Jak rodit - přirozeně, do vody, císař?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
2.2.11 19:00

A prochazky…u prvniho jsem behala okamzite po porodu jakoby nic, hned jsme zacli s turama. Podruhy jsem 4 dny po porodu stala na kopci s miminem v satku a starsi boboval. Ze salu jsem pokazdy chtela jit po svych, ale nedovolili mi to :mrgreen: Potreti…jsem jeste 14 dni po porodu neusla 50 metru aniz bych se desetkrat v predklonu nezastavila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
2.2.11 19:05
asha píše:
A prochazky…u prvniho jsem behala okamzite po porodu jakoby nic, hned jsme zacli s turama. Podruhy jsem 4 dny po porodu stala na kopci s miminem v satku a starsi boboval. Ze salu jsem pokazdy chtela jit po svych, ale nedovolili mi to :mrgreen: Potreti…jsem jeste 14 dni po porodu neusla 50 metru aniz bych se desetkrat v predklonu nezastavila…

No fuj :-( :-( pry je to fakt silena bolest, vubec to nikomu nezavidim a snad to nikdy ani nebudu muset absolvovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
2.2.11 19:07

pokud se tak hodně bojíš, tak si domluv sezení u psychologa, případně jak už někdo radil dulu a nebo porodní asistentku. rodila jsem dvakrát přirozeně. poprvé jsem měla nástřih, podruhé ne. ten nástřih jsem ani necítila a PA mě informovala až po akci, že mě musela nastřihnout ;-) a z porodního sálu jsem v obou případech odešla po svých. samozřejmě, že to bolí. ale jen chvíli a v okamžiku kdy je dítě venku na všechnu bolest zapomeneš.
samozřejmě pokud máš zdravotní problémy, případně je předpoklad, že by dítě porodníma cestama neprošlo, tak je lepší a bezpečnější císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
2.2.11 19:13

Tak ja mam za sebou prvi porod normalni cestou , vyvolavany a druhy porod planovanou sekci. Za me - radej 10× rodit vaginalne nez jednou cisarem. A to jsem mela hojeni po sekci bezproblemove. Ale mela jsem psychicke problemy, syn mel taky problemy - a adaptaci, to musel dokonce lezet na JIPu, nechtel se kojit , i kdyz mliko jsem mela, on mi odmital prsa. Pak jsem nekde cetla clanek o detech po sekci a jak to popisovali , tak jsem si rikala ze to na nej proste sedi. Mel problemy s vyprazdnovanim, koliky - po sekci nemaji dostatecnou mikrofloru ve strevech. Ani ty nejdrazsi probioticky kapicky nam moc nezabirali. No me tohle stacilo :lol: , ale ja se muzu utesovat tim ze normalne bych proste neporodila ani kdybych se zblaznila :wink: a za davnych dob by jsme oba umreli, takze diky zato, ze moznost sekce dnes je, ale bezduvodne bych do toho nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
2.2.11 19:16

mmch, se mi po sekci nezavinovala deloha (coz je asi docela caste po sekci , jsem tak pochopila tedy , mozna spatne , nevim) , a tak mi pichali k injekcim na bolest jeste co chvili injekce oxytocinu , a ta rozpichana prdel taky zadna lahudka , bolelo me to jeste jak dlouho … A zada taky boleli pekne dlouho :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
2.2.11 19:18

Jednoznačně normální porod. Rodila jsem císařem a už bych do toho nešla, kdybych nemusela. Týden jsem chodila v předklonu a připadalo mi, že mám v břiše kamení. A to nemluvím o prolému sednou si z lehu :roll: . Možná to bylo tím, že jsem celé těhu ležela a byla ochablá, ale hrozný. Císař určitě ne!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.2.11 19:25

