Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem 39+2tt a od včera celkem často chodím na wc-i na „velkou“ jdu 2× denně.Chvílema mi jakoby ztvrdne celé břicho (napne)-několikrát za den,žádné bolesti nebo nutkání tlačit.To snad ještě nerodím
,ale ten záchod mi leží v hlavě.Hlavičku už má mimi hodně dole cca týden,ale mě to časté chození onam začalo až včera.Někde jsem snad četla,že když to tak je,tak se do 3 dnů rodí
.Rodím sice podruhé,ale předtím mi praskla voda,tak bylo jasné.Já jen jestli to taky není nějaká „předehra“porodu,něco jako jsou třeba poslíčci(ty jsem taky neměla nebo o nich aspoň nevím).Asi už mi začíná z toho čekání hrabat
![]()
Ahoj, klidně to může být čištění před porodem. Tak bych byla na pozoru, myslím, že už je porod za dveřmi ![]()
Pokud je mimčo hodně dole, může to souviset s tím, může to být předzvěst porodu (ale to už je teď prakticky všechno, do dvou týdnů máš mimčo určitě u sebe
)
Nijak bych neplašila, hezky si na tom záchodě poseď, když přijde to ztvrdnutí, tak je dobré co nejvíc uvolnit pánevní dno, ve stoje třeba opřená o stůl a jemně si podsazovat a vrtět pánví. Pomůžeš tím miminku postupovat dolů.
a na záchodě je asi uvolnění pánevního dna jasné ![]()
Ale já se takto vyprazdňovala už určitě víc jak týden před porodem, takže nějaké limity bych nebrala v potaz.
Já se vyprazdňovala až při prvních kontrakcích (které do pár hodiny vyústili porodem), nikoliv předem, ale za to důkladně (já tam během pár hodin byla snad 30×). Takže za mě ano, může to souviset s blížícím se porodem…
Hlavně klid, to bude dobré. ![]()
tak u me to tak bylo - ve 2 rano jsem musela na velkou, coz u me neni normalni, pak jsem jeste v pohode usnula, ale kolem 5 me zacaly budit mirne bolesti po 10-15 minutach, zadna pravidelnost v tom nebyla, asi v 9 jsem si dala vanu a pravidelnost se dostavila a zkratilo se to asi na 6-8 minut, asi v 11 jsme odjeli do porodnice a v 18 byla mala venku ![]()
takze je klidne mozny, ze uz mas odrozeno ![]()
Já když rodila po druhé jsem byla ještě víc vystresovaná,že nepoznám,že rodím než při první těhu.Jsem si říkala,že to bude pěkná ostuda,když přijdu do porodky a tam mi řeknou,že to porod není a jakto,že to nepoznám,když už jsem jednou rodila
Na velkou jsem chodila taky často,což nebylo normální,ale rodila až za dva týdny v 41+0.Poslíčky jsem měla hodně,takže jsem jen zapisovala a kutila-máme už jet,nemáme.No nakonec jsem to samozřejmě poznala a za dvě hodky od první kontrakce byl malý venku
.
Já jsem teď taky právě vystresovaná,protože tak často chodit na wc u mě není není normální.Takže může to přijít zítra nebo klidně až bůhví kdy.
já mám všechny známky blížícího se porodu už asi 14 dní a pořád se nic neděje
dneska jsem 39+5
Já mám dost silné poslíčky a to vyprazdňování už cca 14 dní a po dnešní kontrole se nic nechystá tak nevím jak to je
já jsem asi nějaký exot ![]()
Kebinka píše:
Já mám dost silné poslíčky a to vyprazdňování už cca 14 dní a po dnešní kontrole se nic nechystá tak nevím jak to jejá jsem asi nějaký exot
nejsi sama,taky jsem exot
a rodím už 14 dní
včera jsem měla i takové tlaky v břichu a podbřišku (jakoby se to sevřelo na cca 15 vteřin a ztvrdlo,bylo to zvláštní.ale nebolelo to).4× po 10ti min a pak se to prodlužovalo-to budou asi ty poslíčci co?Začínám být celkem nervózní,ještě manža se mě furt ptá-„tak co? už jedem?“ a „už rodíš?“to mi taky moc klidu nepřidá.Přiznám se,že už se nemůžu dočkat až začnu rodit.Nějak bych to popohnala ![]()
janet9 píše:
včera jsem měla i takové tlaky v břichu a podbřišku (jakoby se to sevřelo na cca 15 vteřin a ztvrdlo,bylo to zvláštní.ale nebolelo to).4× po 10ti min a pak se to prodlužovalo-to budou asi ty poslíčci co?Začínám být celkem nervózní,ještě manža se mě furt ptá-„tak co? už jedem?“ a „už rodíš?“to mi taky moc klidu nepřidá.Přiznám se,že už se nemůžu dočkat až začnu rodit.Nějak bych to popohnala
Popoháním,vyháním malého ven a nic,drží se mě jak klíště
zítra druhý termín,tak jsem zvědavá
Ahoj
Chtěla jsem se zeptat,zda nemáte některá zkušenosti s porodem KP. Jsme ve 37tt,první mimčo a bohužel KP. Tak přemýšlím zda příznaky porodu jsou stejné jako u hlavičky dolu nebo zda se mám víc hlídat. Zatím mám jen občasné chvilkové bolesti zad a řezání v pochvě. Jinak ale nic.
veronikavi píše:Kebinka píše:nejsi sama,taky jsem exot
Já mám dost silné poslíčky a to vyprazdňování už cca 14 dní a po dnešní kontrole se nic nechystá tak nevím jak to jejá jsem asi nějaký exot
a rodím už 14 dní
tak to jsem ráda že nejsem sama
malá se mě taky drží jako klíště už nevím co dělat abych se aspoň otevřela
no ona si spíš čeká na toho valentýna ![]()
Kebinka píše:veronikavi píše:tak to jsem ráda že nejsem samaKebinka píše:nejsi sama,taky jsem exot
a rodím už 14 dní
malá se mě taky drží jako klíště už nevím co dělat abych se aspoň otevřela
no ona si spíš čeká na toho valentýna