Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kriss Tina Ono je jedna věc připravenost miminka a druhá věc připravenost porodních cest. Ideálně by to mělo jít tak nějak ruku v ruce, což u mě nebylo, byla jsem zašpuntovaná ještě pár hodin před porodem
Nehodlám prcka vyhánět dřív, ať se tam v klidu dopeče jak potřebuje (termíny máme za 10 a 13 dní), ale ať jde ven hladce, přirozeně, připravenými cestami - toť můj cíl ![]()
První porod vyvolávaný, po termínu… malý kříšený, děsy běsy. Druhé dítko ( momentálně 3 týdny) narozeno 39+5, porod rychlý, bezproblémový. Na poslední kontrole bez kontrakcí, otevřená na špičku, nic nenasvědčovalo ničemu. Maliník jsem pila 2×denně se sporýšem. Přeju vše dobré ![]()
Ahoj. Já jsem maliník pila od 37 týdne, 2× denně. Malá se narodila v den termínu, ale oproti prvnímu porodu to byla rychlost. Během 3 hodin od první kontrakce byla venku. Zpětně samozřejmě není možné říci jestli to bylo malinikem nebo ne ![]()
Ahojte🤗,
Chci s zeptat jsem na začátku 38tt těhotenství a začala jsem pít čaj MALINIK. Všichni trvdi, že to vyvolává porod. Chci se zeptat, když jsem stále otevřená na prst, zda mi to může pomoci.?
@Danasarko může a nemusí, ale začít ve 38tt je pozdě, ono trvá tak 2 týdny než to začne zabírat a mit nějaký účinek, to už stejně budeš mít termín
jinak na 2 prsty sem chodila otevřena měsíc ![]()
@Kriss Tina takže když jsem dneska 37+5 a ke konci týdne začínám 38, tak je to pozdě?
@Danasarko no ja ho začínala pít tak ve 36tt, jako pozdě není, ale nečekej, že to způsobí, že porodis zítra. Spíš porodis normálně v termínu.