Hloupé dotazy prvorodičky

10.6.15 13:17

Hloupé dotazy prvorodičky

Ahojte.
Hledala jsem v diskusích, ale nic kloudného jsem nenašla, proto zakládám novou. Předem upozorňuji, že jsem prvorodička, tak i proto tyhle dotazy. A přiznávám, že takhle anonymně po internetu je pro mě samozřejmě jednodušší se zeptat, než nějaké kamarádky. Jsem ve 29 tt. Zajímalo by mě tedy ohledně porodu:

1. Téměř se neholím, jenom po stranách. Prakticky mi to ani nikdy více nešlo, mám těch chlupů hrozně moc :oops: Jak se na to budou dívat v porodnici? Nepředpokládám, že to zvládnu sama před porodem a manžela o to žádat rozhodně nehodlám.
  2. Jak jste překonaly stud v porodnici? Zatím je pro mě nepředstavitelné roztahovat nohy na každého, kdo zrovna přijde :?
  3. Kde přesně je „hráz“? Čtu o nástřihu hráze, masírování… Ale nevím, ve které přesně části mezi nohama bych ji měla hledat, kdybych si ji třeba chtěla masírovat :roll:
  4. Má někdo za poslední dobu zkušenost s porodem na Kladně? Personál, pokoje, návštěvy na pokoji…

Myslím, že jsem těch dotazů měla více, jenom si teď nevzpomenu, budu případně průběžně přidávat :). Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1053
10.6.15 13:25
  1. myslim, ze to problem byt nemel, jen v pripade nastrihu a zasiti by ti to museli na tom miste oholit
  2. uprimne, ti asi nic jineho, nez roztahnout nohy, nezbyde :mrgreen: ale v tu chvili ti bude vsechno jedno, hlavne uz budes chtit prcka u sebe
  3. hraz se nachazi mezi posevnim vchodem a ritnim otvorem
  4. kamaradky byly spokojene, jen teda jidlo je tam desne, ja rodila 2× ve Slanem a naprosta spokojenost :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
10.6.15 13:25

Určitě by jsi se oholit měla, nebudeš se potom před všemi doktory cítit tak trapně. Prostě holení patří k hygieně a jít do nemocnice jako gorila se nehodí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
10.6.15 13:27
@Nikolajkačka píše:
Ahojte.
Hledala jsem v diskusích, ale nic kloudného jsem nenašla, proto zakládám novou. Předem upozorňuji, že jsem prvorodička, tak i proto tyhle dotazy. A přiznávám, že takhle anonymně po internetu je pro mě samozřejmě jednodušší se zeptat, než nějaké kamarádky. Jsem ve 29 tt. Zajímalo by mě tedy ohledně porodu:
  1. Téměř se neholím, jenom po stranách. Prakticky mi to ani nikdy více nešlo, mám těch chlupů hrozně moc :oops: Jak se na to budou dívat v porodnici? Nepředpokládám, že to zvládnu sama před porodem a manžela o to žádat rozhodně nehodlám.
  2. Jak jste překonaly stud v porodnici? Zatím je pro mě nepředstavitelné roztahovat nohy na každého, kdo zrovna přijde :?
  3. Kde přesně je „hráz“? Čtu o nástřihu hráze, masírování… Ale nevím, ve které přesně části mezi nohama bych ji měla hledat, kdybych si ji třeba chtěla masírovat :roll:
  4. Má někdo za poslední dobu zkušenost s porodem na Kladně? Personál, pokoje, návštěvy na pokoji…
Myslím, že jsem těch dotazů měla více, jenom si teď nevzpomenu, budu případně průběžně přidávat :). Díky!

Ahoooj:-)
1. jestli se holíš nebo ne, je tvoje věc. na porod to nemá vliv a pokud se to někomu ekluje, at si zkusí dát za tričko meloun a oholit si „to“ :D.
2. můžes mít porod např. jen na samostatném pokoji pouze za přítomnosti porodní asistentky. je tvoje plné právo chtít a mít důstojný porod. je ale potřeba mít napsaný porodní plán, kde budeš mít uvedenp, že si nepřeješ u porodu nikoho, krom porodní asistentky, protože jinak to většina porodnic ignoruje.
3.hráz je mezi konečníkem a poševním vchodem. je to místo, které se při porodu hodně namáhá. masáž hráze doporučuji, protože se tak mužeš vyhnout nástřihu (pro srovnání-první syn-nástřih 8 stehů, nemohla jsem normálně chodit 3 týdny. druhé dítě-dcera-bez nástřihu-běhala jsme druhý den jak mladice :pankac: )
4.Kladno nevím.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2242
10.6.15 13:28