Rodila jsem vaginálně a téměř přirozeně. Tentokrát se chci ubránit i těm několika zásahům do porodu, kterým jsem se poprvé neubránila. Chci svoje dítě hned po porodu držet na své hrudi, vidět jeho první nádech, chci vidět jeho pohled, chci s ním ležet spoutaná ještě pupeční šňurou, přiložit ho k prsu, nechat napít, chovat až do chvíle, kdy poprvé usne mimo mou dělohu…
Můj strach? Co je můj strach oproti strachu sotva narozeného dítěte, které nemůže být se svou mámou. Moje bolest je nepodstatná, podstatné je, že se o své dítě můžu od prvního nádechu starat já a ne nějaká anonymní sestra.
(všem, které museli podstoupit sekci se tímto omlouvám za tak emotivní výlev, věřím, že každá máma by dala nevím co, aby mohla být se svým dítětem, zdraví je samozřejmě na prvním místě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
2.2.11 19:32

Kamarádka ti radí rodit císařem snad jen z pozice lékaře, který to nejspíš nikdy nezažil (a i tak mě přijde, že radí nesmyslně, on je asi důvod, proč si legálně nemůže rodička vybrat). Já mám za sebou akutního císaře. Předtím jsem si užila vlastně skoro celý porod (až na to samotné vytlačení, dcerka v porodních cestách nepostupovala, byla špatně narotovaná). Porodní bolesti teda bolely, to je pravda, ale co jsem si užila po císaři bylo mnohem horší. Navíc - pokud bys chtěla brzo druhé miminko, tak po císaři se radí déle počkat. Vůbec nechápu, jak nějaký doktor provede naprosto bezdůvodně tak náročnou operaci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
2.2.11 19:34
Gladys píše:
Rodila jsem vaginálně a téměř přirozeně. Tentokrát se chci ubránit i těm několika zásahům do porodu, kterým jsem se poprvé neubránila. Chci svoje dítě hned po porodu držet na své hrudi, vidět jeho první nádech, chci vidět jeho pohled, chci s ním ležet spoutaná ještě pupeční šňurou, přiložit ho k prsu, nechat napít, chovat až do chvíle, kdy poprvé usne mimo mou dělohu…
Můj strach? Co je můj strach oproti strachu sotva narozeného dítěte, které nemůže být se svou mámou. Moje bolest je nepodstatná, podstatné je, že se o své dítě můžu od prvního nádechu starat já a ne nějaká anonymní sestra.
(všem, které museli podstoupit sekci se tímto omlouvám za tak emotivní výlev, věřím, že každá máma by dala nevím co, aby mohla být se svým dítětem, zdraví je samozřejmě na prvním místě)

Gladys, přesně jsi to vystihla. Já jsem svoje vlastní dítě neviděla několik dní nahé, vždy mě ji donesli jen na kojení, odmítali mě ho dát na pokoj, že si po císaři musím odpočinout - já jsem to strašně obrečela! Hm, a už se mě chce zase:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.2.11 19:40
Gladys píše:
(všem, které museli podstoupit sekci se tímto omlouvám za tak emotivní výlev, věřím, že každá máma by dala nevím co, aby mohla být se svým dítětem, zdraví je samozřejmě na prvním místě)

Citim to stejne. Bohuzel jsem mela vsechny porody vyvolany ze zdravotnich duvodu. Na ten posledni jsem se moc tesila. Ale narazila jsem na mladou dr., ktera se mi ani nepodivala do porodopisu a dala jiny davkovani a jiny leky, nez jsem mela pri prvnich dvou. Doted vidim jeji vyraz, kdyz jsem ji na to upozornila…ja to ovsem zazdila tim, ze to aspon bude tentokrat rychlejsi. Malem jsme to odnesli oba. :zed:

El-Brno, nevim, jak dlouho jsi po porodu, ale ja se z toho dostavala rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
2.2.11 19:46

No rodila jsem normálně i císařem.
Po normálním porodu jsem byla fit a normálně se starala o prcka- super.Bolesti jsem měla 12h. Protrpěla to a bylo to skvělé, nakonci přišla euforie a mohla mít miminko hned na sobě a krásně se přisálo.

Po císaři jsem byla hotová. Budeš mít rozřezané břišní svaly, den proležíš a budeš mít bolesti několik dnů, První stávání po operaci se bolestí zblázníš, trpěla jsem 4 dny než to pořádně rozchodila. Pocit euforie nezažiješ a první přisátí mimča taky ne, odnesou ho a ty budeš na stole ještě půl hodky minimálně. Takže vyber si co chceš.

