Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
1/ oholila bych se, je to lepší, pokud by došlo na akutní cř (ale vlastně i klasické šití po nástřihu), ulehčí jim to práci a hlavně čas, pokud by na to čas nebyl, rána se chlupem zanítí raz dva.
2/ záleží jak velký blok to je. Pro mě to byl jeden z důvodů domluvit si císaře. Nesnesu ani muže gynekologa, i u své mladé doktorky se stydím. Porod není jen pár minut tlačení na konci, mezi nohy se čučí rozhodně víckrát, během kontrol v 1. době porodní atd. Krom toho, že bych nesnesla ty lidi mezi nohama, nechtěla jsem mít ani nástřih, problémy s chůzí, hemeroidy, ale i mnohem horší následky, co se tu dají najít - ať už v deníčcích či diskuzích.
3/ kde hledat hráz, najdeš v knížce o těhotenství nebo i webu, zjednodušeně je to mezi otvorem kudy vyleze mimino a otvorem, kudy by po klystýru nic vylézt nemělo (jinak se budeš stydět víc než za neoholenou pipku ![]()
4/ neposloužím
Příspěvek upraven 10.06.15 v 13:39
Tak s tím holením je lepší se oholit doma prvně jsem se taky oholila jen po stranách no ono tě v porodnici oholí ale netváří se moc nadšeně a bylo my to trapný takže na další porody jsem se oholila sama ze zrcátkem a trochu vypomohl i manžel
.Co se týče studu ze začátku se taky stydím ale až se ti rozjede porod budeš mít jiné starosti a Já si pořád říkala že jich už viděli spousta
.Hráz je to místo mezi tím čím budeš rodit a konečníkem
Já nemasirovala nic a žádný nástřih neměla ![]()
Ja si tedy myslim, ze pokud o to vyslovene nepozadas, ze nechces byt oholena tak te oholi v ramci pripravy, i kdyby jsi nastrih taky odmitla, ono se totiz blbe sije kdyz tam ma zenska bobra (me je to jedno, ja jsem teda 40 tt a holim se, sice horko tezko ale nepujdu tam s pralesem, citila bych se trapne, a stejne si myslim ze me pri priprave dooholi tak abych byla na pripadne siti pripravena a nebyly tam nejake zatoulane chlupy). Ono zneprijemnis tim praci hlavne doktorovi kdyz prasknes jakoby samovolne pri tlaceni, treba na zminene hrazy a budes mit ze dvou direk jednu a sobe taky pri hojeni. Chlupy a rany do „ziveho“ nejdou moc dohromady, proto si cyklisti holi nohy.
Holit se nemusíš, když bude třeba, sestřička tě oholí. Pokud na to nejsi zvyklá, tak se nehol, lepší neoholená než pořezaná na vnějších rodidlech…
Vše zvládneš, neboj ![]()
@chipsa píše:
Určitě by jsi se oholit měla, nebudeš se potom před všemi doktory cítit tak trapně. Prostě holení patří k hygieně a jít do nemocnice jako gorila se nehodí..
sranda, že jo? ![]()
@Neff píše:
Ja si tedy myslim, ze pokud o to vyslovene nepozadas, ze nechces byt oholena tak te oholi v ramci pripravy, i kdyby jsi nastrih taky odmitla, ono se totiz blbe sije kdyz tam ma zenska bobra (me je to jedno, ja jsem teda 40 tt a holim se, sice horko tezko ale nepujdu tam s pralesem, citila bych se trapne, a stejne si myslim ze me pri priprave dooholi tak abych byla na pripadne siti pripravena a nebyly tam nejake zatoulane chlupy). Ono zneprijemnis tim praci hlavne doktorovi kdyz prasknes jakoby samovolne pri tlaceni, treba na zminene hrazy a budes mit ze dvou direk jednu a sobe taky pri hojeni. Chlupy a rany do „ziveho“ nejdou moc dohromady, proto si cyklisti holi nohy.
Ano, krásně řečeno ![]()
@Nikolajkačka 1 - v porodnici Ti nejspíš nabídnou oholení, kdyby muselo dojít k nástřihu, je to lepší. Ale můžeš odmítnout. Jak na to koukají netuším, holím se
před porodem jsem chtěla požádat chlapa, ale zvládla jsem to i tak sama ![]()
2 - stud? upřímně? V tu chvíli máš naprosto jiné starosti.. mi nejvíc rozesmála dr ve chvíli, kdy jsem byla na 3 cm (po noci stahů co 3 minuty) a ona - může si šáhnout kolega, on studuje fakultu, ještě nikdy nešmátnul, jak otevřená rodička vypadá ![]()
3 - už holky poslaly obrázek
4 - netuším
1. v porodnici tě oholí (někde to dělají i když přijedeš už oholená)
2. až budeš rodit, bude ti to spíš jedno, na koho roztahuješ nohy. moc lidí to stejně nebude - PA, lékař
body 3. a 4. zodpovězeny, tak se opakovat nebudu
@Foxisssss píše:
- myslim, ze to problem byt nemel, jen v pripade nastrihu a zasiti by ti to museli na tom miste oholit
to co píšeš, je nesmysl. rodička se holí předem. před samotným porodem nikdo nemůže vědět, zda bude nutný nástřih nebo se rodička nedej bože natrhne, dovedeš si představit, že sestra odhání lékaře od pacientky, která právě porodila, a někde mezi porodními obaly a poporodním krvácení rodičku holí v místech, která vyžadují šití?
![]()
Příspěvek upraven 10.06.15 v 13:43
Jo jo jinak to holení až v porodnici přeci dřív bylo běžné. Už mamka říkala, že se vždy pak už těšili až jim to zas zaroste.
Takže zřejmě i teď když přijde někdo neoholen, tak si ho oholí.
Já se před porody oholit nezvládla, oholila mě až asistentka v porodnici a nevypadala u toho nijak šokovaně.
@Nikolajkačka Jestli se běžně neholíš, zkus to nejdřív zkrátit strojkem na vlasy a pak dooholit žiletkou, případně požádej o pomoc partnera. V nemocnici se používají jednorázové žiletky a myslím, že to nebude moc příjemné. ![]()
@Nikolajkačka U nás v porodnici se na neoholené prý nikdo blbě nedívá. Já jsem teda šla oholená, holím se i normálně (a kupodivu i před tím porodem jsem to zvládla sama, zrcátko to jistilo
, ale ve stejné porodnici rodila i kamarádka, která se neholí vůbec a nidko jí na to nic neřekl, ani se nijak netvářili. Steh měla jen jeden malý a neholili ji kvůli tomu. U téhle otázky asi záleží, jak jsou v té které porodnici „pokrokoví“.
Zakladatelko. Holit se nemusíš, oni tě kdyžtak oholí. Jinak je dobrá rada ten strojek na vlasy
ale zase než se pořezat, asi bych se radši neholila.
stud - no, v té chvíli ti to bude srdečně jedno, to mio věř
toho bych se nebála
Na hráz ti už odpovězeno bylo a s kladnem netuším ![]()
Každého věc, poradila jsi něco smysluplného zakladatelce? Ne.