Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ano, myslela jsem oholit predem, uz se mi nechtel prispevek na mobilu editovat ![]()
S tim holenim ja to nezazila, ze se holim pravidelne durch, kvuli sobe a manzelovi, ze chci ne kvuli cizím nebo doktorum, takze nevim, jak to chodi, kdyz nekdo neni, ale nejspis ti nabidnou, ze cast oholi kvuli pripadnemu siti.
Ale zas treba siti ani treba taky nebudes potrebovat. Takze pokud nechces rekni ne a je.
Pokud chces mit klid a neumis se sama oholit pozadej partnera.
Muj muz byl na tuhle variantu pomoci připraveny, v kazdem mem teh.na konci, ale nastesti i pres ten lavor to slo
takze jsem jeho nabidku pomoci nevyuzila.
Gynekologove jsou urcite zvykli ze svych ordinaci pochybuju, ze jeste nevideli neoholenou ![]()
@martina.se píše:
@Nikolajkačka
2 - stud? upřímně? V tu chvíli máš naprosto jiné starosti.. mi nejvíc rozesmála dr ve chvíli, kdy jsem byla na 3 cm (po noci stahů co 3 minuty) a ona - může si šáhnout kolega, on studuje fakultu, ještě nikdy nešmátnul, jak otevřená rodička vypadá
@SlecnaViii píše:
@martina.se A mohl si šmátnout?![]()
![]()
@Hoa Mai píše:Mě druhý den po porodu na vizitě dr. kontrolovala zavinování dělohy a pak se mě strašně uctivě zeptala, jestli by mi nevadilo, kdyby si sáhli i dva medici, kteří tam byli na čumendu s ní. No a když si šahali ti dva, tak se tvářili tak nesměle a špitali „děkuju“, že jsem málem vyprskla smíchy a nechápala, co blbnou
.
tak nějak.. ten dotyčný měl z toho rozhodně větší trauma, jak já ![]()
A pokud jde o stud ten se me opadl, kdyz me pa pri prvním porodu vysetrovala a mi se pri tom vzdycky chtelo curat
napred jsem se stydela a kdyz uz mi po nekolikate rekla, ze je zvykla bylo mi to fuk.
U dalsich dvou porodu uz jsem takovou katastrofu nezazila, nebyl na nic cas ani se stydet ![]()
@martina.se
se mu ani nedivím. Mně třeba gyn. vyšetření nedělá problém (nemám naštěstí zatím žádnou špatnou zkušenost), ale když si představím, že bych takové vyšetření měla provést já, tak na mě jdou mdloby. Natož, kdybych za den měla vyšetřit třeba deset, dvacet ženských (nebo chlapů), hezkých nebo škaredých…brrrrrrrrrr!!!
Příspěvek upraven 10.06.15 v 14:04
Zakladatelko, já se taky holím jen po stranách a nehodlám na tom měnit ani nic před porodem. Byla jsem v nemocnici už mockrát a když bylo potřeba, vždycky si mě oholili. Je mi o ale nepříjemný, protože to pak mezi nohama píchá. Takže já taky nejsem žádný holátko, neboj.
A jestli se na to někdo dívá tak či onak je mi úplně šumafuk, v porodnici budu max. týden a pak už se s těma lidma nejspíš nikdy neuvidím, tak co řešit… ![]()
Co se týče studu - já bych se tak neprožívala, koukej, takových jako já nebo ty, viděli doktoři už spousta, to si říkej, nejsi žádná rarita. On koukne a za chvíli neví, že něco viděl, je to pro ně rutina.
To já se víc stydím u zubaře za svý zaplombovaný zuby, protože si za to můžu sama, žejo, ale kdo to řešil v dětství. ![]()
Tak ad. holení-já se holím, nicméně před porodem jsem to moc nezvládala. V porodnici se me sestřička ptala, zda jsem oholená, tak jsem řekla, že ano, ale tam kam dosáhnu
Jen se usmála a řekla, že nevadí, že to kdyžtak dodělaj, ale nebylo to potřeba. Takže pokud se neoholíš, podle mě tě v porodnici stejně oholí.
Co se týče studu, šel u mě u porodu úplně do kopru. Klidně bych jim ty nohy roztáhla ještě víc, možná bych na požádání udělala provaz, hlavně že to dítě už konečně vylezlo
![]()
@martina.se píše:![]()
když on tak smutně koukal
néé, mi to fakt už bylo jedno, bych svolila téměř cokoliv, bo jsem byla úplně hotová
To chápu
![]()
Ad holeni. Nestresuj se. Kdyz bude potreba, vyholi te sestra. Jdes rodit, netreba vypadat jak oskubane kure. Posledni dobou chodime hodne do bazenu a az na takove radoby modeliny zadna ze zen ve sprchach nebyla zcela vyholena. Vetsina to mela jen ruzne zastrizene. Rakze pocitam, ze k porodu to bude stejne.
@Hoa Mai píše:
@martina.sese mu ani nedivím. Mně třeba gyn. vyšetření nedělá problém (nemám naštěstí zatím žádnou špatnou zkušenost), ale když si představím, že bych takové vyšetření měla provést já, tak na mě jdou mdloby. Natož, kdybych za den měla vyšetřit třeba deset, dvacet ženských (nebo chlapů), hezkých nebo škaredých…brrrrrrrrrr!!!Příspěvek upraven 10.06.15 v 14:04
@Foxisssss píše:
@marrlinkaAno, myslela jsem oholit predem, uz se mi nechtel prispevek na mobilu editovat
lenost, znám ![]()
Chlupy budou to nejmensi, neboj, oni uz toho videli…nas v predporodnim kurzu upozornili, ze se stava ze se zenska potento, v porovnani s tim je nejaky ten chlup fakt nerozhodi myslim…ale jestli z toho budes mit lepsi pocit a zvladnes to, ohol se…Meli by to byt profici a holeni je osobni volba, takze se nemaji co ksichtit.
Jinak ja mam jeste pred porodem ale predpokladam, ze to bude, jak holky pisou…nejaky stud mi bude ukradeny, kdyz se tam budu svijet v bolestech
@Nikolajkačka Já rodila doma, takže nic takového jsem nepodstupovala. K tomu holení, když nechceš nehol se! Nedělej něco co nechceš.
Příspěvek upraven 10.06.15 v 14:17