1. Myslím, že je jim to celkem fuk, oholení je pro ně asi jednodušší, ale upřímně pochybuju, že se všechny ženy holí, není to tak dlouho, co se většina neholila a rodilo se vždycky.
2. Poprvé jsem se taky hodně styděla, měla jsem dokonce u porodu studentku z fakultky, když se mě ptali, jestli tam může být, řekla jsem že teda ano, ale kdyby byla chlap, tak to nedovolím:-) Otravné byl kontroly před porodem, v porodnici pokaždé někdo jiný a jeden doktor byl velmi nepříjemný, při porodu se o mě starala v podstatě jen jedna asistentka (a při příjmu doktor), po porodu mě šili a pak už jsem se nikomu ukazovat nemusela. Pomůže nemyslet na to, soustředit se na miminko, dělá se to hlavně kvůli němu. Většina lidí je empatických a blbec se bohužel najde všude, i v tomto oboru, tak si můžeš jen přát, ať se ti takový člověk vyhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
10.6.15 13:29

1. V nemocnici jsou na to sestřičky zvyklé, tak žádné strachy :palec:
2. Mně taky přišlo divné na „všechny kolem“ roztahovat nohy a pak jsem o to i sama žádala :lol:
3. Hráz je mezi pohlavním orgánem a konečníkem. Nastřižení (pokud k němu dojde) se provádí při kontrakci, takže to ani nepoznáš.
4. Bohužel nemám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
10.6.15 13:29

@chipsa každého věc jestli se holí nebo ne. Já se sice holím, ale nevím, proč by si měla připadat pomalu jako neandrtálec, že není oholená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
10.6.15 13:30

@chipsa ja se teda holim, ale pry jsou hygienictejsi prave ty chlupy, ze se do pochvy nedostane kdejakej sajrajt. Ty chlupy tam maji svuj duvod: tedy ochranou funkci. Proto zensky dnes trpi na ruzne vytoky, mykozy atd. Tak myslim ze je to jeji vec. Ja se holim protoze ty chlupy tam se mi nelibi. Ale kdyz to nekomu neva tak proc hned nadavat do goril? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
10.6.15 13:30
@chipsa píše:
Určitě by jsi se oholit měla, nebudeš se potom před všemi doktory cítit tak trapně. Prostě holení patří k hygieně a jít do nemocnice jako gorila se nehodí..

ALE PROSÍMTĚ, TO JE ÚPLNÁ PITOMOST, JE NA KAŽDÉM, JESTLI SE HOLÍ NEBO NE, NA VYŠETŘENÍ ANI NA POROD TO NEMÁ VLIV.

• Citovat
  • Upravit
13331
10.6.15 13:31
@sarink píše:
@chipsa každého věc jestli se holí nebo ne. Já se sice holím, ale nevím, proč by si měla připadat pomalu jako neandrtálec, že není oholená :nevim:

Já nevím, mám za sebou IVF, každou chvíli se ve vás někdo hrabe ultrazvukem a je to prostě trapné roztahovat na všechny chlupaté nohy, já bych se styděla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
10.6.15 13:33

@chipsa opět názor ultramoderní ženy :zed: myslím že je každého věc zda se holí nebo ne :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
10.6.15 13:34

Ano, je to každého věc. Já povídám sama za sebe, styděla bych se :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
10.6.15 13:34

@chipsa chápu, žes to nemyslela špatně, ale vyznělo to hodně blbě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
10.6.15 13:35

Tak z mé zkušenosti po 2 porodech - 1. vyvolávaný ukončený císařem a 2. pro mě ukrutně rychlý( 4:50 doma praskla voda, 6:31 příjem v porodnici, 7:12 narozena dcerka)mohu odpovědět takto: 1)u prvního jsem se celá oholila, protože jsem na to měla čas. U druhého jsem to nestihla a v porodnici mi oholili jen ochlupení okolo poševního vchodu. Asi aby se jim pak lépe šilo… Ochlupení pod břichem je nezajímalo. A jak se na to budou dívat? - no tak až budete rodit tak Vám to bude úplně jedno. A hlavně já myslím, že v porodnicích viděli už všechno co jen žena může mezi nohama mít :) 2)No stud v porodnici, dokud jsem měla bolesti tak jsem lidi okolo ani moc nevnímala, snažila jsem se poslouchat jen PA a porodníka, což mi stejně místy nešlo. A po porodu to roztahování nohou na pokoji je nepříjemné, ale snažila jsem se mít postel vždy tak vysoko, aby mi protilehlá maminka neviděla až do krku… 3)nejsem odborník, ale hráz je podle mě okolo poševního vchodu a mírně dolů ke konečníku. viz obrázek z tečkama (Google ví vše) 4)s tímto bodem nemohu sloužit, rodila jsem v Pardubicích

Přeji pohodový a rychlý porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
10.6.15 13:35
@chipsa píše:

Holení určitě k hygieně nepatří, naopak si myslím že nám to způsobuje různé problémy. I když se holím, je mi to tak příjemnější, rozhodně se nekoukám blbě na lidi co se neholí. Jejich věc, navíc je to přirozené. Od zdravotnického personálu bych o to spíše čekala pochopení pro takovou věc jako je neholení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí