Porod v rodině

10048
25.1.11 11:15

porod v rodině

Ahoj holky dotaz.
Na podzim jsme měli v rodině svatbu, takovou tu první z naší generace, je to bratr od přítele, můj budoucí švagr. Čekají mimčo- kolem 21.3. Chci se zeptat, oni jsou až od Budějovic, my z Brna, teďka v únoru ještě chtějí přijet ale pak už asi radši ne že? My bysme rádi hned jak se to narodí tak jeli koupili dárečky atd…jak dlouho po porodu jste uvítali nějakou návštěvu? a co by Vás tak potěšilo? Nechceme ji otravovat ale na druhou stranu chceme malou vidět co nejdřív :dance: zvědavci…samozřejmě že se budem domlouvat s nima podle toho jak to bude ale zajímají mě nápady atd..Jo a ještě je normální aby ta malá byla otočená dole, a má hlavičku 8cm?
Aby nám neporodili v únoru tady :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1648
25.1.11 11:18

to záleží na mamince, mě třeba návštěvy hned po porodu děsně lezly na nervy, byla jsem utahaná a hormony taky dělaly své, ale u každého to může být jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
25.1.11 11:20

A jeli byste ještě na v 9tým měsící těch 200 kiláků? mě to přijde hrozně namáhavý a nepohodlný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
25.1.11 11:22

No v únoru jo, ale pak už bych návštěvu asi nedoporučovala - ale to si asi budou muset rozhodnout sami - pro mě byly i hodinový cesty utrpení a porodila jsem o měsíc dřív, takže klidně by se jí to mohlo stát. Jinak já návštěvy povolila až po 6ti nedělí - protože malej byl nedonošenej a navíc - budou si na sebe s mamčou zvykat, takže bych jim tam nelezla - ale pokud vás pozvou, tak bych klidně jela. Jinak já měla malýho otočený asi od 20.týdne hlavičkou dolů, takže to je v pořádku a jak ju měl velkou to fakt už nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648

Já teda ne, sotva lezu, ale třeba nějaká mamča je fit natolik, že by i jela, já si vzhledem k otvírání se nemůžu dovolit riskovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048

Aha ok díííky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332

No já u prvního dítěte ještě neměla zkušenost ,tak jsem dovolila i návštěvy hned po příjezdu .Ale u dalších dvou ,jsem si nechala týden na zotavení.Když si vzpomenu jak u toho prvního ,jsem zavřela dveře a už tu nekdo zvonil,děs.A hlavně ,kolem takové návštěvy se musí člověk otáčet .Kava,čaj neco k tomu.Takže ted když má někdo malé mimčo ,chodím na návštěvu až po šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.1.11 11:28

Tak já měla termín v půlce listopadu a u našich jsem byla vlakem (nemáme auto) v srpnu, pak už oni jezdili sem, mně už se teda nechtělo.

A s návštěvama záleží na mamince, určitě bych se domluvila s ní, jestli bude mít náladu, to je různý, já dlouho nechtěla nikoho kromě babiček a dědečků a ti taky přijeli až týden potom, co jsme byli doma.

Jinak balíkem plenek nic nezkazíš (pokud teda maminka nebude mít látkové) a nějakým jednoduchým chrastítkem. Případně se zeptat, co by maminka potřebovala, než kupovat nějaké blbosti.

S hlavičkou nevím, ale otočená může být jak chce, ono se to relativně ještě může změnit, podle velikosti mimča. Mně se prcek otočil dolů až někdy 6 týdnů před porodem a zrovna tak znám maminky, kterým se mimčo otočilo před porodem zase nahoru.

Příspěvek upraven 25.01.11 v 11:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
25.1.11 11:30

no ja jsem nikoho nechtela videt 2 mesice a nejlepsi darky je hotovy jidlo, vyzehlene pradlo a klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.1.11 11:30
jizvíková píše:
a nejlepsi darky je hotovy jidlo, vyzehlene pradlo a klid
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
25.1.11 11:33

takže se shodnem na tom, buď mamina si určí, nebo šetrnější je ozvat se pogratulovat k dítěti a domluvit si návštěvu na později. Já si totiž u nás tehdy připadala, jako, že bydlím na nádraží, a skákala kolem mimča a návštěv a byla ko 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
25.1.11 11:34

měla jsem návštěvu asi 3 hodiny co jsem přijela z porodnice :roll: a ten týden snad každý den někdo u nás byl.
až se jim mimi narodí tak se zeptej kdy se můžete stavit , at si řekne :wink:

• Citovat
  • Upravit
10048
25.1.11 11:49

Tak určitě se zeptáme uvidíme jak na tom budou, ale my jsme tak asi jediná návštěva která tam zavítá, bydlí u rodičů, a ze strany tatínka pojedeme jenom my a babička a dědou až později…
Rozhodně jí dovezeme mega kytku a drobnost pro malou, v plínkách se absolutně ještě nevyznám :lol:
Ale dík za postřehy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
25.1.11 12:15

No já odmítala jakékoliv návštěvy min. 14 dní a to včetně babiček, byla jsem totálně v depce a neschopná čehokoliv a nechtěla jsem aby mě někdo takto viděl. Manžel mě naštěstí chápal a tak statečně odmítal a odmítal. Však to vydržíte, to mimínko je malinké i ve 3 měsících. :mrgreen: :mrgreen:

Dárek - určitě bych nezapomínala i na maminku - např. čaj pro kojící, nějakou sladkost cokoliv co udělá radost. Pro mimčo - nevozila bych moc hraček to vozí každý, dobré je oblečení ale spíš na starší cca rok :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
25.1.11 12:19
jizvíková píše:
no ja jsem nikoho nechtela videt 2 mesice a nejlepsi darky je hotovy jidlo, vyzehlene pradlo a klid

:-D Jj, přesně ! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky