Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky
otázka pro konzumenty Maliníku
pomohl při porodu, nebo jak to tedy je? čím víc zkušeností, tím lépe
Od kdy používáte, jak často a kolik? Děkuji ![]()
Ja ho zacla pit asi mesic pred porodem, 2 salky denne, nejspis mi to trochu pomohlo, porod byl na prvorodicku nezvykle rychly a pro me ani ne tak bolestivy jak vetsina maminek popisuje
myslim ze se tim nic nezkazi.
@ZuziZlin nevim zda pomohl ale pan doktor byl nadšený jak to jde rychle ![]()
Jinak pila jsem tuším od 36tt vždy 2 šálky denně má se začít na jednom a postupně zvyšovat dávka
Já to nijak nehrotila, určitě Ti někdo poradí líp ![]()
@Kriss Tina @Kristyna.Vechtova děkuji
jsem ráda, za jakoukoliv pozitivní odpověd a když ještě vidím, že pomáhá, tak není co řešit a za 2 týdny teda začnu 1 šálek denně ![]()
@ZuziZlin myslím spíš že to je pro dobrý pocit, ale ničemu to neuškodí, ale jak říkám můj dr u porodu byl nadšený jak se rychle otvírám a že to je všechno super
a to jsem šla ráno do nemocnice na vyvolávání s hrůzou kolik hodin tam strávím
no a v 7:30 tabletka v 8:30-9:00 začaly první kontrakce a v 15:51 se malej narodil ![]()
Pomohl při obou porodech, ještě jsem užívala lněné semínko, začíná se od 36.týdne 1 hrníčkem a každý týden se zvyšuje
Minule pomohl moc, jako prvorodicka jsem rodila brzy,–38+3, a rychle, 2 hodiny. Bez nástrihu a poraneni. jedla jsem i lněné semínko. Tentokrát jsem už zítra 40+0, takž e vyvolat porod se mi jím nedaří, ale snad to zas aspoň půjde rychle. Věřím maliníku i semínku, jen semínko jsem tentokrát trochu zazdila…
Ahoj, já pila od 35 gt, cca 1/2 litru denně, k tomu ještě lněné semínko v jogurtu (také každý den) a porod byl ultrarychlý. Nevím, jestli to bylo i díky maliníku, ale ve 20.00 začaly kontrakce a 10 minut po půlnoci se malý narodil. Takže doporučuju, jak už někdo psal, ublížit to nemůže:)
@Rezii lněný semínko je pro snažší porod, aby se mimčo nezabrzdilo v porodních cestách a maliník je na urychlení druhý doby porodní, s vyvoláním to nepomuže
@střepina píše:
@Rezii lněný semínko je pro snažší porod, aby se mimčo nezabrzdilo v porodních cestách a maliník je na urychlení druhý doby porodní, s vyvoláním to nepomuže
Však jo- já vím. Jen podle některých maliník i vyvolává. Já si myslím že taky spíš jen urychluje, ale i to dost pomůže;) stran vyvolání se jdu raději věnovat manželovi, tady na emiminu s tím nehnu;););)
Já ho pila, jako prvorodička jsem měla porod rychlý, kontrakce se taky daly přežít takže myslím že se tím nic nezkazí
Kamarádka taky prvorodička jedla ještě lněné semínko a to samé jako já měla super porod
U druhého dítka ho budu pít také ![]()
@Rezii píše:
Však jo- já vím. Jen podle některých maliník i vyvolává. Já si myslím že taky spíš jen urychluje, ale i to dost pomůže;) stran vyvolání se jdu raději věnovat manželovi, tady na emiminu s tím nehnu;););)
je pravda že se nemá pít dřív, že muže způsobit děložní činnost, mě nic nedělal, dokonce první porod vyvolávali
@střepina píše:
je pravda že se nemá pít dřív, že muže způsobit děložní činnost, mě nic nedělal, dokonce první porod vyvolávali
Já ho predtim i teď pila asi od 35, chutná mi;) špatného se nestalo nikdy nic a ten první porod byl fakt skoro bych řekla příjemný;) uvidíme jak teď, jestli mě taky čeká vyvolavacka nebo se kluk radši rozmyslí sám.
Js pila pro prvním dítěti. Porod trval 19h. Jestli pomohl? Nevím ale jestli jo. Nechci vědět jak by trval…Takže za mě nepomohl. A to jsem jedla i lněné semínko a dítě nechtělo rotovat, takže za mě je to jen psychicky
Js pila pro prvním dítěti. Porod trval 19h. Jestli pomohl? Nevím ale jestli jo. Nechci vědět jak by trval…Takže za mě nepomohl. A to jsem jedla i lněné semínko a dítě nechtělo rotovat, takže za mě je to jen psychicky