Nalíčená do porodnice?

10
26.1.11 15:12

Nalíčená do porodnice?

Ahoj, už spoustu měsíců pročítam vaše stránky a až dnes jsem se registrovala :-) chtěla bych se zeptat asi na takovou směšnou věc :-P Byla jste některá u porodu nalíčená? Nejde mě o to, že bych se potřebovala líbit, ale o to, kdyby na mě porod přišel ve dne, když jsem normalně nalíčená, jestli se mám odmalovávat, nebo nemusím. Všechny fotky co jsem kdy viděla, tak jsou maminy odlíčený, tak jestli to je ňáky pravidlo třeba kvůli hygieně :lol: a pak po porodu v porodnici jste se stíhali malovat? To na to člověk nemá asi pomyšlení, že? Vím, že jsem prdlá, ale hrozně mě to zajímá :dance: Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
26.1.11 15:14

Ano byla a to jsem do porodnice přijela v sobotu navečer a malý se narodil v neděli ve 3 odpo. Jako zrzka si nemůžu dovolit být nenalíčená :lol: a pak jsem se dokonce malovala i každé ráno v porodnici, ne tak jako vždycky, ale řasy a obočí jsem si neodpustila, aby se návštěvy nelekly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.1.11 15:15

=)
Nebyla, jeli jsme ráno… a ani mě to moc nenapadlo, předtím stejně už jsem byla doma /nemocenská, mateřská/ a jen tak, na doma se nemaluju.
V porodnici jen krém (mám suchou pusu) a balzám na rty, šampon a tak=) Stejně jsi tam „sama“, doktoři se koukají úplně jinam :lol: , miminu je to jedno…
Možná kdybych čekala návštěvu, možnááá, bych uvažovala, ale asi ne. Za mnou byli jen přítel a jeho rodiče (a ti mě stejně doma vidí nenamalovanou…).
Takže tak.
Přinejhorším si řasenku a odličovač přiber a uvidíš, jak se budeš cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
26.1.11 15:18

Nám PA na kurzu říkala, že dokud rodička „řeší“, jestli se jí náhodou nerozmazala řasenka, tak buď ještě pořádně nerodí a nebo se na to nesoustředí.

Za sebe můžu říct, že mi to při porodu bylo absolutně šumák (a to normálně nejdu nenalíčená ani s košem). Odlíčit se asi nemusíš, ale jak to bude dlouho trvat, jak budeš chodit do sprchy, jak se budeš utírat apod. tak se ti to asi smyje.

Po porodu mi to 1. den bylo jedno, cca od druhého jsem se aspoň přepudrovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
26.1.11 15:18

Měla jsem řasenku a používala jsem ji i po porodu, aby si nemysleli, že jsme nemocná, protože já bez řasenky vypadám opravdu jako nemocná :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
26.1.11 15:21

tak já ležela týden před plánovaným císařem v porodnici…tam jsem se líčila, ale praskla mi voda v šest ráno o 3 dny dřív, než byl porod naplánován, tak to jsem se nalíčit nestihla…ale hned druhej den, když mě zvedly z postele, tak i přes ty bolesti jsem se trochu namalovala…aby se mě moje děti nelekly - vypadala jsem totiž jak zelenina, jak prohlásily sestřičky :mrgreen: a po porodu jsem se vždy po ranní sprše namalovala…ne tak jako vždy, ale trochu jo :palec:

• Citovat
  • Upravit
22026
26.1.11 15:22

Pravidlo, že „je potřeba se odlíčit“, samozřejmě neexistuje. Ale po pravdě, je to pohodlnější. Při kontrakcích nemusíš řešit, že se Ti něco rozmaže - ona občas i nějaká ta slzička může ukápnout :wink: začnou pálit oči, zpotíš se (naprosto jistě), zkrátka cokoli. Za mne lepší být nenalíčená než po dvou hodinách rozmazaná jako můra. :mrgreen: A jak už tu zaznělo, ono Ti to bude v tu chvíli stejně jedno, i když to teď řešíš a přijde Ti to děsně důležité.

Ale na pokoj si klidně něco vezmi - třeba použiješ, třeba ne, jak se budeš cítit.

