Hloupé dotazy prvorodičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3630
10.6.15 14:17

@Nikolajkačka

1. Na šestineděli se mnou byla holka, která se nestihla před porodem oholili a hodili ji sestry ( jen kolem poševního vchodu), je to prý kvůli nastrihu. Nevim jestli to dělají ve všech porodnicích :nevim: Osobně bych se radši oholili sama nebo manželem, než zdravotní sestrou. :think:
2.bohuzel ti nic jiného nezbývá, těžko tomu zabranis :) musí zjistit, jak postupuje porod atd. Většinou mas,, svoji" porodní asistentku, tak to není tak hrozny
3.mezi poševní vchodem a konecnikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
10.6.15 14:18
@Bondatrova píše:
Každého věc, poradila jsi něco smysluplného zakladatelce? Ne.
:mrgreen: ráda bych věděla jak se holit při 6ti nedělí :potlesk: to se roztahují nohy furt 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.15 14:22

Všem moc děkuju za reakce, nečekala jsem, že se to tu takhle rozjede během půl hodiny :).
Jenom k reakcím na holení - rozhodně si neoholená nepřipadám jako nějaká špindíra a příspěvky typu, že jsem jak gorila, mě nerozhodí ;).
V bodě 2 máte asi pravdu, nejspíš mi v tu chvíli bude všechno jedno. Četla jsem diskuze i ohledně pokadění a zvracení a i tam hodně všichni psali, že v tu chvíli je to člověku fakt šumák a personál je zvyklý.
No, už aby to bylo za mnou :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
10.6.15 14:22

@Nikolajkačka Tak vše už bylo řečeno. Já jen dodám, že jsem se trochu oškudlala dole a nakonec jsem šla na císaře a strojkem mi sestra sjela horní část :D Při prvním porodu jsem o masáži hráze neměla ani tucha, nástřih jsem necítila. Při druhém jsem nic nemasírovala. Určitě to všechno zvládneš ;)

Tohle je trapný :roll:
@chipsa píše:
Určitě by jsi se oholit měla, nebudeš se potom před všemi doktory cítit tak trapně. Prostě holení patří k hygieně a jít do nemocnice jako gorila se nehodí..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
10.6.15 14:31
@chipsa píše:
Určitě by jsi se oholit měla, nebudeš se potom před všemi doktory cítit tak trapně. Prostě holení patří k hygieně a jít do nemocnice jako gorila se nehodí..

Hodi/ nehodi :roll: jak to bylo pred 50 lety kdy byly „gorily“ vsechny? Ja sem holim na jezka, jinak me to vsechno kouse a svedi a rozhodne nejsem do hladka a nikoho to nepohorsovalo. Respektive i tak by mi to bylo jedno. Na modu holeni ma kazdy jiny nazor a asi te to i prekvapi ale znam par muzu (zadna stara generace) kterym se gorily libi :) kdyz maji oholenou zenskou tak se citi jak pedofilove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.15 14:32

Určitě si nedělej nic z toho, že nejsi a nebudeš oholená. S tím melounem místo břicha to sama ani nezvládneš. Zjisti si, jestli tvoje porodnice holení vyžaduje. Rozhodně to ale není nutnost! Já žiju v cizině a tady rutinně neholí ani nenastřihují. Rodila jsme třikrát a ani jednou mě neholili ani nenastřihovali. Porodila jsem bez problému a bez natržení. Ani jednou mě nemuseli šít. Pokud ale tvoje porodnice holení provádí rutinně a ty nechceš, aby tě tam holila sestra nebo v horším případě bratr, tak popros manžela, ať tě před porodem oholí on. Sama si tam neuvidíš a se zrcátkem dělat prostocviky taky bude oříšek.

P. s. Taky se dole dohola neholím, když to udělám, zanítí se mi to a bolí to. Jestli jsem pro někoho prase nebo gorila, je mi taktéž srdečně jedno. Mně se zase úplně oholený spodek nelíbí. Je to jak pro pedofily.

• Citovat
  • Upravit
10461
10.6.15 14:34

@Nikolajkačka A představ si, že když budeš mít bezproblémový porod a krásné, zdravé miminko, tak si zpětně budeš říkat, že i když ses tam poblila, pos.ala, řvala jak tur a mezi nohy ti čučelo pět cizích lidí, tak to byl stejně nejkrásnější zážitek tvého života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
10.6.15 14:34
@Nikolajkačka píše:
Všem moc děkuju za reakce, nečekala jsem, že se to tu takhle rozjede během půl hodiny :).
Jenom k reakcím na holení - rozhodně si neoholená nepřipadám jako nějaká špindíra a příspěvky typu, že jsem jak gorila, mě nerozhodí ;).
V bodě 2 máte asi pravdu, nejspíš mi v tu chvíli bude všechno jedno. Četla jsem diskuze i ohledně pokadění a zvracení a i tam hodně všichni psali, že v tu chvíli je to člověku fakt šumák a personál je zvyklý.
No, už aby to bylo za mnou :potlesk:

