tak se do 3 dnů rodí 8-o .Rodím sice podruhé,ale předtím mi praskla voda,tak bylo jasné.Já jen jestli to taky není nějaká „předehra“porodu,něco jako jsou třeba poslíčci(ty jsem taky neměla nebo o nich aspoň nevím).Asi už mi začíná z toho čekání hrabat :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
871
1.2.11 22:17

Ahoj, klidně to může být čištění před porodem. Tak bych byla na pozoru, myslím, že už je porod za dveřmi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.2.11 22:35

Pokud je mimčo hodně dole, může to souviset s tím, může to být předzvěst porodu (ale to už je teď prakticky všechno, do dvou týdnů máš mimčo určitě u sebe :mrgreen: )

Nijak bych neplašila, hezky si na tom záchodě poseď, když přijde to ztvrdnutí, tak je dobré co nejvíc uvolnit pánevní dno, ve stoje třeba opřená o stůl a jemně si podsazovat a vrtět pánví. Pomůžeš tím miminku postupovat dolů.
a na záchodě je asi uvolnění pánevního dna jasné :lol:
Ale já se takto vyprazdňovala už určitě víc jak týden před porodem, takže nějaké limity bych nebrala v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
2.2.11 00:35

Já se vyprazdňovala až při prvních kontrakcích (které do pár hodiny vyústili porodem), nikoliv předem, ale za to důkladně (já tam během pár hodin byla snad 30×). Takže za mě ano, může to souviset s blížícím se porodem… :palec: Hlavně klid, to bude dobré. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
2.2.11 07:43

tak u me to tak bylo - ve 2 rano jsem musela na velkou, coz u me neni normalni, pak jsem jeste v pohode usnula, ale kolem 5 me zacaly budit mirne bolesti po 10-15 minutach, zadna pravidelnost v tom nebyla, asi v 9 jsem si dala vanu a pravidelnost se dostavila a zkratilo se to asi na 6-8 minut, asi v 11 jsme odjeli do porodnice a v 18 byla mala venku :wink:
takze je klidne mozny, ze uz mas odrozeno :)

• Citovat
  • Upravit
219
2.2.11 08:17

Já když rodila po druhé jsem byla ještě víc vystresovaná,že nepoznám,že rodím než při první těhu.Jsem si říkala,že to bude pěkná ostuda,když přijdu do porodky a tam mi řeknou,že to porod není a jakto,že to nepoznám,když už jsem jednou rodila :roll: Na velkou jsem chodila taky často,což nebylo normální,ale rodila až za dva týdny v 41+0.Poslíčky jsem měla hodně,takže jsem jen zapisovala a kutila-máme už jet,nemáme.No nakonec jsem to samozřejmě poznala a za dvě hodky od první kontrakce byl malý venku :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
2.2.11 08:55

Já jsem teď taky právě vystresovaná,protože tak často chodit na wc u mě není není normální.Takže může to přijít zítra nebo klidně až bůhví kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
2.2.11 11:42

já mám všechny známky blížícího se porodu už asi 14 dní a pořád se nic neděje :-( dneska jsem 39+5

• Citovat
  • Upravit
11202
2.2.11 20:38

Já mám dost silné poslíčky a to vyprazdňování už cca 14 dní a po dnešní kontrole se nic nechystá tak nevím jak to je :nevim: já jsem asi nějaký exot :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
2.2.11 21:40
Kebinka píše:
Já mám dost silné poslíčky a to vyprazdňování už cca 14 dní a po dnešní kontrole se nic nechystá tak nevím jak to je :nevim: já jsem asi nějaký exot :mrgreen:

nejsi sama,taky jsem exot :-) a rodím už 14 dní

• Citovat
  • Upravit
1943
3.2.11 10:04

včera jsem měla i takové tlaky v břichu a podbřišku (jakoby se to sevřelo na cca 15 vteřin a ztvrdlo,bylo to zvláštní.ale nebolelo to).4× po 10ti min a pak se to prodlužovalo-to budou asi ty poslíčci co?Začínám být celkem nervózní,ještě manža se mě furt ptá-„tak co? už jedem?“ a „už rodíš?“to mi taky moc klidu nepřidá.Přiznám se,že už se nemůžu dočkat až začnu rodit.Nějak bych to popohnala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
3.2.11 10:29
janet9 píše:
včera jsem měla i takové tlaky v břichu a podbřišku (jakoby se to sevřelo na cca 15 vteřin a ztvrdlo,bylo to zvláštní.ale nebolelo to).4× po 10ti min a pak se to prodlužovalo-to budou asi ty poslíčci co?Začínám být celkem nervózní,ještě manža se mě furt ptá-„tak co? už jedem?“ a „už rodíš?“to mi taky moc klidu nepřidá.Přiznám se,že už se nemůžu dočkat až začnu rodit.Nějak bych to popohnala :lol:

Popoháním,vyháním malého ven a nic,drží se mě jak klíště :-( zítra druhý termín,tak jsem zvědavá

• Citovat
  • Upravit
3.2.11 12:22

Ahoj
Chtěla jsem se zeptat,zda nemáte některá zkušenosti s porodem KP. Jsme ve 37tt,první mimčo a bohužel KP. Tak přemýšlím zda příznaky porodu jsou stejné jako u hlavičky dolu nebo zda se mám víc hlídat. Zatím mám jen občasné chvilkové bolesti zad a řezání v pochvě. Jinak ale nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11202
3.2.11 12:52
veronikavi píše:
Kebinka píše:
Já mám dost silné poslíčky a to vyprazdňování už cca 14 dní a po dnešní kontrole se nic nechystá tak nevím jak to je :nevim: já jsem asi nějaký exot :mrgreen:

tak to jsem ráda že nejsem sama :mrgreen: malá se mě taky drží jako klíště už nevím co dělat abych se aspoň otevřela :roll: no ona si spíš čeká na toho valentýna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
3.2.11 13:03
Kebinka píše:
veronikavi píše:
Kebinka píše:
tak to jsem ráda že nejsem sama :mrgreen: malá se mě taky drží jako klíště už nevím co dělat abych se aspoň otevřela :roll: no ona si spíš čeká na toho valentýna :mrgreen:
:-D to moje miminko asi čeká na můj svátek…já bych ale chtěla zítra rodit :-(
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí