Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
asha no nevím, jak je to v jiných porodnicích, ale u nás (Frýdek-Místek) se opravdu pouští 6. den po císaři
Nevím, jak moc jde ukecat to, aby tě pustili dřív, to netuším ![]()
Weruska píše:
asha no nevím, jak je to v jiných porodnicích, ale u nás (Frýdek-Místek) se opravdu pouští 6. den po císařiNevím, jak moc jde ukecat to, aby tě pustili dřív, to netuším
Tak věcně vzato můžeš odejít kdykoliv se ti zachce… Tak je pak otázka, jak ti zdůvodní, že by tě tam chtěli mít dýl a jestli ti to přijde jako pádný argument.
Holky,a když jsme u těch vaginálních porodů,tak jsem načetla dost o tomhle gelu,ve Švýcarsku ho používají roky a prý spokojenost!!Lépe mimi klouže,ale těžko říci,jaký by byl porod bez gelu…a pokud se mimi „zadrhne“tak gel nepomůže no
Mě nadchnul,moje gynekoložka mi ho nijak necpe,že prý ji to nepřijde jako hitovka,no každopádně mě odradila cena
2500 ![]()
Co na to říkáte???????
http://www.dianatal.eu/…h/index.html
Weruska píše:
asha no nevím, jak je to v jiných porodnicích, ale u nás (Frýdek-Místek) se opravdu pouští 6. den po císařiNevím, jak moc jde ukecat to, aby tě pustili dřív, to netuším
No jo, v Podoli to byvalo i 10…a pak prisel baby-boom a najednou supem domu 4. den
V Praze je to asi vsude…a bude hur a vsude, takze myslim, ze delsi pobyt bude jen pro ty problemovy. ![]()
Medvedík píše:
Holky,a když jsme u těch vaginálních porodů,tak jsem načetla dost o tomhle gelu,ve Švýcarsku ho používají roky a prý spokojenost!!Lépe mimi klouže,ale těžko říci,jaký by byl porod bez gelu…a pokud se mimi „zadrhne“tak gel nepomůže noMě nadchnul,moje gynekoložka mi ho nijak necpe,že prý ji to nepřijde jako hitovka,no každopádně mě odradila cena
2500
Co na to říkáte???????
Mě by hlavně zajímalo, v čem se liší od běžného lubrikantu. Pro lepší klouzavost porodních cest by postačilo i neprovedení dirupce… Jasně, že těm, co jim praska voda sama, to může pomoct, ale nevidím smysl v dirupci a následném umělém zvlhčování porodních cest…
No nevim, nevim. Jednak si myslim, že zavádět něco dovnitř, když je žena otevřená a poraněná, je docela risk. Jednak si myslim, že během kontrakcí a odtoku zbytků plodové vody+krve se většina vyplaví, než stihne pomoci a hlavě, představa, že mému mimču budou z nosíku a pusy dolovat ještě nějaký gel, který se tam chtě nechtě dostane + znečištění očí, to fakt NE.
Medvedík píše:
Holky,a když jsme u těch vaginálních porodů,tak jsem načetla dost o tomhle gelu,ve Švýcarsku ho používají roky a prý spokojenost!!Lépe mimi klouže,ale těžko říci,jaký by byl porod bez gelu…a pokud se mimi „zadrhne“tak gel nepomůže noMě nadchnul,moje gynekoložka mi ho nijak necpe,že prý ji to nepřijde jako hitovka,no každopádně mě odradila cena
2500
Co na to říkáte???????
No,přesně,je to k diskuzi
Právě že neškodí miminku ani v rodidlech-píší,že v tomhle je nezávadný a neškodný!Těžko říci no,pokud jde porod „nasucho“(PA vstříkne na několikrát,aby byly porodní cesty kluzké)tak možné je,že to ulehčí,ale za ty peníze se mi to nechce zkoušet
Už tak neví,co by chtěli za všechny věci pro miminka a ještě nás oberou o porodné,že ![]()
Ahoj, tak já rodila 2×, vždy spontánně a jsem ráda, že to bylo tímto způsobem. Když však nastanou komplikace, můžeme být rádi, že žijeme v době, kdy lékaři udělají císaře a zachrání dítě i matku. A s tím gelem, to jsme probíraly s holkama v jiné diskuzi a ty, co ho vyzkoušely, měly pozitivní zkušenost. Já bych ho teda nechtěla, jde to i bez něj.
Ale to je jen můj názor. ![]()
On je nějaký právní nárok na porodné? Nepřipadá mi, že mě někdo obere. Chci dítě i proto, že se o něj chci a dokážu postarat, ne proto, aby mi ho někdo živil
Kamarádka z Francie si může nechat zdát o celém našem sociálním systému.
