Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky, chtěla bych se zeptat, jestli s tímto máte nekterá zkušenosti.
Ležela jsem podruhé v nemocnici s dilatací pravé ledviny, takže do mě pořád perou nějaký antibiotika a takový humusy které škodí i malému, po prvé jsem vubec zprávu z nemocnice pro doktora nedostala ale tedka jo, takže jsem si mohla přečíst co mě čeká.
Ve středu jdu na kontrolu a podle toho jak bude moje ledvina vypadat tak uvažují o přeindukci porodu, vubec nevím co si pod tímto slovem mám představit, v nemocnici se semnou o tom moc nebavili, takže mi to ani nevysvětlili co by semnou dělali, včera jsem byla u svého mudra a ten mi řekl, že mi to už dávno mělo vyvolat, kor když videl v té zprávě to co mi v nemocnic všechno dávali že prej to vubec nesvědčí mě a ani malýmu, a hlavně prej by se ulevilo mě.
Tak jsem se Vás chtěla zeptat, jestli jste to uzž některá zažila v prukazce mám polohu plodu 32 ( což neevím co znamená ), ale ve zprávě z nemocnici mi řekli že jsem otevřená na špičku prstu a ve zprávě bylo 1-1,5cm a že plod mi tlačí na pánev, tak jsem se chtěla Vás zeptat, na Váš názor jsem z toho docela vyděšená, tak bych chtěla slyšet někoho kdo s tím má nějake zkušenosti, děkuji ..
Preindukce porodu (priming, ripening) představuje iatrogenní přípravu děložního hrdla v případě nepříznivého vaginálního nálezu před plánovanou indukcí porodu („nezralé“ děložní hrdlo). Je možné použít soubor metod, které vedou k „rychlejšímu“ zrání děložního hrdla (prosáknutí, zkrácení). Preindukce zvyšuje senzibilitu myometria k působení vlastního indukčního preparátu.
Jinak víc najdeš tady- http://studenti.porodnice.cz/indukce-porodu