Tvrdne mi břicho, blíží se porod?

126
4.2.11 13:02

Blíží se porod?

Ahoj, dneska jsem 35+6 a od úterka mi začlo dost tvrdnout břicho, ikdyž jsem v klidu a i mě v úterý dost bolelo, píchalo na čípku a vždy když jsem se otočila tak mě to dost zabolelo, začla mě i bolet hlava a ta mě bolela až do včerejška, měla jsem i tlak 140/80. V noci když jdu na wc, tak mě pak bolí v pod bříšku. Byla jsem včera u doktora a napsal mi raději magnezium, ža už by to prý nevadilo kdybych porodila, ale že tam ještě chvíli být může:-), otevřená ještě nejsem, ale malý je pěkně dole. Jsou to známky blížícího se porodu? Kdybych nebrala to magnézim, tak bych mohla porodit dřív? Vyznělo mi to totiž tak od toho doktora :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
4.2.11 13:24

Já teda nevím, ale dát v 36tt magnezium mi přijde jako blbost.
Naopak pokud někdo magnezium bere kvůli tvrdnutí břicha, tak se doporučuje kolem 35týdne vysadit, aby se děloha připravila na porod.
Spíš, že se nezarazil nad tím tlakem, není to teda nějak extra vysoký, já měla takový celý těhotenství, ale ukázkový zrovna není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
4.2.11 13:25

magnesium je proti krecim. me tvrdne bricho 2 mesice, a to tak ze hodne. pri prvnim tehu vubec. v podbrisku me boli po kazde, kdyz jdu na WC. cim dyl s tim otalim, tim je to horsi.
Bud klidna, kdyz nejsi otevrena, jeste to porod nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
4.2.11 13:29
lleennttiillkkaa píše:
Naopak pokud někdo magnezium bere kvůli tvrdnutí břicha, tak se doporučuje kolem 35týdne vysadit, aby se děloha připravila na porod.
Spíš, že se nezarazil nad tím tlakem, není to teda nějak extra vysoký, já měla takový celý těhotenství, ale ukázkový zrovna není.

magneium uz se pred porodem brat nema? ja ho beru porad. muze to mit vliv na to, ze uz jsem 2 dny po terminu a porad nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikavi
4.2.11 13:30
lucie.t píše:
lleennttiillkkaa píše:
Spíš, že se nezarazil nad tím tlakem, není to teda nějak extra vysoký, já měla takový celý těhotenství, ale ukázkový zrovna není.
magneium uz se pred porodem brat nema? ja ho beru porad. muze to mit vliv na to, ze uz jsem 2 dny po terminu a porad nic?

To může mít vliv,magnézium se má vysadit na 36 týdnu

• Citovat
  • Upravit
13119
4.2.11 13:35

magnézio mi dr vysadil ke konci 35týdne, prý při delším braní bych mohla mít problém s porodem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
4.2.11 13:38
lucie.t píše:
lleennttiillkkaa píše:
magneium uz se pred porodem brat nema? ja ho beru porad. muze to mit vliv na to, ze uz jsem 2 dny po terminu a porad nic?

Já kdybych nebyla na předporodním kurzu, tak jsem ho taky brala až do porodu.
Ale PA na kurzu nám řekla, že vlastně zklidňuje dělohu před křečí a kontrakce jsou křeče z čehož logicky vyplívá, že děloha je nemůže plně rozjet. Takže já uderem 35tt vysadila. Pravda, že jsem začala být víc neshcopná, ale kdybych to neudělala, tak dneska nejspíš nemám dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
4.2.11 14:20

Je teda pravda, že já to taky někde četla, ted mi to došlo, jak jste to tady zmínily. Jako břicho mi tuhne furt,dřív mě tuhlo jen při námaze, ale ted ikdyž ležim:-( ale ta hlava mě přestala bolet… tak já nevim jesli to tedy mám brát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
4.2.11 14:37
veronika33 píše:
Je teda pravda, že já to taky někde četla, ted mi to došlo, jak jste to tady zmínily. Jako břicho mi tuhne furt,dřív mě tuhlo jen při námaze, ale ted ikdyž ležim:-( ale ta hlava mě přestala bolet… tak já nevim jesli to tedy mám brát?

Já si myslím, že hlava tě bolí spíš od tlaku.
Já už potom ke konci nemohla magezium ani cítit. Já blbá si ještě řekla o rozpustný do vody, že to bude chutnější než prášky, pak jsem jen ucítila tu vůni a zvedal se mi kufr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2957
4.2.11 15:12

no já nevím, mi doktorka nasadila Magne B6 a nenapsala mi to kvůli tvrdnutí, ale právě proto, že mi dost vyletěl tlak, ono to není jen na tvrdnutí, ale na posilnění cév jako takových., mám ale jen jedno balení, které mám ale dobrat do konce a beru 1 ráno a 1 večer. Takže myslím, že kdyby to mělo nějak ohrožovat to, že se děloha nepřipraví na porod, tak mi to doktorka asi v 37.týdnu nenapíše… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
4.2.11 15:44

mam toho magnezia plnou hlavu :roll: . ve vitaminech pro tehotne, ktere beru je 150 mg. brat nebo nebrat? :nevim: ja uz chci porodit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
4.2.11 15:48
lucie.t píše:
mam toho magnezia plnou hlavu :roll: . ve vitaminech pro tehotne, ktere beru je 150 mg. brat nebo nebrat? :nevim: ja uz chci porodit!!!

v tvým případě bych ho vysadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
4.2.11 20:13

Mě doktor taky napsal magnesium,ale už dávno a v 30tt mi předepsal poslední dvě balení (beru 2×2 denně),že to doberu a už mi nenapíše…no doberu to kolem 36tt. Takže určitě bych to už potom nebrala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccia13
5.2.12 11:48

blizi sa porod

rada by som sa spitala ci sa mi blizi porod doktorka mi povedala ze mam krcok dost zmenseny a ze som otvorena na jeden prst.. mam uz asi tri dni take mensie kontracie ale netrvaju dlho dneska zacinam 38tt a chcem vediet ci s ami to uz blizi

• Citovat
  • Upravit
4706
5.2.12 19:14
lucie.t píše:
magnesium je proti krecim. me tvrdne bricho 2 mesice, a to tak ze hodne. pri prvnim tehu vubec. v podbrisku me boli po kazde, kdyz jdu na WC. cim dyl s tim otalim, tim je to horsi.
Bud klidna, kdyz nejsi otevrena, jeste to porod nebude.
lleennttiillkkaa píše:
lucie.t píše:
lleennttiillkkaa píše:
Já kdybych nebyla na předporodním kurzu, tak jsem ho taky brala až do porodu.
Ale PA na kurzu nám řekla, že vlastně zklidňuje dělohu před křečí a kontrakce jsou křeče z čehož logicky vyplívá, že děloha je nemůže plně rozjet. Takže já uderem 35tt vysadila. Pravda, že jsem začala být víc neshcopná, ale kdybych to neudělala, tak dneska nejspíš nemám dítě.
**když tohle tady čtu, tak mě fakt napadá, jaká je moje doktorka kráva!!!jsem v 36tt a minulej týden jsem u ní ukončila a přecházim na rizikovku a ona mi tohle vůbec neřekla, beru magnesium kvůli žílám a křečim a kdybych si to tady náhodně nepřečtla, tak ho beru do konce.. takže díky :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí