Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Poslíčci? Jsem prvnička. Už od včerejší noci mám menstruační bolesti. Dneska přes den také, celý den. Nejsou nějak pravidelné nebo tak. Můžu to považovat za posly nebo je to známka blížícího se porodu? Dnes jsem byla u dr, měl problém nahmatat čípek, už tam mám jen výčnělek, pootevřené hrdlo a malý je narvaný hlavičkou už u vchodu.
Nejvíc ze všeho se děsím, že to nepoznám a porodím doma ![]()
to budou poslíci, já je mám taky, a po dnešní KO mi pan doktor řekl že se mi čípek taky krátí, a prosakuje, tvrdne bříško… malá už se taky chystá, asi budeme rodit dřív. Prej tak dva týdny ať ještě vydržíme, a pak se uvidí ![]()
Já začínám mít obavy. O víkendu jsem byla ve špitále, myslela jsem, že rodím
Ale nic, bolesti pak trochu ustaly. V pondělí mě pustily dom a dnes jsem byla na kontrole u dr. Řekl, že mám hlavičku narvanou přímo ve vchodě, že tam není místo ani pro prst. Když jsem řekla, že v pátek jdu na KO do porodky, tak se pousmál a řekl, že to už asi nestihnu
A od noci opět prodýchávám bolesti, které neustaly ani doteď. Vždycky příjde ta bolest, je nejlepší, když si stoupnu, trochu se předkloním a dýchám. Ale ještě asi nerodím, že?
Mám trochu strach, ať poznám, kdy jet do špitálu ![]()
orlynko já myslím že rodíš…tohle už asi poslíčci nebudou
jinak já si včera s malou vážně užila, myslí to s tím příchodem na svět asi čím dál vážněji, nepomohla ani teplá koupel, nakonec jsem to zaspala, ale jestli se to bude dnes opakovat, jedeme do porodky, ať mi řeknou co se mnou
uplně cejtim jak tam dole nalýhá a že se nejspíš otevírám, mám pocit že mi upadnou kyčle
tlak jak zákon káže…
holky jak se pomalu sunu k termínu, už taky začínám toužit po porodu… už se pořádně nevyspim, když malá kope, docela to bolí… už mě to neba
sice máme ještě čas, ale i tak…