Příspěvek upraven 26.01.11 v 15:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.1.11 15:23

žádné nařízení to není, ale spousta maminek stráví část porodu ve sprše, člověk se třeba i hodně potí a případné líčení se smeje, rozpustí…
Já se nelíčím, ale u porodu jsem se potila jak prase a když si vzpomenu, jak jsem zamlada chodila na diskotéky silně nalíčená, při trsání se spotila a natekl mi pot do oka a rozpustil řasenku, tak to bylo děsný, takže já bych se být namalovaná a mít na to čas, tak určitě odlíčila :wink:
Hehe, jsem si vzpomněla na Betty MacDonaldovou, které dělali nějaký místní zákrok, nemohla mluvit a natekla jí přitom řasenka do očí a říkala, že to co jí dělali bylo naprosté nic oproti tomu šílenému pálení řasenky v očích :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.1.11 15:24

rodím dlouho, takže by mě ani nalíčení nevydrželo, nehledě na to, že se tam mamina sprchuje, otírá si obličej, při bolesti si můžeš projet rukama vlasy, chytnout si obličej… a budeš rozmazaná, po porodu jsem se nemalovala. Jen jak jsem začala rodit, šla jsem si umýt a vyfenovat vlasy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
26.1.11 15:24
monduell píše:
tak já ležela týden před plánovaným císařem v porodnici…tam jsem se líčila, ale praskla mi voda v šest ráno o 3 dny dřív, než byl porod naplánován, tak to jsem se nalíčit nestihla…ale hned druhej den, když mě zvedly z postele, tak i přes ty bolesti jsem se trochu namalovala…aby se mě moje děti nelekly - vypadala jsem totiž jak zelenina, jak prohlásily sestřičky :mrgreen: a po porodu jsem se vždy po ranní sprše namalovala…ne tak jako vždy, ale trochu jo :palec:

Omlouvám se za OT, ale nedá mi to, když koukám na tvůj metřík. Z jednoho embryjka jsou nakonec dvojčátka? Tak to je mazec! :palec: Gratuluji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
26.1.11 15:25

no já vůbec.když jsem byla doma tak jsem se nelíčila,nějak už jsem na to neměla sílu ten poslední měsíc.Porod mi vyvolávali a ani mě nenapadlo se nalíčit,protože bych stejně byla celá rozpatlaná.A za další jsem stejně malůvky nechala doma. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
26.1.11 15:26

Zajímavá diskuze :-) .Já se taky teprve chystám a o tomhle jsem taky dost přemýšlela-líčím se každý den,někdy i doma,když je to potřeba.Šminky si beru i sebou do porodnice,aby se mě pak nelekli návštěvy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
26.1.11 15:28
NINA5 píše:
Ahoj, už spoustu měsíců pročítam vaše stránky a až dnes jsem se registrovala :-) chtěla bych se zeptat asi na takovou směšnou věc :-P Byla jste některá u porodu nalíčená? Nejde mě o to, že bych se potřebovala líbit, ale o to, kdyby na mě porod přišel ve dne, když jsem normalně nalíčená, jestli se mám odmalovávat, nebo nemusím. Všechny fotky co jsem kdy viděla, tak jsou maminy odlíčený, tak jestli to je ňáky pravidlo třeba kvůli hygieně :lol: a pak po porodu v porodnici jste se stíhali malovat? To na to člověk nemá asi pomyšlení, že? Vím, že jsem prdlá, ale hrozně mě to zajímá :dance: Díky za odpovědi.

No jestli jsi zvyklá ráno vstát, a (jak já říkám) namlovat si obličej na ksich asundat ho až večer, bez ohledu na to jestli jsi doma nebo jdeš ven … tak asi budeš rodit namalovaná když to nestihneš sundat.
každopádně doporučuji rodit s přirozeným ksichtem, bo se spotíš, možná zapláčeš, tak pak už je lepší bez makeupu než s rozmazaným ne?? :wink: :lol:

• Citovat
  • Upravit
14535
26.1.11 15:30

Tak asi takhle, pokud mě to chytne a budu nalíčená, tak se odličovat nebudu a maximálně si obličej umyji až ve sprše. A pokud mě to chytne a nelíčená nebudu, tak už mi to bude asi jedno :-D . Každopádně šminky si beru, i kdybych použila jen krém a řasenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
26.1.11 15:33
mjdnsie píše:
Zajímavá diskuze :-) .Já se taky teprve chystám a o tomhle jsem taky dost přemýšlela-líčím se každý den,někdy i doma,když je to potřeba.Šminky si beru i sebou do porodnice,aby se mě pak nelekli návštěvy :-D

mňo upřímně, mě by byli nějaký šminky stejně ouplně k prdu, bo mi nikdo neřekl že mám mít zavřený oči, takže jsem je měla ouplně krvavý.A to jako myslím že ouplně, ne že mi praskla jen žilka .. bělmo jsem neměla :roll: … takže i s namalovaným obličejem by na mě každej čumel :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100