Chceš se nechat dobrovolně rozříznout a mít jizvu, s kterou můžeš mít problémy nebo chceš mít problémy jako já, že se mi po operaci udělali srůsty a trpět tak na furt bolestí? Udělej to.
Za mě není nic hezčího než, když matka porodí normálně a může mít hned přiložené miminko, které si užívá u prsa a máma ho chová.

Jsem zastánce přirozených porodů.

• Citovat
  • Upravit
8651
2.2.11 19:57
Nikol Nikoušek píše:
Moje mám rodila raz dva… oba porody během pár minut. Ani můj táta nestihl odejít z nemocnice a já jsem byla venku. Ale já v tomto případě mám velký strach. Ne jen k vůli rození jsem dítě nechtěla. Ale přihodilo se. Už od prvního okamžiku co jsem se tu novinku dozvěděla tak nemohu spát a mám strach. Je fakt že každý to má jinak… někdo rodí půl hodiny a někdo 19 hodin. Vím že jsem dole úzká a na 100% mě nestřihnou.

Na strach z porodu doporučuju knížku Zázrak porodu . Mlže se ti sice zdát drahá, ale investice se bohatě vyplatí a určitě ji pak dobře prodáš, pokud si ji nebudeš chtít nechat.

Jinak já jsem rodila dvakrát přirozeně a do císaře bych určitě dobrovolně nešla. Po porodech jsem byla okamžitě fit, což bych po císaři nebyla. Porod sice bolí, ale několik hodin, kdežto po císaři jsou bolesti několik dní, nehledě na to, že ti to stěžuje péči o dítě, kojení, prohlubuje už tak silný pocit „nic nezvládám, neumím se postarat o dítě“, který prvorodičky mívají atd. Navíc má císař velký dopad na bezpečnost dalších těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
2.2.11 19:59

sekci si nemůžeš nadiktovat, o tom rozhoduje lékař. není to nejjednodušší řešení, rozhodně je to operace a jako taková má komplikace. navíc, po spontánním porodu můžeš mít štěstí a jako já odejít po 2 hodinách po porodu po svých na pokoj a být okamžitě ready starat se o miminko. po císaři jsi na JIP a mimčo ti jen nosí, jizva bolí, bývá více problémů s kojením, je vyšší riziko trombozy a embolie..

do vody bych já rodit rozhodně nechtěla, běžně se to v porodnicích ani nedělá, pokud bys chtěla, musíš vybírat porodnici podle toho… taky patřím k těm, co vodu nemusí a kor ne při porodu.. teď jsem nestihla lautr nic, ale s prvním byla i ta povinná sprcha po klystýru utrpení..

na klasickém porodu není nic špatného, mně bylo pohodlné i to křeslo, na které možná někdo nadává - asi záleží na křesle, v podolí jsou super. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
2.2.11 19:59
Nikol Nikoušek píše:
Vím že jsem dole úzká a na 100% mě nestřihnou.

Kup si Epi-no nebo aspoň ručně masíruj. Druhou dobu porodní chtěj bez řízeného tlačení a v poloze, jakou si zvolíš. Pak je vysoce pravděpodobné, že vyvázneš max. s malým natržením :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
2.2.11 20:01

Ahojky,
taky mám za sebou obojí.
První císař kvůli KP, s epiduralem, nic hrozného, hned jsem malou viděla, byl se mnou manžel a než mě zašili tak držel malou. Před císařem jsem se s tím chvilku srovnávala, že malou neporodím,ale bude císař, že jsem neschopná porodit vlastní dítě( byla bych,ale ty rizika mi za to nestála) Doma jsem pak dělala to nejnutnější, nic těžkého netahala, břicho jsem dlouho cítila.

Druhý porod přirozený, trval skoro 3 dny, nesměla jsem dostat nic na urychlení kvůli jizvě, ale ten zážitek, kdy jsme malou hned po narození dostala na břicho a pochovala jsem si ji, je k nezaplacení. Nádherný pocit. Šitá jsem byla málo, druhý den jsem ani nevěděla, že jsem rodila :-)

Dobrovolně bych do císaře nešla, pokud by k tomu nebyly pádné důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí