Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No já se holím, takže u mě žádný problém - doporučuju to udělat sama v koupelně než aby to pak museli dělat oni. Pravděpodobnost nástřihu/natržení je doooooost velká a je ve tvém zájmu, aby ten doktor při šití pořádně viděl - nemluvím o hygieně a hojení:)
Zbytek dotazů bylo myslím zodpovězeno:)
Ještě doplním, že když budeš mít porodní plán, tak to bude lepší. do něj si mužeš napsat nejen to, že nechceš mít nikoho krom PA a např. manžela u porodu, ale např. že chceš/nechceš klystýr, oholit intimní partie.. apod.
@Nikolajkačka na holení zkus pořídit el. holící strojek z Rossmanna - stojí 199,– Kč, je na 2 mikrotužky a 2 jsou i přibalené v balení - mám ho na tohle doma už několik let a je fakt super. Dá se to zmáknout v klidu a to mám termín za pár.
Hlavně tam pak nejsi podrážděná a nedělají se ti pupínky jako od žiletky. ![]()
Já se taky holím, sice už ne každý den jako dřív, ale obden jo, ať jsem připravená až to přijde
(jsem dnes 38+4tt) a zvládám to tedy sama, bez zrcátka jen po hmatu, ale za ty roky už to mám v ruce i poslepu ![]()
Ahoj, rada bych se zeptala, zda nektera z Vas bude vedet…
Mohu adresu, kterou mam vedenou v neschopence zmenit na adresu zahranicni?
Nebo pripadne kdo by mi poradil, gynekolog nebo nekdo z pojistovny…?
Dekuji, Market
@deny918 píše:
Já se taky holím, sice už ne každý den jako dřív, ale obden jo, ať jsem připravená až to přijde(jsem dnes 38+4tt) a zvládám to tedy sama, bez zrcátka jen po hmatu, ale za ty roky už to mám v ruce i poslepu
Presne, uz to mam zmakly, i poslepu ![]()
@Makyna K. gynekolog Ti to asi moc nebude chtít povolit, pokud třeba nejsi cizinka a nemáš trvalý pobyt např. na Slovensku. Pokud to tak není, tak musíš požádat gynekologa o povolení (formulář najdeš na netu) a následně Ti to ještě musí povolit revizní lékař z OSSZ. Šance nejsou moc valné, nechtěli mě pustit na Slovensko k babičce s rakovinou a ta pak následně umřela.
@Makyna K.
no primárně do neschopenky máš hlásit skutečnou adresu kde pobýváš při léčení, kvůli kontrole.. bez ohledu na trvalé bydliště.. takže pokud měníš místo léčby tak určitě hlásit změnu máš a musíš (kontrola půjde na nahlášenou adresu a když tam nejsi, protože jsi nenahlásila že budeš jinde, tvůj průšvih.. ).. tady je spíš otázka zda ti lékař povolí odjezd (resp. zabránit ti asi nemůže, spíš ukončit neschopenku), nebrání-li to tvému typu léčby..
jiné to asi bude, jestli jsi na rizikovém a chceš jet na dovolenou, jiné jsi-li sama nemocná studentka na kolejích a chceš změnit místo léčby a jet za maminkou aby se o tebe starala a jiné když jde o onko pacientku, která má neschopenku dlouhodobou s neomezenými vycházkami a šlo by o lázně/rehabilitaci..
Jsem na rizikovem, stehovat se budu kvuli novemu bydlisti hlavne, stehujeme se na konci leta do Nemecka. Takze nechci zmenit adresu kvuli dovolene, navsteve pribuznych ci cokoliv jineho, proste se stehujeme a budu muset i opustit lekare v cr.
@masa.dis píše:
Tak z mé zkušenosti po 2 porodech - 1. vyvolávaný ukončený císařem a 2. pro mě ukrutně rychlý( 4:50 doma praskla voda, 6:31 příjem v porodnici, 7:12 narozena dcerka)mohu odpovědět takto: 1)u prvního jsem se celá oholila, protože jsem na to měla čas. U druhého jsem to nestihla a v porodnici mi oholili jen ochlupení okolo poševního vchodu. Asi aby se jim pak lépe šilo… Ochlupení pod břichem je nezajímalo. A jak se na to budou dívat? - no tak až budete rodit tak Vám to bude úplně jedno. A hlavně já myslím, že v porodnicích viděli už všechno co jen žena může mezi nohama mít2)No stud v porodnici, dokud jsem měla bolesti tak jsem lidi okolo ani moc nevnímala, snažila jsem se poslouchat jen PA a porodníka, což mi stejně místy nešlo. A po porodu to roztahování nohou na pokoji je nepříjemné, ale snažila jsem se mít postel vždy tak vysoko, aby mi protilehlá maminka neviděla až do krku… 3)nejsem odborník, ale hráz je podle mě okolo poševního vchodu a mírně dolů ke konečníku. viz obrázek z tečkama (Google ví vše) 4)s tímto bodem nemohu sloužit, rodila jsem v PardubicíchPřeji pohodový a rychlý porod
Ty jo, tak tohle me trochu zaskocilo, ze roztahujes nohy i na pokoji pred ostatnima… ![]()
@Micheillle píše:
Ty jo, tak tohle me trochu zaskocilo, ze roztahujes nohy i na pokoji pred ostatnima…
To by mě teda taky zajímalo, jestli se tohle dělá běžně. U nás se na pokojích vyšetřovalo a ošetřovalo jen to, u čeho stačilo vykasat noční košili (s tím, že pod tím měl člověk samozřejmě spodní prádlo), k intimnějším vyšetřením se volalo na ošetřovnu do soukromí.
@Micheillle @HoA Mai…tak to bylo a bylo to dost nepříjemné. V leže s vykasanou košilí, sestra pinzetou oddělala vložku, doktor zkontroloval očistky, prohmatal břicho a šel na další spolubydlící. Já jsem se tedy nikdy neměla potřebu dívat jak vyšetřují moje spolubydlící a nikdy jsem si nevšimla, že by někdo zíral na moje vyšetření, ale takto to probíhalo v r. 6/2010 a 1/2013 v Pardubické porodnici…
@masa.dis
No ty jo, to je síla, to by mi asi taky vadilo. Já jsem rodila taky 2013 a u nás teda ani nikdo na očistky nekoukal, jen se na vizitě zeptali, jestli odcházejí a zkontrolovali zavinování dělohy, ale na to se člověk nemusí svlíkat. Pak před propuštěním ještě chtěli zkontrolovat šití a to mi řekli, ať si dojdu na vyšetřovnu.
@masa.dis píše:
@Micheillle @HoA Mai…tak to bylo a bylo to dost nepříjemné. V leže s vykasanou košilí, sestra pinzetou oddělala vložku, doktor zkontroloval očistky, prohmatal břicho a šel na další spolubydlící. Já jsem se tedy nikdy neměla potřebu dívat jak vyšetřují moje spolubydlící a nikdy jsem si nevšimla, že by někdo zíral na moje vyšetření, ale takto to probíhalo v r. 6/2010 a 1/2013 v Pardubické porodnici…
uplne stejne Plzen r. 2011 a 2014.
@Micheillle píše:
Ty jo, tak tohle me trochu zaskocilo, ze roztahujes nohy i na pokoji pred ostatnima…
I já toto zažila! Porod v Chrudimi 31.12.2012. NA to, jak jinak bylo vše v pohodě a doktoři super, tak tohle byl děs. ![]()