Medvedík píše:
No,přesně,je to k diskuziPrávě že neškodí miminku ani v rodidlech-píší,že v tomhle je nezávadný a neškodný!Těžko říci no,pokud jde porod „nasucho“(PA vstříkne na několikrát,aby byly porodní cesty kluzké)tak možné je,že to ulehčí,ale za ty peníze se mi to nechce zkoušet
Už tak neví,co by chtěli za všechny věci pro miminka a ještě nás oberou o porodné,že
Upřímně, když to urychlí porod a bude tak jednoduchý. Tak zaplatím klidně 5000. Hlavně ať je to jedna dvě. Jak se prosím jmenuje. Děkuji
Háto právní asi ne!Myslím,že my se bez porod.také obejdeme,ale je mi líto mamin,které chtějí miminko ale pořízení výbavičky je pro ně velká vráska na čele,a tak tím porodným se alespon trochu „zahojí“!!Jinak si nemyslím,že by maminky rodily pro porodné,já osobně určitě ne,ale ty peníze prostě pomohou!A o péči v jiném státě,napřAnglii a podobně se nám nemohou rovnat,to je bez debat! ![]()
EKL:souhlasím,přesně tak,je dobře-že v nejnutnějším případě se dá vše císařem zachránit!! ![]()
Nicol-zakladatelko:gel se jmenuje DIANATAL-podívej se na odkaz výše-stojí 2500,a je tam i animace porodu!Osobně se také bojím porodu,a to dost,ale dobrovolně bych do císaře fakt nešla,pomáhá od bolesti i epidurál,to lékaři i nabídnou,pokud jsou nesnesitelné bolesti ![]()
Tak to jo. Ono to vyznělo že jsi hodně našvaná kvůli porodnému
No jo, písmenka na netu nejsou osobní kontakt ![]()
Medvedík píše:
Háto právní asi ne!Myslím,že my se bez porod.také obejdeme,ale je mi líto mamin,které chtějí miminko ale pořízení výbavičky je pro ně velká vráska na čele,a tak tím porodným se alespon trochu „zahojí“!!Jinak si nemyslím,že by maminky rodily pro porodné,já osobně určitě ne,ale ty peníze prostě pomohou!A o péči v jiném státě,napřAnglii a podobně se nám nemohou rovnat,to je bez debat!
EKL:souhlasím,přesně tak,je dobře-že v nejnutnějším případě se dá vše císařem zachránit!!
Nicol-zakladatelko:gel se jmenuje DIANATAL-podívej se na odkaz výše-stojí 2500,a je tam i animace porodu!Osobně se také bojím porodu,a to dost,ale dobrovolně bych do císaře fakt nešla,pomáhá od bolesti i epidurál,to lékaři i nabídnou,pokud jsou nesnesitelné bolesti
Gladys píše:Nataša píše:navíc je to lepší než se natrhnout. je to regulovaný řez, takže i šití je jednodušší.
To není tak úplně pravda. Vznášela jsem kdysi dotaz do příslušné sekce na porodnice.cz a bylo mi řečeno, že malé natržení je lepší než malý nástřih. Při natržení totiž nejsou vnitřní a vnější stehy přímo nad sebou. Je to samozřejmě lepší pro lékaře a snadnost šití. Také u natržení je větší šance, že bude jen povrchové, kdežto nástřih je téměř vždy hluboký, i když krátký. V některých zemích už zjistili, že nástřih nijak nesnižuje možnost natržení.
Jinak nejlepší prevence nástřihu a potrhání je rodit v přirozené poloze a tou poloha na zádech nikdy nebyla a ani nebude. Porodní asistentky doporučují polohu v kleče, nahřívat během porodu hráz a riziko natržení se zvyšuje i při řízeném tlačení (tlačté, tlačté, musíte pořádně zatlačíííít
A u opravdu rozsáhlých poranění je to většinou chyba lékaře, že nepoznal, kde stříhat a jak moc.)
Přesně tak ! Totéž mi řekli v porodnici ve Vrchlabí.
V životě bych nešla na císaře ! A mohla jsem si vybrat, protože prcek byl koncem pánevním. Rozhodla jsem se pro přirozený porod a bylo to nádherný ![]()
To né,je to hlavně jednorázovka-ale pomůže,ale nepřijde mi fér,že maminky tak „škubou“ti tam nahoře!Ale to nevyřeším ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi, jen první a poslední stranu. Přála jsem si rodit ve Vrchlabí a do vody, to mě lákalo, co jsem nechtěla, tak za žádnou cenu rodit na koze s nohama nahoře, protože jsem si o tom dost přečetla a tahle poloha je pro porod tou nejhorší. Nejlepší na všech 4 a nebo ve dřepu, kdy dítěti pomáhá i gravitace. Bohužel mi toto nebylo dopřáno. Nástřihu jsem se bála a bojím jako čert kříže, to samé císaře a vyrovnávala jsem se s ním dost těžko psychicky - že jsem nebyla schopná porodit svoje dítě. Fyzicky to bylo naprosto OK. Do celkové narkózy bych nešla, naštěstí jsem měla na vybranou a vybrala jsem si lokální a udělala jsem moc dobře. Malého jsem viděla hned a přítel mohl být u mě. Nejhorších bylo 5 dnů po porodu, pak už to bylo v pohodě a vše se brzo zhojilo, takže jsem týden po porodu jizvu už vůbec necítila a zacelila se taky brzo, takže jsem neměla problémy s taháním malého a staráním se o něho a to jsem musela denně vyběhnout několikrát asi 20 schodů. Víc než rok po porodu - jizva skoro neznatelná a žádný následky taky nejsou - tedy doufám. S riziky sekce jsem seznámena nebyla a snad ani nechci. Takže je ve hvězdách jak budu rodit podruhé až budu těhotná a opět uvažuji nad Vrchlabím a nevím zda si ho tentokrát prosadím a nebo porodnice postoupí natolik dopředu, že pro ně bude přirozený porod prioritou. Pokud bych si teda mohla vybrat, tak sekci už ne, nástřih už vůbec ne a na kozu, tam by mě nikdo nedostal!