Neboj to zvladnes. Me na stud brali ohledy a zakryvali ne na monitoru a tak. Kdyz se na porodni sal nahrnuli praktikanti. A bylo tam asi 6lidi, bylo mi to fuk. Pri druhem porodu jsem mela rajsky plyn, takze jsem byla v jinem svete a nevim kdo tam byl :D hraz sem nemasirovala a nastrih necitila ani u jednoho porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
10.6.15 14:38

Mě se v porodnici ptali, jestli jsem oholená. Ale mám pocit, že kdyby ne, tak by se nic nestalo, jen by si připravili jednorázovou žiletku kdyby pak bylo potřeba kvůli šití. Mě teda holil manžel, neb jsem si tam nedosáhla :mrgreen:
Kdo ti kouká mezi nihy ti je pak úplně fuk. Já z toho taky měla nerva, pak jsem rodila 22 hodin, vystřídalo se u mě třetí kolo doktorů a sester, takže mě ve finále vidělo celé oddělení a já jen chtěla ať už to dítě laskavě vyleze.
Hráz jsem masírovala, co jsem si tam dosáhla :) a měla jsem 1 steh. Nástřih necítíš.
Rodila jsem 2× ve Slaném

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.6.15 14:44
@Anonymní píše:
Určitě si nedělej nic z toho, že nejsi a nebudeš oholená. S tím melounem místo břicha to sama ani nezvládneš. Zjisti si, jestli tvoje porodnice holení vyžaduje. Rozhodně to ale není nutnost! Já žiju v cizině a tady rutinně neholí ani nenastřihují. Rodila jsme třikrát a ani jednou mě neholili ani nenastřihovali. Porodila jsem bez problému a bez natržení. Ani jednou mě nemuseli šít. Pokud ale tvoje porodnice holení provádí rutinně a ty nechceš, aby tě tam holila sestra nebo v horším případě bratr, tak popros manžela, ať tě před porodem oholí on. Sama si tam neuvidíš a se zrcátkem dělat prostocviky taky bude oříšek.P. s. Taky se dole dohola neholím, když to udělám, zanítí se mi to a bolí to. Jestli jsem pro někoho prase nebo gorila, je mi taktéž srdečně jedno. Mně se zase úplně oholený spodek nelíbí. Je to jak pro pedofily.

Taky tady v ČR se taky rut. nedělá nastrih, poprvé jsem rodila pred 7r., po druhé pred 4, naposled 2r.zpet a ani jednou nepřišli z nastrihem ani se nezminili, u první jsem se lehce trhla sama na 4 stehy což beru jako nic, některé to maji od zadku po bricho ze a u menších uz nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.6.15 14:50
@Kelsey píše:
Taky tady v ČR se taky rut. nedělá nastrih, poprvé jsem rodila pred 7r., po druhé pred 4, naposled 2r.zpet a ani jednou nepřišli z nastrihem ani se nezminili, u první jsem se lehce trhla sama na 4 stehy což beru jako nic, některé to maji od zadku po bricho ze a u menších uz nic.

Já rodila zatím jen jednou, ale taky mě nenastřihávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
10.6.15 16:52

@Nikolajkačka Ja rodila na Kladne pred 6 tydny :) co te zajima konkretne? :) klidne napis i zpravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.15 12:39

Helenka89 Tak třeba by mě zajímalo, jestli manžel může být se mnou celou dobu - od příjezdu do porodnice až do porodu, co všechno je k dispozici na klasickém porodním pokoji (nebo boxu, sále?) - ne nadstandard, jak je to s návštěvami rodiny potom na pokoji (četla jsem, že snad můžou být jenom na chodbě?)… A tak celkově jaké jsi měla soukromí při porodu, jestli vedle tebe hekal někdo další nebo jsi měla svůj klid :lol:. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
11.6.15 21:34

@Nikolajkačka Jojo, manžel může být s tebou, ale pokud jste nebyli na předporodním kurzu, tak za přítomnost u porodu bude platit, myslím, že 600,– Kč (my na kurzu byli a měli ho zdarma díky pojišťovně).
Jsou tam porodní boxy, každý je pro jednu rodičku, každý box má svojí koupelnu. Boxy jsou tady jako samostatné místnosti, takže přímo vedle tebe by nikdo hekat neměl, ale jestli něco bude slyšet z vedlejšího boxu, to se vyloučit nedá :D
Jojo, návštěvy jen na chodbě, jestli je chceš mít na pokoji, musíš se hlásit o nadstandard, a to nejlépe hned při příjmu - je o ně dost zájem.
Co tě bude ještě zajímat, klidně se ptej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
11.6.15 21:35

@Nikolajkačka Jo a až porodíš, miminko ošetří a zváží přímo na tom boxu, neodnáší ho nikam pryč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí